Без рубрики

Греція, Віза

12.12.2015
Греція, Віза всіх сторінок

Віза в Грецію

Головна зміна для громадян України, починаючи з 23 червня 2015 року, полягає в тому, що всі заявники повинні будуть з’явитися особисто в Візовий Центр, щоб надати свої біометричні дані (відбитки пальців і цифрову фотографію). Це проста і нескладна процедура.

Для всіх наступних заяв на отримання візи, які будуть подаватися протягом 5 років після цієї процедури, відбитки пальців заявника будуть копіюватися з інформації, яка міститься в системі ВІС з попередньої заявки. Іншими словами, відбитки пальців надаються на період в 5 років, і залишаються дійсні для кожної наступної заявки на Шенгенську візу протягом 5-річного періоду.

Винятки із зобов’язання надавати відбитки пальців торкаються наступних категорій:

Київ – Богомаз Світлана — внутрішній номер 166 Svetlana.Bohomaz@tpg.ua

Київ — Меркулова Наталія — внутрішній номер 191 nataliia.merkulova@tpg.ua

Дніпропетровськ — Ірина Козлова — внутрішній номер 530 iryna.kozlova@tpg.ua

Запоріжжі – Ірина Курбатова — внутрішній номер 403 irina.kurbatova@tpg.ua

Львів — Надія Ніколаєва — внутрішній номер N 484 adiya.Nikolayeva@tpg.ua

Одеса — Марія Іващенко — внутрішній номер 462 mariya.ivaschenko@tpg.ua

Харків — Юлія Каптан — внутрішній номер 426 yuliya.kaptan@tpg.ua

Вартість візи:

Для р-н Росії та інших держав – 60 євро. При наявності посвідки на проживання в Україні, ОСОБИСТА подання в Посольство Греції в Києві, за 1,5-2 місяці місяця.

Для дорослого — 35 євро +25 євро – 60 євро

Для дитини до 18 років – 25 євро

Для дитини до 6 років – безкоштовно

Для студентів, яких спонсорують — 60 євро

Для студентів до 21 року, яких спонсорують нотаріально (один з батьків) (при наявності довідки з університету — денна форма навчання та копії студентського) — 25 євро

Для студентів за наявності власного фінансування — 60 євро

Для пенсіонерів – 25 євро

Пакет документів повинен бути наданий не пізніше, ніж за 15 днів до дати вильоту.

Документи розглядаються у консульстві протягом 5-15 робочих днів.

ПРИЙОМ ТА ВИДАЧА ДОКУМЕНТІВ:

Київ – Шевчук Наталія — внутрішній номер 200 Nataliia.shevchuk@tpg.ua

Київ – Мамчич Валерія — внутрішній номер 138 Valeriya.Mamchich@tpg.ua

Понеділок – П’ятниця – з 9.00 до 18.00

Субота – з 10.00 до 17.00

Обід – з 13.00 до 14.00

ВІДПРАВКА паспортів кур’єрською службою або отримання в аеропорту, відправляти на e-mail grvsend@tpg.ua

Київ – Буркацька Оксана — внутрішній номер 103

З 26.06.2015, за вимогами Посольства Греції, всі неповнолітні заявники повинні мати окремий проїзний документ для подачі документів на отримання візи.

Документи дітей, вписаних в паспорт батьків, не приймаються для отримання візи.

Дане нововведення пов’язано з технічними особливостями системи VIS Посольства Греції.

Візові Центри Греції – в Києві, Харкові, Дніпропетровську, Львові:

приймають запити на отримання віз від заявників, які офіційно зареєстровані або працевлаштовані (мають довідку з місця роботи або від навчального закладу з приводу навчання) тільки в наступних областях:

Київської, Чернігівської, Полтавської, Черкаської, Сумської, Харківської, Житомирської, Рівненської, Хмельницької, Волинської, Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської, Чернівецької та Закарпатської, а також Донецької, Дніпропетровської, Запорізької та Луганської областей.

Візовий Центр Греції – в Одесі:

приймає запити на отримання віз від заявників, які офіційно зареєстровані або працевлаштовані (мають довідку з місця роботи або від навчального закладу з приводу навчання) тільки в наступних регіонах:

Вінницької, Кіровоградської, Одеської, Миколаївської, Херсонської областей, АР Крим, Молдови.

ПОРЯДОК ОФОРМЛЕННЯ ВІЗИ В ГРЕЦІЮ (КИЇВ)

НЕОБХІДНІ ДОКУМЕНТИ:

Анкета для консульства (заповнюється в онлайн заявці у особистому кабінеті!).

Підписана заявником двічі в пункті 37 і в кінці анкети.

«Згода суб’єкта персональних даних» (підписана заявником).

Завантажити Лист від туриста . Прохання заповнювати дану угоду на кожного туриста для підтвердження достовірності даних туриста. На кожну людину окремий аркуш.

