Робота в Ізраїлі легально, отримання робочої візи

08.01.2016

Робота в Ізраїлі легально, отримання робочої візи

Робота в Ізраїлі легально, отримання робочої візи

Сьогодні держава Ізраїль привабливо для іноземних громадян не тільки своїм кліматом, курортами, пам’ятками або ж пам’ятками старовини та святими місцями. Багато іноземців поспішають в Ізраїль і для офіційного працевлаштування. Що потрібно знати і робити, щоб офіційно влаштуватися на роботу в Ізраїль російській або іншому іноземному громадянину, який приїхав у цю країну?

По-перше, потрібно знати, що бажають працювати в Ізраїлі в першу чергу потрібно оформити робоче дозвіл і отримати робочу візу в Ізраїлі спеціальної категорії В-1. Працевлаштовувати іноземних громадян мають право лише ті роботодавці, які мають дійсний дозвіл. Це дозвіл – ліцензія на працевлаштування іноземців, видана департаментом іноземних робітників при Міністерстві промисловості, праці і торгівлі держави Ізраїль, яка і дає право приїхали працювати в Ізраїлі легально. Якщо у роботодавця, який оформляє на роботу в Ізраїлі іноземця така ліцензія є, то робочу візу можна отримати, звернувшись в МВС країни.

Чому в МВС Ізраїлю? Тому, що саме це Міністерство займається питаннями оформлення і отримання робочих віз для роботи в Ізраїлі. З таким проханням можна звернутися особисто. Також може звернутися за робочою візою в Міністерство Ізраїлю і сам роботодавець, який бере до себе на роботу іноземного громадянина.

Робоча віза в Ізраїль має встановлений термін – вона обмежена одним роком. Тобто робота в Ізраїлі легально по робочій візі можлива тільки один рік. Але, робочу візу в Ізраїлі можна продовжити і до п’яти років, проте робоча віза може бути визначена згідно всім правилам МВС Ізраїлю.

Є безліч фірм з працевлаштування в Ізраїлі, які пропонують сезонну роботу в країні, а також роботу для жінок в Ізраїлі. спеціально для студентів чи туристів. Кадрові агентства Ізраїлю пропонують вакансії для різних категорій громадян за робочими візами в Ізраїлі. Багато приїхали у країну знайшли роботу в Ізраїлі, згідно з їх відгуками саме завдяки цим кадровим агентствам.

однією з поширених вакансій в Ізраїлі є вакансії по догляду за літніми людьми. Є спеціальні програми, за якими можна влаштуватися на роботу в Ізраїль легально саме по догляду за старими та немічними громадянами країни. Хто ж може влаштуватися на роботу в Ізраїль по такій програмі? Вік претендента від 25 до 55 років, бажано чуйні та добрі люди. Робота в Ізраїлі легально за даною програмою – робота в родині, де потрібно буде допомагати самотнім літнім людям вести домашнє господарство – прання, прибирання, покупка продуктів – одним словом, виконувати роботу по дому.

Працюючи за цією програмою в Ізраїлі легально, з’являється унікальна можливість не тільки офіційно працювати в Країні Обітованій і заробляти гроші, але також побувати в дивних прекрасних місцях цієї країни, доторкнутися до її священної історії. Адже згідно з контрактом, укладеним за трудовою візою в Ізраїль, і законодавством Ізраїлю працюють за програмою гарантовано надаються вихідні дні, у разі потреби оплачуваний лікарняний, передбачено щорічну відпустку, і безкоштовна страховка.

Контракт по даній програмі підписується на рік, однак він може бути продовжений до 8 років. Працюють по програмі надається можливість вибрати роботодавця самостійно, а також можна вибирати зміну, в якій доведеться працювати надалі. Це право надається на випадок, якщо щось не влаштує в роботі. Тільки не потрібно забувати, що гарантією і захистом від недобросовісних роботодавців є контракт, в якому чітко визначаються права та гарантії працюючого.

При оформленні робочої візи в Ізраїль роботодавець виступає офіційним спонсором на оформлення заяви на отримання дозволів на роботу в Міністерстві промисловості, торгівлі та праці Ізраїлю. Що ж повинно бути в заяві? У заяві на дозвіл на легальну роботу в Ізраїлі повинні бути – в першу чергу, детальне докладний опис вакансії, яку роботодавець запропонував, і детальна інформація про потенційного працівника, громадянина іноземної держави. Інформація про іноземного працівника містить у собі: рівень освіти, професійний досвід, запропонована роботодавцем заробітна плата, а також зазначено потенційне місце проживання в приймаючій країні, тобто в Ізраїлі.

