Фото на шенгенську візу, вимоги до фото на візу

02.01.2016

Фото на шенгенську візу

Фото на шенгенську візу, вимоги до фото на візу
До фотографії для оформлення візи в країни Шенгену висуваються спеціальні вимоги — точне відповідність критеріям міжнародних стандартів OACI для фото на паспорт. Фотографія повинна бути зроблена не пізніше, ніж за півроку до моменту подачі документів. Якщо ця ж вона використовувалася в попередніх візах, її варто відновити. Кількість варіюється в залежності від вимог консульства конкретної країни.

Вимоги до фотографії для шенгенської візи.

З січня 2011 року діють нові вимоги, згідно з оновленим загальноєвропейського програмного забезпечення. Наприклад, це стосується фону, який повинен бути світло-блакитним або світло-сірим, фото на шенгенську візу на білому тлі більше не приймаються.

  • Розмір 35 на 45 мм, без кутів і рамок, знімок анфас, на матовому папері.
  • Обличчя крупним планом і становить приблизно 70-80% фотографії, його висота від коренів волосся до підборіддя — в межах 32-36 мм
  • Від краю фотографії до маківки голови відстань не менше 2 мм
  • Чітко видно очі, брови, ніс, вуха, маківка голови, підборіддя, верхня частина плечей.
  • Не допускається, щоб волосся не закривали обличчя. Ніс знаходиться на лінії посередині обличчя.
  • Погляд – точно в об’єктив. Очі заявника — чітко видно і знаходяться в зоні очей на однаковій висоті, вони не повинні бути закритими. Відстань від очей до підборіддя заявника складає мінімум 13 мм. Невеликі відхилення для висоти обличчя та зони очей допустимі для дітей до 10 років.
  • Голова розташовується строго прямо, тобто не повинно бути нахилів голови, повороти в сторони або закидання назад. Рот закритий.
  • Вираз обличчя – нейтральний, без усмішки. Не допускається занадто яскравий макіяж, колір волосся.

Фон світлий (не чисто білий), однотонний, освітлення – рівномірне, наявність тіней неприпустимо. Також існують критерії до якості фото для оформлення шенгенської візи: кольорова, чітка, тон шкіри – натуральний, неприпустимо наявність забруднень і загинів, повинна бути досить контрастна, без ефекту «червоних очей».Фото на шенгенську візу, вимоги до фото на візу

Дозволяється зображення заявника в окулярах, якщо він їх носить за медичними показаннями, при цьому в закордонному паспорті фотографія теж повинна бути в окулярах. Оправа не перекриває частину очей, окуляри не кольорові і закривати очі на фото. Скельця окулярів незатемнені, без відблисків і віддзеркалень, щоб очі чітко проглядалися. Також допускається зображення в головному уборі, якщо його носіння необхідно за релігійними канонами, при цьому всі риси обличчя видно, без тіней від головного убору.

Зображення заявника відповідає зовнішньому вигляду, не повинно піддаватися ретуші або інших способів коригування.

Відмінності у вимогах різних країн до фото на візу.

Деякі країни висувають додаткові вимоги до фотографії на шенгенську візу:

  • Наприклад, вуха заявника не закриті волоссям.
  • У Францію фон сірий або світло-сірий, в Люксембург – світло-блакитний, в Фінляндії – сіро-синій або блакитний, в Чехії – світло-блакитний.
  • Для норвезької фото повинно бути зроблене не раніше, ніж за 3 місяці до подачі документів.

щоб уникнути неприпустимих помилок слід уважно вивчити вимоги до фото для шенгенської візи конкретної країни, цю інформацію можна отримати безпосередньо в консульстві цієї країни або на його сайті.

Важливо, щоб фотографія відповідала всім вимогам биометричности, навіть незначне відхилення може послужити підставою для відмови консульства прийняти документи або відмови у видачі шенгенської візи без пояснення причин.

Фото на шенгенську візу, вимоги до фото на візу

Короткий опис статті: фото на шенгенську візу До фотографії для оформлення візи в країни Шенгену пред’являються спеціальні вимоги. Наприклад, це стосується фону, який повинен бути світло-блакитним або фото, віза шенген Віза

Требуется виза в Польшу. Заходите!

Фото на шенгенську візу До фотографії для оформлення візи в країни Шенгену висуваються спеціальні вимоги — точне відповідність критеріям міжнародних стандартів OACI для фото на паспорт. Фотографія повинна бути зроблена не пізніше, ніж за півроку до моменту подачі документів.

Також ви можете прочитати