Віза в німеччину

Національна віза в Німеччину: зразок заяви, перелік документів

27.12.2015

Як отримати національну візу в Німеччину

Через багато десятиліть жителі пострадянського простору, незважаючи на досить непросте ставлення до Німеччини, стали прагне виїхати в цю країну. Сучасна Німеччина є сильною і розвинутою країною в будь-якій сфері. Зараз багато жителів СНД можуть в цій державі створювати свій бізнес, купувати нерухомість і просто відвідувати її в якості туристів.

Національна віза в Німеччину: зразок заяви, перелік документів

Вигляд на діловий центр Франкфурта-на-Майні

Щоб виконати один або кілька можливих варіантів для відвідування країни необхідний такий документ, як мультивіза до Німеччини.

Зміст матеріалу

Різновиди довгострокових віз для Німеччини

Для того щоб потрапити з тієї чи іншої причини в німецьке держава спочатку необхідно отримати німецьку візу.

Для відвідування Німеччини в залежності від строків і причин поїздки оформлення дозвільних документів може бути зроблено в двох напрямках:

  • категорії D;
  • категорії С.

Іншими словами, це два різновиди віз, які можуть видаватися в посольстві іноземцям для перетину кордону Німеччини.

Особливості візи категорії С

Дозвільний документ категорії може видаватися з метою одноразового і багаторазового відвідування. Найчастіше ця категорія має короткостроковий період. Такого роду документ ще називають шенгенською візою. Вона видається для тимчасового та одноразового відвідування країни строком до трьох місяців.

Національна віза в Німеччину: зразок заяви, перелік документів

Так виглядає німецька віза категорії С

Зазвичай це дозвіл видається на один рік, і завдяки йому можна відвідати не тільки Німеччину, але і країни, що входять в зону дії Шенгенських угод.

Такий вид візи досить зручний для туристичного турне, який проходить через кілька країн Євросоюзу та шенгену.

Якщо необхідно отримати багаторазовий пропуск через Німеччину, тоді потрібно обзавестися таким документом, як мультивіза.

Саме вона призначена для багаторазового відвідування будь-якої країни Євросоюзу.

Шенгенська категорія документа носить транзитний характер. Якщо в найближчих проектах немає бажання затриматися і знайти роботу в Німеччині. то можна подавати документи на оформлення такого виду дозволу. Для отримання цього типу візи необхідно мати певні причини, які потрібно буде пояснювати в консульстві та відповідних міграційних органах.

Національна віза в Німеччину: зразок заяви, перелік документів

Будівлю німецького Мзс

Причинами для оформлення візи можуть бути:

  • Запрошення запит від друзів, близьких родичів або одноразова поїздка розважального характеру;
  • Ділове відрядження;
  • Ознайомлення з місцевими пам’ятками з туристичного турне;
  • Шкільні або студентські поїздки за спеціальними програмами або в складі творчих, спортивних колективів;
  • Глибоке вивчення місцевих говорів;
  • Транзит;
  • Поїздка для відновлення здоров’я в медичній німецької або європейській клініці;
  • Участь у модних показах, виставках та інших культурних заходах.

Незважаючи на всі ці досить звичайні причини для відвідин Німеччини, посольство країни буде ретельно перевіряти всі отримані від претендента документи, і досліджувати можливі невисловлені інші цілі візиту. Найголовніше, на що працівники міграційних служб будуть звертати увагу – це матеріальний достаток, медична страховка і відсутність судимості.

Національна віза в Німеччину: зразок заяви, перелік документів

Так виглядає міжнародний страховий поліс

Німецька міграційна служба строго ставляться до іноземців, і досить часто видає візи строго під поїздку в свою країну. Тому щоб шенгенська німецька віза мала термін дії до одного року, необхідно роз’яснити працівникам консульств і посольств, що є необхідність по цій візі відвідувати ще й інші країни Європи.

Особливості візи категорії D

Дозвільний документ категорії D може діяти, як пропуск для в’їзду тільки на території Німеччини. Але у цього типу візи є ще один невеликий плюс – вона дозволяє транзит через дії держави шенгенської зони. Цей документ прийнято називати — національна віза.

Дозвільні документи цієї категорії дозволяють працювати, вчиться, легально проживати і подавати документи претендентів на отримання громадянства Німеччини. Такий тип візи має свої терміни та умови отримання.

Національна віза в Німеччину: зразок заяви, перелік документів

Німецька віза категорії D

Вона не видається на рік, як у випадку з шенгенською типом документа. Оформлення її також займе певний час, але її будуть видавати лише на термін не більше дев’яноста днів. Головне, що відрізняє цю візу від шенгену — національна віза продовжується в міграційній службі при перетині кордону Німеччини.

Отримання прав на використання віз категорії D може бути в наступних випадках:

  • якщо курси навчання мови мають строк більше трьох місяців;
  • навчання у Вузі;
  • був укладений шлюб з німцем або мета приїзду возз’єднання сім’ї;
  • перебування в німецькій сім’ї за програмою навчання або обміну;
  • для роботи на запрошення.

По більшій частині Німеччина досить консервативна країна, строго дотримує свої правила і закони та отримання віз через їх консульства, міграційні служби досить тривала і клопітка справа. Тому, можливо отримання негативної відповіді, якщо неправильно щось сказати або надати неповний перелік документів.

