Без рубрики

Питання-відповідь

19.01.2016
Питання-відповідь підставі якого

Питання-відповідь

У мене є закордонний паспорт, як я можу поїхати на роботу в Польщу і на який термін?

При наявності закордонного паспорта — ми робимо всі необхідні документи і перекази для отримання дозволу на роботу на початковий термін до 180 календарних днів (6 місяців), на підставі якого консульство Польщі видає Вам робочу візу класу D: (180/180, 180/360)

На підставі виданої візи та дозволу на роботу Ви приїжджаєте до Польщі на роботу і працюєте протягом максимум 6 місяців. По закінченню цього строку (6 місяців), Вам видають (безкоштовно) Воєводське дозвіл на роботу терміном від року до трьох років, на підставі якого Ви отримуєте візу для подальшої роботи на території Республіки Польща. Ті, хто працювали на території Польщі більше трьох років, без тривалих розривів більше 180 днів, можуть подати документи у відповідні органи Республіки Польщі на присвоєння їм Посвідки на проживання (ВНЖ, ПМЖ)з подальшим громадянством. Жителі України мають право мати два виду на проживання — Польщі і України не втрачаючи юридичної сили обох.

Які документи я Вам повинен надати для підтвердження своєї кваліфікації?

• Диплом

• Сертифікати українського зразка або зарубіжного зразка

• Для далекобійників: водійські права, категорії C і E, карта цифрового тахографа, довідка про проходження огляду у психолога і відсутність протипоказань до роботи, свідоцтво про проходження курсу перевезення вантажів, підтвердження про отримання кваліфікації перевезення небезпечних вантажів (ADR) — обов’язкова умова

• Наявність записів у трудовій за спеціальністю — якщо є.

Який я підписую контракт на території Польщі?

По приїзду в Польщу в офіс — Ви підписуєте контракт (Види контракту: Umowa o prace, Umowa zlecenia або Umowa o dzielo), в цьому контракті прописуватися:

Elementy umowy o prace

data zawarcia umowy — Дата підписання договору

okreslenie rodzaju umowy — На який термін укладається договір від 6 місяців і більше (безстроково)

okreslenie stron umowy — Між вами і підприємством

okreslenie rodzaju pracy — Посадові обов’язки (те, що ви робите на роботі)

okreslenie czasu pracy — Скільки годин в день Ви зобов’язані пропрацювати

okreslenie wynagrodzenia — Скільки Вам заплатять за годину роботи

okreslenie miejsca pracy — Вказується адреса де буде проходити ваша трудова діяльність.

Як мені виплачується заробітна плата?

Заробітна плата Вам виплачується на банківську карту польського банку PKO, WBK або інших польських банків з 10 по 15 число включно — ці умови обумовлені у Вас у вашому контракті (Umowa o prace, Umowa zlecenia або Umowa o dzielo). В деяких випадках зарплата виплачується на руки з 10 по 16 числа, при отриманні грошей Ви розписуєтеся в чеку, де вказується суми і дата видачі.

Я хочу поїхати з дружиною на роботу в Польщу, чи можемо ми працювати разом?

Так, можете. Якщо Ви їдете на завод, комбінат або на сезонні роботи — то Ви працюєте на одному робочому місці і поселяють Вас теж разом в одній кімнаті обов’язково. У разі, якщо Ви зварювальник, будівельник чи інший спеціаліст, а ваша дружина працює на іншій роботі — В цьому випадку, ми для Вас окремо орендуємо житло (зокрема квартира або кімната в будинку з господарями), а фірма Вам доплачує компенсацію по житлу (за домовленістю). Доплата йде або фіксована сума в місяць, або Вам підвищують вашу ставку за годину роботи (за домовленістю)

Скільки мені треба грошей на місяць на харчування в Польщі?

Ми рекомендуємо брати з собою 100 євро на людину на місяць на продукти. Вам цієї суми цілком вистачить з головою за умови, що ви не будете жити на одних бутерброди з ковбасою та сиром, а зрідка готувати. Скрізь, де Ви будете жити, є плити і необхідний посуд для приготування їжі. Даля Вас ми рекомендуємо подивитися ціни в продуктових магазинах, таких як «Carrefour » і «Biedronka ». Для того щоб подивитися ціни на сайті магазину, натисніть на напис (Zobacz gazetke ), тому представлений каталог цін. а також знижки на товари.

Як я можу працювати в Польщі за своєю спеціалізацією?

Для роботи в Польщі за спеціалізацією необхідно в першу чергу знати добре Польський. Далі, потрібно легалізувати ваші дипломи про освіту та отримати статус тимчасового мешканця Республіки Польщі. Без усього перерахованого вище, вас просто не зможуть оформити офіційно на роботу, у зв’язку з тим, що Ви є іноземцем, а таку категорію працівників не кожна польська фірма може офіційно взяти на роботу, для цього необхідний спеціальний дозвіл біржі праці Польщі.

Що мені робити, коли в мене закінчиться піврічна віза?

Після відпрацьованих 6 місяців, Вам безкоштовно видається іменне дозвіл на роботу від року до трьох років, на підставі якого робиться річна віза робоча 360/360, зі збереженням робочого місця. Тобто, Ви повинні повернуться на Україну для отримання нової візи і зідзвонитися з нами для того, щоб ми Вас поставили в консульство на подачу документів на візу, а також для консультації з візових питань (Повторна послуга для наших клієнтів, є безкоштовною)! Для гідних працівників після закінчення піврічної візи допомагаємо зробити Карта Побиту (KARTA POBYTU), для подальшого отримання виду на проживання, а в наслідку громадянства ЄС.

чи Можу я розраховувати на підвищення заробітної плати після того, як я відпрацюю кілька місяців у Польщі?

Так, можете! Працівники які показують себе добре на роботі, не прогулюють, старанно та уважно ставляться до своєї роботи, можуть розраховувати на індивідуальне підвищення заробітної плати.

Короткий опис статті: консульство польщі

Требуется виза в Польшу. Заходите!

Питання-відповідь У мене є закордонний паспорт, як я можу поїхати на роботу в Польщу і на який термін? При наявності закордонного паспорта — ми робимо всі необхідні документи і перекази для отримання дозволу на роботу на початковий термін до 180 календарних днів (6 місяців), на підставі якого консульство Польщі видає Вам робочу візу класу D: (180/180, 180/360)

Питання-відповідь підставі якого

Також ви можете прочитати