Без рубрики

FAQ, імміграція в США

29.12.2015

FAQ

1. Які документи потрібні для отримання візи?

Перш за все, необхідно чітко сформулювати, для чого Вам потрібно поїхати в Америку, тому, що якщо людина називає десять причин відразу (підучити англійську, побачити родичів, помандрувати, а потім знайти партнера по бізнесу, несподівано закохатися і вийти заміж, а може, купити старий автомобіль), значить у людини немає конкретної мети, а отже, виникнуть проблеми з отриманням візи в консульстві США. Якщо Ви вже чітко визначилися з метою поїздки, то далі Ваш випадок розглядається виходячи з цієї самої мети і з того, що Ви з себе представляєте. Наприклад, коли самотній пенсіонер, який ніколи не був ніде далі свого міста, хоче їхати в тур по всій Америці, це як мінімум дивно. Але якщо виявляється, що в Америці у нього проживає дочка, що має легальний статус — це міняє справу. Тут ми зможемо допомогти.

Кожен конкретний випадок вимагає ретельного розгляду і підготовки. Тут не існує списку документів для всіх. Наші консультанти, уважно вивчивши Вашу справу, допоможуть Вам правильно підібрати всі необхідні документи. Будь то навчання в Америці, гостьова поїздка або еміграція.

Що ж стосується технічної сторони питання про звернення за візою США, то вона така: для запису на співбесіду в консульство США необхідно зареєструватися на сайті посольства США www.ustraveldocs.com. Після цього слід зателефонувати в колл-центр Посольства США за телефоном (044)383-8066 або увійти під своїм логіном і паролем на сайті Посольства США, ввести свої анкетні дані, а також номер візової анкети DS-160 і номер платіжки, одержаної в банку Аваль, та самостійно призначити дату співбесіди. Також тим, хто вже раніше звертався за візою США, нагадуємо, що Посольство США переїхало: сьогодні адресу Посольства США такий: м. Київ, вул. Авіаконструктора Ігоря Сікорського, 4. Найпростіше добиратися від станції метро «Берестейська» пішки по вулиці Лагерній. Це займе не більше 15 хвилин.

2. Як прискорити процес імміграції в США?

Час розгляду документів для імміграції в США залежить від того, по якій лінії Ви иммигрируете, в якій з штатів, ким і де саме (Україна/США) подаються документи.

Якщо це возз’єднання з близькими родичами, то необхідно, щоб вони самі мали громадянство США, в іншому випадку процедура возз’єднання затягується на роки. Якщо родичі в США хочуть прискорити процес, необхідно подати документи з України, тоді вони проходять поза чергою. Але при цьому повинна бути дотримана вимога про те, що такий родич проживає на території України не менше 6 місяців поспіль. Якщо ж Ви подаєте документи з США, то час розгляду документів буде залежати від штату, в якому вони подані. Найдовші черги в Нью-Йорку, Каліфорнії та Іллінойсі. Швидше за все проходять самотні батьки громадян США і неповнолітні діти.

Для отримання візи нареченої/ нареченого документи слід подавати тільки в США в сервісний центр Бюро громадянства та імміграційних послуг у місті Даллас, штат Техас.

Ми складаємо пакет документів від імені громадянина США, який призначений виключно для наречених/ женихів — громадян України та повністю відповідає вимогам консульського відділу Посольства США в Україні. У нас поки не було жодної відмови в отриманні віз таких категорій.

Для отримання більш детальної інформації звертайтеся до наших консультантів.

3. Які шанси виграти «Грін Кард»?

«Грін Кард» або DV-Lottery — це лотерея, і переможців визначає комп’ютер методом перебору випадкових чисел. Ваші шанси залежать від Вашого везіння. Оскільки участі у розіграші виключили країни, в яких за останні п’ять років «Грін Карту» отримали більше 50 тисяч чоловік (Канада, Китай, Колумбія, Домініканська республіка, Сальвадор, Гаїті, Індія, Ямайка, Мексика, Пакистан, Філіппіни, Південна Корея, Великобританія, В’єтнам), шанси наших громадян збільшуються. Якщо Ви відправляєте більше однієї заявки від свого імені — все Ваші заявки дискваліфікуються. Також необхідно пам’ятати, що з усіх переможців лотереї «Грін Карт» імміграційну візу отримує тільки половина, тобто 50 тисяч учасників, які отримують її на конкурсній основі. Природно, Ваші шанси зростуть, якщо Ви доручіть нам вести Вашу справу.