Національна віза в Німеччину: зразок заяви, перелік документів

Карта розташування посольства Німеччини в Москві

Особливості та відмінності віз

Категорії D і С відрізняються один від одного термінами перебування в республіці та в країнах Євросоюзу. Національна віза відрізняється від шенгенської за типом і права разового або багаторазового перетину кордону країни. Документ національної категорії спочатку має дуже маленький термін дії — до трьох місяців, але він може продовжуватися на вимогу вже в Німеччині.

Якщо ви маєте річну національну німецьку візу, то ви можете весь цей року знаходиться і жити на території Німеччини. Щодо річної шенгенської мультивизе ви можете перебувати на території країни тільки за 90 днів у кожній півріччя, по ній жити в Німеччині постійно не можна.

Річна шенгенська віза зазвичай призначена для туристичних, студентських та ділових поїздок у країни Євросоюзу. Якщо розвиток бізнесу передбачає багаторазове відвідування держави, тоді необхідно отримати національну візу.

В’їзд у країну з категорії національної візи можна отримати через кілька тижнів або місяців, залежно від ситуації і швидкості обробки всіх даних міграційною службою.

Національна віза в Німеччину: зразок заяви, перелік документів

Приклад національної німецької візи

В той час коли шенгенська віза видається протягом двох-трьох діб. При цьому шенген можна оформляти на зручному заявнику мовою. Коли подаються документи та анкети-заяви для національної візи, то вони повинні заповнюватися виключно на національній мові.

Німецька національна віза дає можливість отримати роботу, навчання, возз’єднатися з сім’єю або для підтвердження свого єврейського походження.

Національна віза не має такого широкого дії, як шенген, але дає можливість більш швидко і доступно оформляти громадянство країни.

Німецька політика по відношенню до мігрантів досить консервативна і сувора. Наприклад, щоб мати можливість нормально працювати, необхідно мати блакитну картку або пропуск національної категорії в Німеччину. Кожен з цих видів може бути виданий тільки за запрошенням роботодавця.

Особливості мультивізи при її оформленні в Німеччину

Якщо говорити про такий різновид дозвільних документів, як шенгенська мультивіза, то цей пропуск дає право на багаторазові поїздки в країни шенгену. Мультивіза в Німеччину необхідна — багатьом бізнесменам, людям, візитним родичів і друзів, власникам нерухомості та мають інші обставини, які потребують багаторазових відвідувань країни.

Багаторазова віза може бути видана на короткий і більш тривалий термін. Це залежить від працівників посольства, які будуть розглядати справу іноземця. Для того щоб отримати мультивізу доведеться докласти для її оформлення багато зусиль. Такого роду візу оформляти самостійно можна, але складно.

шенген Віза категорії має багато підстав для свого оформлення, але їх доведеться доводити працівникам посольства. Існує безліч нюансів, з якими доведеться зіткнутися, оформляючи і отримуючи візу самостійно. Національна віза в Німеччину: зразок заяви, перелік документів
Для отримання візи на довгостроковий період необхідно мати досить вагомі підстави і хороше матеріальне забезпечення. Довгострокова віза може видаватися за різних серйозних обставин:

  1. Термінове і досить тривале лікування в німецьких клініках.
  2. Ділові або бізнес поїздки.
  3. За запрошення від родичів або друзів.
  4. Для здійснення журналістської діяльності, відвідування конференцій, виставок і здійснення культурної діяльності.
  5. Участь у спортивних заходах.
  6. Наявність нерухомості.

Довгострокова віза має масу різних нюансів. Крім того, що будуть збиратися і подаватися документи, необхідно буде мати вагому причину, щоб працівники посольства видали документ дозволяє терміном на один рік і більше. Якщо закордонний паспорт має позначки, що такого роду візи вже видавалися, шанси на повторне її отримання значно зростуть. Національна віза в Німеччину: зразок заяви, перелік документів
Оформлення мультивізи в Німеччину досить непростий процес, який займає тривалий проміжок часу. Самостійно оформити таку візу дуже проблематично, так як збір документів, звернення в різні організації сильно вимотують. До того ж їздити за безліччю довідок по різних інстанціях доведеться не один раз.

Отримати мультивізу досить непросто, тому необхідно суворо дотримуватися всіх встановлених норм. Записуватися на прийом до посольства доведеться часто, так як всі нюанси доведеться уточнювати в режимі особистих зустрічей.

Документи слід переводити відразу на німецьку мову і стежити, щоб у них при заповненні не закралися помилки, бо тоді доведеться їх подавати повторно з новим проханням і заявою на візу.

Досвідчені мандрівники і бізнесмени, які часто їздять за кордон знають, що набагато більш вигідно довірити оформляти документи фірм, що зарекомендували себе, ніж витрачати власний час на з’ясування всіх «підводних каменів» і бюрократичні зволікання. До того ж, щоб самостійно оформити всі необхідні довідки, завірити нотаріально правильно перекладені документи, що можна витратити не один рік.

Куди ще поїхати

Національна віза в Німеччину: зразок заяви, перелік документів

Короткий опис статті: віза в німеччину Як отримати національну візу D для тривалого перебування на території Німеччини. Зразок для написання заяви, а також повний список необхідних документів національна віза Німеччина

Требуется виза. Заходите!

Також ви можете прочитати