Без рубрики

Еміграція в Польщу: умови еміграції, оформлення візи

30.12.2015

4 способу переїзду в Польщу на ПМЖ

Зміст:

Еміграція в Польщу дозволяє громадянам РФ вести свій бізнес в розвиненій країні Євросоюзу і забезпечити своїм дітям освіту і кар’єру.

По сьогоднішній день Росія не має договору ні з однією державою про визнання подвійного громадянства. Однак на законодавчому рівні наявність у російського громадянина другого громадянства нічого не значить.

Еміграція в Польщу: умови еміграції, оформлення візи

Варшава — столиця Польщі

З кожним роком емігрувати в Польщу стає все важче і важче. Документи на отримання візи стали розглядати ретельніше, що впливає на терміни її отримання. А пов’язано це з приєднанням країни до Шенгенської зони.

Оформлення візи

Документи, необхідні для отримання візи:

  • туристичний ваучер, у випадку туристичної поїздки;
  • документ, який стверджує видачу дозволу на роботу іноземного громадянина;
  • документ, що посвідчує особу заявника (паспорт РФ);
  • закордонний паспорт та його ксерокопію;
  • фотографія (1 шт. розмір – 3,5 x 4,5);
  • анкета;
  • факс або оригінал запрошення від юридичної особи на фірмовому бланку запрошуючої організації і з зазначенням реквізитів;
  • довідка зі школи, у випадку поїздки в Польщу на навчання.

Для громадян РФ вартість візи залежить від тривалості перебування в Польщі і варіюється в межах від 10 до 50 євро. Особам, які не досягли 16-річчя, а також пенсіонерам старше 70 років і проживають на території Калінінградської області, віза видається безкоштовно.

Способи еміграції

У разі безперервного перебування (не менш 5 років) на території країни іноземного громадянина на підставі ВНП (виду на проживання) або віз, має повне право отримати дозвіл на ПМП (постійне місце проживання). Якщо іноземний громадянин прибув у Польщу на підставу возз’єднання сім’ї, то по закінченні 3 років з моменту прибуття в країну, він також має право подати заяву на ПМЖ.

Отримання польської освіти

Еміграція в Польщу: умови еміграції, оформлення візи

Польський ВУЗ — Академія готельного бізнесу

У разі одержання освіти в одному з польських навчальних закладів, тимчасовий вид на проживання надається автоматично на весь період навчання. За цей час іноземний громадянин може знайти собі роботу, а також дружина. Однак отримати громадянство він не встигне, так як час навчання у Польщі не входить в строк обов’язкового проживання, який потрібен для отримання польського громадянства.

Умови еміграції в Польщі по навчанню вимагають надання всіх необхідних документів, що підтверджують наявність коштів в оплату навчання та забезпечення проживання.

Укладення шлюбу з громадянином Польщі

Еміграція на основу укладення шлюбу можна не тільки з людиною, яка є громадянином країни, але і мають статус постійного виду на проживання. У цьому випадку емігрантові необхідно буде довести, що їхній шлюбний союз міцний і не є фіктивним. Для цього потрібно свідки (друзі, сусіди), в якості яких можуть виступати не можуть виступати родичі. При цьому фінансове становище нової сім’ї не має ніякого значення.

У разі визнання шлюбу фіктивним, емігрант повинен в терміновому порядку залишити територію Польщі.

Реєстрація бізнесу

Бізнес еміграція в Польщу – це найшвидший еміграційний процес в порівнянні з іншими програмами. Цей варіант вимагає наявності стартового капіталу в розмірі 50 000 злотих. Головна умова – необхідні докази того, що гроші зароблені і ввезені в країну легальним шляхом.

Іноземний громадянин, що не має дозволу на проживання, має право відкрити фірму тільки за формою «ТОВ». Відкриття фірми може відбуватися без участі польських партнерів.

Ставши засновником фірми, емігрант має можливість запрошувати інших іноземних громадян для здійснення трудової діяльності. По закінченню 5 років успішного існування підприємства емігрант може подавати заяву на отримання ПМЖ.

Здійснення трудової діяльності на території країни

Еміграція таким способом можлива тільки при наявності офіційного запрошення від роботодавця потенційному клієнту, яке надає право на легальну роботу протягом півроку. Це запрошення має бути завірено в управлінні праці.

По закінченню 5 років з моменту прибуття на територію країни і здійснення трудової діяльності, емігрант має право подати заяву на отримання ПМЖ. Емігрувати в країну таким способом мають право тільки громадяни України, Білорусії та Росії.

Короткий опис статті: бізнес віза в польщу З цієї статті ви дізнаєтеся, як відбувається еміграція в Польщу і які документи необхідні для оформлення візи.

Требуется виза в Польшу. Заходите!

4 способу переїзду в Польщу на ПМЖ Зміст: Еміграція в Польщу дозволяє громадянам РФ вести свій бізнес в розвиненій країні Євросоюзу і забезпечити своїм дітям освіту і карєру. По сьогоднішній день Росія не має договору ні з однією державою про визнання подвійного громадянства.

Також ви можете прочитати