Крім вже сказаного, Конгрес США затвердив програму лотереї «Грін Кард» на наступний рік. Це означає, що восени 2013 року зазначена лотерея розігруватися не буде. Хоча, виходячи з реалій сьогоднішнього дня, слабо віриться в те, що Сполучені Штати відмовляться від можливості залучення т. н. «свіжої крові». Адже саме іммігранти сприяють розквіту Америки, так як вони прагнуть закласти фундамент для своїх майбутніх поколінь і не шкодують для цього своїх сил і енергії. Також серед нововведень імміграційних віз слід зазначити, що переможці лотереї «Грін Кард» оплачують консульський збір всього в 330 доларів, тоді як раніше ця сума наближалася до 900 доларів. Зате додалася ще одна платіжка на адресу Бюро громадянства та імміграційних послуг на суму 165 доларів, яку необхідно сплатити до виїзду в США.

Для отримання більш детальної інформації звертайтеся до наших консультантів.

4. Скільки коштує віза США?

За домовленістю між Україною та США американська віза категорій В1/ В2, С, D, F, I, J, M, T, TN/TD для громадян України видається безкоштовно, як для одного в’їзду, так і багаторазова. Але для розгляду консульством США Ваших документів, Вам необхідно сплатити 160 доларів США в гривнях за курсом в одному з відділень банку «Аваль». Якщо Ви оформляєте робочу візу наступних категорій: H, L, O, P, Q, R, то сума консульського збору становитиме вже 190 доларів США за курсом банку Аваль. Для отримання візи нареченого/ нареченої громадянина США необхідно сплатити вже 240 доларів США, а для візи інвестора (Е) — 270 доларів США. При еміграції по лінії возз’єднання сім’ї оплата співбесіди проводиться Вашими родичами на території США

5. Що краще отримати: візу дружини або нареченої гр. США?

Якщо ви не впевнені у Вашого обранця і хочете переконатися в правдивості його слів щодо його матеріального становища, моральних якостей, спробувати, чи зможете Ви жити в чужій країні з людьми, у яких інший менталітет, традиції, мову, для Вас було б краще отримати візу нареченої. За цією візою Ви маєте право перебувати в США протягом 90 днів та прийняти рішення — вийти заміж за Вашого нареченого або покинути територію США. При цьому якщо Ви все ж виходьте заміж, приготуйтеся до того, що Вам доведеться готувати цілий стос документів для легалізації в якості умовного жителя США. І в такому статусі, який Ви в кращому випадку отримаєте через 3-4 місяці, Вам доведеться перебувати протягом 2 років. Якщо ж Ви розлучитеся до закінчення цього терміну, Ви втратите право на проживання в США.

Якщо ж Ви твердо вирішили виходити заміж, то, безумовно, краще отримувати візу дружини. І «Грін Карту» дружина громадянина США формально отримує відразу ж по приїзду в Америку, в той час як нареченій потрібно після одруження з громадянином США реєструвати додаткову петицію і сплачувати за неї чималі гроші.

Інше питання, що виникає при оформленні документів — це чинник часу. Якщо віза нареченої громадянина США оформляється приблизно півроку, то віза дружини громадянина США потребує вдвічі більше часу. Крім того, консульство пред’являє набагато більш значні вимоги до соискателице візи дружини громадянина США, ніж до нареченої такого.

6. Як можна виїхати на роботу в США?