Для отримання паспорта з візою потрібно мати при собі ДОВІРЕНІСТЬ + копія 1-ї сторінки укр. паспорта Зразок

1. Загальногромадянський закордонний паспорт:

— копія ВСІХ сторінок з відмітками. Він повинен бути дійсний не менше 3 міс. після запланованої дати повернення туриста, наявність в паспорті мінімум 2-х чистих сторінок з позначкою «ВІЗИ».

-якщо є другий закордонний паспорт – ОРИГІНАЛ+ копія ВСІХ сторінок з відмітками.

Продовжені паспорти в роботу не приймаються!

2. Одна кольорова фотокартка 3,5 х 4,5, 80% обличчя на білому фоні, зроблені не більше 3 міс. (в тому числі і для дітей будь-якого віку). Скановані фотографії не приймаються.

3. Довідка з місця роботи на фірмовому бланку та завіряється «мокрою» печаткою підприємства. ЗРАЗОК

Увага! Якщо довідка з місця роботи видається керівнику або бухгалтеру, то вона підписується заступником або виконуючим обов’язки керівника/бухгалтера. Якщо посада бухгалтера не передбачена, це повинно бути вказано в довідці.

4. Фінансове забезпечення – ОБОВ’ЯЗКОВО! Квитанції про купівлю валюти не приймаються.

— довідка з банку про наявність поточного або карткового рахунку на бланку банку із зазначенням залишку грошей на рахунку в євро, гривнях чи доларах. Залишок розраховується не нижче, ніж 50 євро (еквівалент в євро, гривнях чи доларах) на день перебування в країні на одну людину;

— рух по рахунку за останні 3 місяці;

— копія банківської картки;

— якщо немає рахунку в банку, можна надати копії тревел-чеки (travel cheques) з розрахунку 50-60 євро на день перебування в країні на людину, ксерокопії + ксерокопія іменної квитанції про купівлю тревел-чеків;

— копії — свідоцтв на право власності квартири, будинку, земельної ділянки, автомобіля.

5. Спонсорство:

Якщо їде сім’я (батьки і дитина до 18-ти років) і є свідоцтво про шлюб або про народження дітей, тоді можна надати спонсорування «від руки» ЗРАЗОК.

До спонсорського листа (навіть до дітей) слід додати копію ВСІХ сторінок з відмітками внутрішнього і закордонного паспорта, довідку з місця роботи особи, що оплачує поїздку, а також його фінансове забезпечення (довідку з банку + рух по рахунку за останні 3 місяці).

В інших випадках потрібна нотаріальна заява про спонсорування та всі документи спонсора, зазначені вище.

6. Копії документів, що підтверджують наявність майна (бажано).

7. Копії свідоцтва про шлюб, розлучення, смерті чоловіка/дружини.

8. Копія ВСІХ сторінок з відмітками українського паспорта.

9. Якщо в поїздку їде турист, у якого відкрита шенген. віза, необхідно надати копії ВСІХ сторінок з відмітками закордонного паспорта туриста.

10. Для приватних підприємців:

— копія свідоцтва про реєстрацію приватного підприємця;

— довідка з крюїнгового агентства про те, сто моряк стоїть на обліку.

14. Для студентів:

— довідка з навчального закладу.

— копія студентського квитка

15. Для пенсіонерів:

— копія пенсійного посвідчення.

— виписка з пенсійного фонду про нарахування пенсії з розбивкою за останні 6 місяців.

16. Діти до 18-ти років:

16.1.-проїзний документ дитини (з 17 років діти повинні мати свій проїзний документ). Фотографія дитини в паспорт батьків повинна бути вклеєна в 5 років. Дитина може бути вписана тільки в паспорти батьків, будь-яких інших випадках обов’язкова наявність дитячого проїзного документа.

Якщо у дитини вже є свій проїзний документ необхідні копії всіх документів обох батьків (копії ВСІХ сторінок з відмітками українського паспорта мами і тата, копії ВСІХ сторінок закордонного паспорта з відмітками мами і тата, копії роботи тата і мами, копії банку і руху тата й мами, а також копії нерухомості тата і мами.

— одна кольорова фотографія 3,5х4,5, 80% обличчя на білому фоні, зроблені не більше 6 міс. Скановані фотографії не приймаються.

— довідка з місця навчання (ОБОВ’ЯЗКОВА в період навчального року).

— копія дитячого проїзного документа (ВСІХ сторінок з відмітками).

— копія свідоцтва про народження. Якщо дитині виповнилося 16 років, додатково надається копія українського паспорта (ВСІХ сторінок з відмітками).

— копія свідоцтва про шлюб/розлучення, смерть батьків.

