Довгострокова віза в Чехію. Життя. Імміграція. 420on.cz Празький

22.01.2016

Довгострокова віза в Чехію

Довгострокова віза в Чехію. Життя. Імміграція. 420on.cz Празький

Довгострокова віза для перебування у Чеській Республіці терміном більш ніж на 3 місяці видається Міністерством внутрішніх справ ЧР. Для цього іноземець подає заяву встановленої форми в консульстві тієї країни, громадянином якої він є, або в будь-якому іншому дипломатичному представництві, яке уповноважене приймати дані заяви. Зокрема, знайти перелік країн і громадян, до яких належить це умова, можна в розпорядженні № 429/2010 Св. зак. ЧР. Подавати заяву на довгострокову візу на території ЧР можна тільки у випадках, встановлених § 33 Закону про іноземців.

Видача довгострокової візи можлива, якщо мова йде про легальне працевлаштування іноземців на території Чеської Республіки про ведення бізнесу (підприємницька діяльність), про отримання освіти (студентська довгострокова віза), а також якщо мета переїзду іноземця — науково-дослідна діяльність у Чехії. Також довгострокова віза в ЧР може бути видана на підставі возз’єднання сім’ї.

Заява про отримання довгострокової візи розглядається протягом 90-120 днів в залежності від складності ситуації. Якщо мова йде про студентське довгостроковій візі, то, як правило, вона буває готова за 60 днів. Ці терміни встановлюються § 170 абз. 6 Закону про іноземців. 30 днів розглядається прохання про надання візи терпимості.

Іноземець, який отримав довгострокову візу, у відповідності з Постановою Європарламенту і Ради ЄС № 265/2010 має право на підставі цього дозволу вільно пересуватися по території країн Шенгенської угоди протягом 3 місяців в рамках одного півріччя, з якої дати воно не починалося.

Документи для отримання довгострокової візи в ЧР

З заявою з проханням про надання довгострокової візи в ЧР потрібно докладати такі документи, як:

діючий закордонний паспорт;

документ, з якого ясна мета перебування на території Чехії;

документи, що підтверджують фінансове забезпечення іноземця на весь термін його перебування в країні; розрахунок необхідної суми, яка вказується в підтвердженні, проводиться у відповідності з величиною прожиткового мінімуму;

документ, що підтверджує забезпечення іноземця житлом (документ, з якого очевидно право власності на будинок або квартиру, або засвідчене нотаріально згода власника житла про проживання в ньому іноземця);

2 фотографії встановленого зразка.

На першу вимогу дипломатичного представництва Чеської Республіки іноземець повинен надати також довідку про несудимість на території тієї країни, де він проживав постійно останні 3 роки, та медичну довідку, яка підтверджує, що він не хворий ніякими серйозними захворюваннями.

Після отримання позитивного рішення щодо видачі довгострокової візи іноземець зобов’язаний надати поліс медичного страхування, який буде дійсний на весь термін перебування в ЧР. Вимоги щодо фінансових розмірів страхового поліса визначаються § 180j абз. 1 і 6 Закону про іноземців. Також обов’язковою умовою для отримання довгострокової візи є зняття відбитків пальців і фотографування.

Отримані дані вносяться разом з усією запропонованою іноземцем інформацією при подачі документів на візу в його біометричний паспорт (окремо в закордонний паспорт громадянина візи даного типу не вклеюють, як це було раніше). За подання заяви про видачу паспорта необхідно буде оплатити адміністративний збір.

Для того щоб продовжити довгострокову візу, іноземні громадяни вже перебувають на території Чеської Республіки, подають заяву в уповноважена у справах іноземців відділення МВС. До заяви додаються ті ж документи, що і у випадку з першою подачею на довгострокову візу.

Цілі перебування іноземців у Чехії по довгостроковій візі

Працевлаштування. для отримання довгострокової візи з цією метою необхідно надати документ, що підтверджує дозвіл на працевлаштування або, якщо мова йде про продовженні вже наявної робочої візи, рішення про продовження дозволу на працевлаштування. Для працевлаштування в ЧР необхідно отримати зелену або синю карту.

Підприємницька діяльність. для отримання довгострокової візи необхідно надати документи, що визначаються § 31 Закону про іноземців абз. 1 бук. a), d) та e), документ про доходи та забезпечення житлом іноземця та всіх осіб, справи яких буде розглядатися в місці його; підтвердження про запис у відповідний реєстр фірм; підтвердження про відсутність боргів, несплати податків, платіжного доручення щодо сплати податків та ін.

Возз’єднання сім’ї. стандартний перелік документів на отримання довгострокової візи, а також підтвердження родинних зв’язках, згода батьків про перебування дитини на території ЧР з іншим батьком або його законним представником, підтвердження про фінансове забезпечення всієї родини через місяць після її возз’єднання.

Отримання освіти (студентська віза). подається стандартний перелік документів, а також у разі неповноліття заявника згода батьків на його перебування в ЧР, підтвердження про фінансове забезпечення. Отримати довгострокову студентську візу можна тільки тоді, коли отримання освіти заявником буде здійснюватися в закладі, акредитованому Міністерством освіти ЧР.

Науково-дослідна діяльність. стандартні документи, договір про прийом іноземця для здійснення науково-дослідної роботи, гарантійний лист від приймаючої організації, яка бере на себе всі витрати, пов’язані з перебуванням іноземця на території ЧР.

Короткий опис статті: віза в чехію візи, документи, Чехія

Требуется виза. Заходите!

Довгострокова віза в Чехію Довгострокова віза для перебування у Чеській Республіці терміном більш ніж на 3 місяці видається Міністерством внутрішніх справ ЧР. Для цього іноземець подає заяву встановленої форми в консульстві тієї країни, громадянином якої він є, або в будь-якому іншому дипломатичному представництві, яке уповноважене приймати дані заяви.

Також ви можете прочитати