Для того щоб поїхати на роботу в США, Вам необхідний роботодавець, який буде зацікавлений саме у Вас і Вашої кваліфікації. Він подає на вас документи в США за формме І-129 і якщо виявиться, що в Америці немає фахівців такої кваліфікації і Вашого рівня, уряд США не буде заперечувати проти Вашого працевлаштування в США. Тоді це рішення буде направлено до Консульство США в Україні, та копія — роботодавцю. Якщо Консульство вважатиме можливим відкрити Вам візу, можете їхати на роботу.

7. Що робити, якщо, вийшовши заміж за громадянина США, по приїзду в Америку виявляєш, що він повна протилежність того, яким здавався, або умови зовсім не ті, які він обіцяв і т. д. Як себе захистити?

Для того щоб уникнути проблем у США, бажано до вступу в шлюб скласти дошлюбний контракт, де Ви з майбутнім чоловіком обговоріть всі хвилюючі Вас моменти. Вже вступивши в шлюб, Ви також можете скласти шлюбний контракт, як в Україні, так і в Америці, причому бажано, щоб це робив досвідчений юрист, який піклується про Ваших інтересах. У разі якщо такого контракту немає, і виникають проблеми, вихід один — допомога кваліфікованого адвоката. Якщо Ви зіткнулися з подібною ситуацією, ми надамо Вам координати наших колег в США, які допоможуть Вам вирішити виниклі проблеми.

8. Як можна легально емігрувати в США?

В даний час існує кілька способів емігрувати в США.

  • Щорічна лотерея «Грін Кард», за якою у США щороку виїжджає від 3 до 5 тисяч українців.
  • Возз’єднання з близькими родичами, які є громадянами Америки.
  • За отримання робочої візи (H1B, Р1, R1 та ін) існує можливість отримання статусу постійного жителя Америки, якщо роботодавець зуміє довести, що ця людина і його діяльність є необхідними для США і подасть на нього петицію за формою І-140.
  • Люди з видатними здібностями, які отримали суспільне визнання (вчені, спортсмени, діячі мистецтва), також можуть претендувати на отримання статусу постійного жителя США (при посередництві візи категорії Про-1).
  • Інвестиції в економіку США (в тому числі, купівля бізнесу в США).

9. Чому мою маму не пускають до мене в гості в Америку?

Необхідно розглядати ваше питання більш детально. Швидше за все, мама самотня, і їй не було до кого вертатися. Або ж у неї відсутня візова історія, і консульство сумнівається в її своєчасному поверненні в Україну. В такому випадку, якщо Ви є громадянином США, Вам слід подати петицію на возз’єднання з мамою. І вже через рік вона зможе отримати імміграційну візу в США.

Часто літні люди відмовляються переїжджати в чужу країну, і тут важливо відзначити, що по отриманню «Грін Карти» мамі не обов’язково постійно проживати в Америці. Маючи статус постійного жителя США, вона зможе безперешкодно їздити в Америку в будь-який час і перебувати там стільки часу, скільки вона сама того хоче. Єдиним обмеженням є заборона відсутня в США більше 6 місяців.

10. Моєї дитини в Америці заарештувала імміграційна поліція і зараз він перебуває у в’язниці. Що мені робити?

Вам необхідно терміново зв’язатися з імміграційним адвокатом. У багатьох випадках Вашої дитини можна достроково випустити під заставу, якщо імміграційна поліція не встигла передати справу імміграційним прокурорам. Якщо справу передали в прокуратуру, Вашій дитині доведеться чекати слухання в суді (від 5 до 10 днів після арешту), на якому адвокат буде просити суддю випустити Вашої дитини під заставу.

Короткий опис статті: візи в сша

Требуется бизнес виза. Заходите!

FAQ 1. Які документи потрібні для отримання візи? Перш за все, необхідно чітко сформулювати, для чого Вам потрібно поїхати в Америку, тому, що якщо людина називає десять причин відразу (підучити англійську, побачити родичів, помандрувати, а потім знайти партнера по бізнесу, несподівано закохатися і вийти заміж, а може, купити старий автомобіль), значить у людини немає конкретної мети, а отже, виникнуть проблеми з отриманням візи в консульстві США.

Також ви можете прочитати