Без рубрики

Документи в посольство Польща в Україні

17.01.2016
Документи в посольство Польща в Україні офіційних опікунів

Основні документи, необхідні для отримання короткотермінової візи :

Шенгенська візова анкета ( не заповнена) підписана особисто заявником. Візова анкета для неповнолітньої дитини подається і підписується одним із батьків або офіційних опікунів. Окрему анкету слід подавати також і у випадку дітей. вписаних в паспорт батьків або офіційних опікунів. де буде вклеєна окрема віза.

Дві кольорові фотографії:

Фотографія. яка подається разом із заявою повинен відповідати наступним вимогам:

Повинна бути актуальною ( зробленої максимум 6 місяців тому). чіткої і контрастною

Повинна бути кольоровою і надрукованою на папері високої якості на білому фоні

Повинна бути розміром 3,5 х 4,5 см

Обличчя повинне складати 70-80 % фотографії

Обличчя на фотографії повинно бути видно повністю і займати 30-36 мм від підборіддя до маківки

Обличчя на фотографії повинно бути добре освітленим

Фото повинно бути зроблене без сонцезахисних окулярів

Фото повинно бути зроблене без головного убору або інших предметів. прикривають голову. крім головних уборів. мають обов’язковий релігійний характер

Окуляри не повинні мати затемнені лінзи. не можуть бути присутні будь-які світлові ефекти

Рамка окулярів не повинна прикривати очі

Рот на фотографії повинен бути повністю закритий

Підписаний заявником закордонний паспорт. відповідає наступним вимогам:

— дійсний щонайменше 3 місяці після дати останнього запланованого виїзду з території країн ЄС ;

— містить принаймні дві вільні сторінки ( для віз ) і виданий не раніше. ніж 10 років тому. У випадку подачі документів на візу для неповнолітньої дитини. вписаного в паспорт одного з батьків / офіційних опікунів. паспорт повинен містити 2 додаткові вільні сторінки для її / його візи ;

— у випадку наявності інших закордонних паспортів. їх потрібно залучити до візової анкети (оригінали та копії ). Якщо попередні паспорти були здані або анульовані. необхідно надати внутрішній паспорт із відповідною відміткою або довідка з Овіру про його вилучення.

продовжені паспорти до розгляду не приймаються.

— необхідно також надати копію першої сторінки паспорта. копії всіх Шенгенських віз за останні три роки. копію останньої національної візи. а також копії всіх штампів про в’їзди / виїзди здійснені за цим візами.

Внутрішній паспорт — оригінал і копія всіх сторінок.

Оригінал і копія страхового медичного поліса. відповідає наступним вимогам:

— зона покриття — Європа. Шенген або весь світ. сума покриття на особу — 30000 €. сума франшизи не повинна перевищувати 150 € (100 € у разі подання документів в Рівному. Тернополі і Луцьку ) ;

— всі дані заявника в страховому полісі повинні бути правильними (ПІБ. повна домашня адреса проживання. номер і серія дійсного закордонного паспорту та дата народження) ;

— при одноразовій поїздці медичний поліс має покривати всі дні запланованого перебування. а період страхування повинен бути на 15 днів більше від дати дії візи. У разі багаторазових поїздок медичний поліс може покривати лише період першої поїздки;

— страховий поліс необхідно надати з оригіналом та копією квитанції про оплату (із зазначенням наступної інформації. ПІБ заявника або номер страхового поліса ) ;

— страхувальником може бути лише повнолітня особа. В разі подачі документів для неповнолітньої особи Страхувальником може бути один з батьків / офіційних опікунів ;

Додатково. для неповнолітніх ( до 18 років) необхідно надати :

a ) у випадку спільної подорожі.

оригінал і копію свідоцтва про народження;

у разі. якщо у батьків / офіційних опікунів є діючі Шенген візи. до справи також необхідно долучити копії цих віз разом з першою сторінкою паспорта батьків / офіційних опікунів ;

б) у разі. якщо неповнолітні заявники подорожують лише з одним із батьків / офіційним опікуном або без них:

оригінал і копію свідоцтва про народження;

нотаріально завірений дозвіл від батьків / офіційних опікунів на виїзд дитини за кордон, який містить наступну інформацію: країни виїзду ( Польща та інші країни Шенгенської угоди ). чітко вказаний термін дії нотаріально завіреного дозволу на виїзд за кордон ( число / місяць / рік). У разі. якщо дитина їде у супроводі третьої особи. нотаріально завірений дозвіл повинен містити дані цієї особи. Також додатково необхідно надати її / його діючу візу і копію першої сторінки закордонного паспорта;

копія першої сторінки паспорта від одного / обох батьків / офіційних опікунів. які не подорожують з дитиною ;

якщо є тільки один опікун. необхідно надати рішення суду про одноосібне опікунство. свідоцтво про смерть або інший підтверджуючий документ ;

Документи. підтверджують вид діяльності. наявність фінансових коштів / зв’язків з Україною :

1 Для найманих працівників: довідка з місця роботи. в якій вказано посаду. трудовий стаж. термін відпустки і заробітну плату працівника за останні 6 місяців. а також. інформацію про реєстрацію та контакти підприємства. ім’я. прізвище та посада особи. яка її видала.

2 Для приватних підприємців. оригінал і копія реєстраційних документів підприємства. виданих місцевими органами влади або остання податкова декларація

3 Для осіб. які не працюють. витяг з банківського рахунка про наявність фінансових засобів з переліком операцій за останні 3 місяці або письмова. підписана декларація. яка відображає фінансову ситуацію мандрівної особи.

4 Для пенсіонерів. документ. що підтверджує одержання пенсії.

5 Для учнів і студентів. довідка з навчального закладу. в якій вказаний період вільний від занять учня або студента.

6 В деяких випадках. документ. що підтверджує право власності (на землю. будинок. автомобіль або в окремих випадках інше майно ) або остання податкова декларація ( у разі осіб, які подорожують вперше).

Документи. підтверджує наявність фінансових засобів для покриття витрат, пов’язаних з подорожжю в країни Шенген зони:

1 Спонсорування. гарантійний лист від спонсора або третьої особи в Україні. який повинен містити інформацію про те. що третя сторона має достатні фінансові засоби для спонсорства.

2 Підтвердження власних фінансових коштів.

а ) виписка з банківського рахунку. який містить перелік банківських операцій за останні три місяці ;

б) оригінал та копія дорожніх чеків. виданих за прізвища особи, яка подає документи на візу ;

в) письмова. підписана декларація. відображає фінансове становище мандрівної особи.

Кожен. хто не є громадянином України. має також надати:

Документ. підтверджує легальність проживання на території України ( віза / вид на проживання / реєстрація дійсні ще 3 місяці після останнього запланованого повернення в Україну.

будь Ласка. зверніть увагу на те. що всі кошти. сплачені за візовий та сервісний збори. не повертаються.

Короткий опис статті: посольство польщі в україні Документи в посольство Польща в Україні Документи в посольство Польща в Україні

Требуется виза в Польшу. Заходите!

Основні документи, необхідні для отримання короткотермінової візи : Шенгенська візова анкета ( не заповнена) підписана особисто заявником. Візова анкета для неповнолітньої дитини подається і підписується одним із батьків або офіційних опікунів.

Також ви можете прочитати