— Якщо дитина подорожує самостійно або з одним з батьків/супроводжуючими: ОРИГІНАЛ дозволу від батька/матері на виїзд дитини за кордон (не повертається), копії внутрішніх і закордонних паспортів батьків. У ДОЗВОЛІ НА ВИЇЗД обов’язково повинна бути вказана фраза про те, що батьки дають дозвіл на виїзд дитини В ГРЕЦІЮ, якщо туристи подорожують на авто, тоді додатково треба вказувати транзитні країни.

— копія внутрішнього паспорта (ВСІХ сторінок з відмітками) супроводжуючого.

ПЕРЕКОНЛИВЕ ПРОХАННЯ ПАМ’ЯТАТИ ПРО ТЕ, ЩО ПРИ ПЕРЕТИНІ КОРДОНУ НЕОБХІДНО МАТИ ПРИ СОБІ ОРИГІНАЛ НОТАРІАЛЬНОГО ДОЗВОЛУ НА ВИЇЗД НЕСОВЕРШЕНОЛЕТНИГО ДИТИНИ!

НОТАРІАЛЬНИЙ ДОЗВІЛ НА ВИЇЗД НЕСОВЕРШЕНОЛЕТНИГО ДИТИНИ ПОТРІБНО ОФОРМЛЯТИ В 2-Х ПРИМІРНИКАХ!

16.2. Для підтвердження одноосібних батьківських прав необхідно надати:

— копію довідки про те, що запис про батька зроблено зі слів матері

— копію рішення суду про позбавлення батьківських прав

— копію свідоцтва про смерть батьків

16.3. — Копія довідки з роботи, і довідки з банку туриста, який їде в поїздку і бере на себе фінансування поїздки дитини. Якщо фінансує поїздку особа, яка не їде в поїздку, надається: оригінал нотаріально завіреного спонсорства, оригінал довідки з роботи, оригінал довідки з банку, оригінал руху за рахунком за останні 3ри місяця, копія українського паспорта спонсора (ВСІХ сторінок, навіть чистих).

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ:

1. У випадку відмови в візі, консульський збір не повертається.

2. Консульство має право затримувати вихід паспортів.

— власникам паспортів країн Шенгенської Угоди. Їхні паспорти повинні бути дійсні на весь період перебування в Греції;

— власникам дипломатичних паспортів;

— при наявності відкритої, діючої шенген. мульт. візи, з першим перетином кордону тієї країни, куди віза відкрита.

УВАГА:

Посольство Греції залишає за собою право допитати додаткові документи, якщо в цьому буде необхідність, затримувати вихід паспортів, призначити співбесіду або відмовити у візі без надання будь-яких пояснень. У всіх випадках консульський збір не повертається.

ВІЗОВА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ РЕСПУБЛІКИ КАЗАХСТАН

Всі документи подаються особисто заявником (діти до 12 років без присутності)

ДОКУМЕНТИ, НЕОБХІДНІ ДЛЯ ОТРИМАННЯ ВІЗИ В ГРЕЦІЮ:

— Паспорт, термін дії якого не повинен перевищувати термін дії візи на 6 місяців, повинен бути підписаний, і мати порожні сторінки для вклеювання візи.

— Якщо з Вами їде Ваша дитина, то йому необхідно мати власний паспорт.

— Анкета

— Дві фотокартки розміром 3,5 на 4,5 кольорові, зроблені на білому тлі гарної якості.

— Довідка з місця роботи на офіційному бланку з зазначенням посади, окладу ,відпустки.Для приватного підприємця необхідно надати свідоцтво індивідуального підприємства оригінал або копія завірена нотаріально.

— Якщо заявник навчається-довідка з навчального закладу (інституту, школи)

— Якщо заявник є пенсіонером, копія пенсійного посвідчення.

— Довідка з банку про наявність коштів на рахунку і виписка з банківського рахунку про рух коштів по рахунку за останні 6 місяців із зазначенням поточного балансу, з печаткою банку.

— Бронь готелю, підтверджена грецькою стороною на факс посольства. (грец.яз або англ.яз)

— Бронь авіаквитків в обидва кінці.

— Свідоцтво про шлюб,про розлучення,про смерть (копія)

— Свідоцтва про народження дітей (копії)

— Адресна довідка.

— Копія документів близьких родичів.

— Страховка (в оригіналі)

— Якщо Ви їдете з неповнолітньою дитиною (до 18-річчя), нотаріально завірений дозвіл на його виїзд за кордон від другого з батьків

— Довіреність на здачу і одержання документів уточнювати паспортні дані у менеджера.

Короткий опис статті: віза в грецію туроператор, тур по європі, тур вихідного дня, відпочинок за кордоном, tpg, тпг

Требуется виза. Заходите!

Віза в Грецію Головна зміна для громадян України, починаючи з 23 червня 2015 року, полягає в тому, що всі заявники повинні будуть зявитися особисто в Візовий Центр, щоб надати свої біометричні дані (відбитки пальців і цифрову фотографію).

Греція, Віза всіх сторінок

Також ви можете прочитати