Якщо рішення про видачу дозволу на роботу в Ізраїлі буде позитивним від Міністерства промисловості, торгівлі і праці, то воно ж видає рекомендацію в інше міністерство – Міністерство внутрішніх справ Ізраїлю з приводу видачі робочої візи в Ізраїль.

Далі процедура наступна – ізраїльський роботодавець подає відповідну візову заяву в Міністерство внутрішніх справ. У клопотанні від роботодавця повинні бути включені такі важливі пункти, як зобов’язання роботодавця щодо забезпечення працівника медичним страхуванням на весь термін його роботи в Ізраїлі. Якщо рішення про видачі робочої візи в Ізраїль буде позитивним, Міністерство внутрішніх справ Ізраїлю видасть відповідне розпорядження дипломатичному представництву – посольства або консульства Ізраїлю країни постійної реєстрації іноземця про видачі робочої візи в Ізраїль категорії В-1, яка має термін дії – 30 днів.

Якщо є в наявності дозвіл Міністерства внутрішніх справ Ізраїлю, то робоча віза В-1 категорії оформляється у все тому ж консульстві чи посольстві, тобто дипломатичному представництві країни громадянина-іноземця в самі короткі строки – практично за один робочий день. Детальна інформація щодо необхідних документів для оформлення і отримання робочої візи в Ізраїль-1, розміщена на сайті Посольства Ізраїлю в Україні або Росії.

Треба підкреслити, що в процесі вирішення питання про надання робочої візи для легальної роботи в Ізраїлі дипломатичне представництво Ізраїлю може зажадати надати додаткові документи. Віза В-1 продовжується в Ізраїлі в Міністерстві внутрішніх справ протягом 30 днів.

Треба сказати, що робоча віза в Ізраїль на легальну роботу в Ізраїлі надається робочого іноземної держави лише за клопотанням роботодавця Ізраїлю та надає дозвіл на роботу в Ізраїлі працівнику-іноземцю лише у того роботодавця, який і займався отриманням дозволу та оформленням робочої візи в Ізраїль для цього робітника. Всі дані ізраїльського роботодавця зазначаються у візі робочого-іноземця, який збирається працювати в Ізраїлі. А якщо цей іноземний робітник передумає і вирішить влаштуватися на роботу до іншого ізраїльському роботодавцю, то цей новий роботодавець знову повинен буде пройти всю схему отримання нового дозволу для свого працівника-іноземця для роботи його в Ізраїлі, звернувшись для цього до Міністерства внутрішніх справ Ізраїлю.

Існує ряд сайтів, в тому числі й офіційних, де можна ознайомитися з наявними Вакансіями в Ізраїлі, наприклад, можна назвати кілька, а саме: www.israeljobsite.com, www.info.jpost.com, www.israeljobsites.co.il, www.israemploy.net або www.jobs-israel.com.

Зауважимо, що хоча були скасовані візи для виїзду в Ізраїль в деяких країнах колишнього СНД, таких як Україна і Росія, все ж процес виїзду на легальну роботу в Ізраїль не став простіше. У будь-якому випадку потрібно отримувати дозвіл на роботу в Ізраїлі і спеціальну робочу візу для роботи в Ізраїлі – категорії В-1.

Якщо говорити про легальну роботу в Ізраїлі, то простіше за все, звичайно, жінкам знайти в Ізраїлі роботу доглядальниці. Адже в Ізраїлі дуже розвинений медичний туризм і з усього світу їдуть лікуватися в цю країну медичні туристи, а тому професія доглядальниці і низько кваліфікованого медичного персоналу досить затребувана. Крім того, в Ізраїль на роботу часто запрошують медичних працівників – лікарів і медсестер. Але треба підкреслити, що для того, щоб влаштуватися на вакансію лікаря або медсестри в клініках Ізраїлю або медичних центрах цієї країни, необхідно пройти додаткове навчання на базі цих клінік або центрів, а також підтвердити свій диплом і отримати ліцензію.

Новим репатріантам, які мають вищу юридичну освіту, пропонується спеціальний курс навчання, на якому йде підготовка до екзаменів з різних галузей ізраїльського права. Після того, як фахівець складає всі іспити та успішно проходить стажування, йому потрібно пройти іспит і за адвокатуру та отримати спеціальну ліцензію, яка і буде давати право займатися надалі адвокатською діяльністю. Даний іспит складається з двох частин – письмової та усної! При цьому письмовий іспит – це основний іспит.

Короткий опис статті: отримати робочу візу

Требуется виза в Польшу. Заходите!

Робота в Ізраїлі легально, отримання робочої візи Сьогодні держава Ізраїль привабливо для іноземних громадян не тільки своїм кліматом, курортами, памятками або ж памятками старовини та святими місцями.

Також ви можете прочитати