Без рубрики

Що таке F-1 Віза . Америка: Шлях до Успіху

10.01.2016
Що таке F-1 Віза . Америка: Шлях до Успіху туристичній візі

Віза F1: навчальна віза в США

F-1 Віза

  1. Що таке F віза, відмінності від інших віз — таємна альтернатива туристичній візі.

Дуже багато претендентів візи в США вибирають найдешевший, і на жаль, самий «відмовний» варіант – туристическаягостеваябизнес віза. Але як мовиться, скупий платить двічі, і дуже багато отримують відмову, не розглянувши альтернативні варіанти, які часто дуже перспективні, можуть призвести до робочій візі. а то й до самої грін карті. Розглянемо один з таких варіантів.

Американська державна програма навчання лояльна не тільки до громадян Сполучених Штатів Америки, але і до іноземців, які хочуть отримати якісну освіту за кордоном або розширити вже наявні знання і навички. Громадянами будь-якої країни може бути отримана учнівська віза F-1 у США і зробити це не так і важко. Цілі F-1 візи – отримання знань згідно з американськими стандартами академічного і неакадемічної освіти або поглиблене вивчення англійської мови. Незаперечним плюсом учнівської візи є можливість не тільки отримувати знання, але й цінний досвід отриманий застосовувати на практиці. Навчальна віза в США не єдина віза, за якою можна вчитися, але її переваги незаперечні. Віза типу В-2 так само дозволяє проходити курси без акредитації, які тривають до 18 год/тиж. Мінусом такої візи B-2 є повна заборона на ведення будь-якої господарської діяльності. Для учнів в коледжах, технікумах і профтехучилищах є можливість оформити візу типу М, яка так само позбавляє можливості легально працювати протягом навчання. За студентом залишається право переводитися до іншого училище тільки в перші півроку після початку навчання без зміни курсу. Навчальна віза в США — це краща альтернатива туристичної оскільки дає можливість не тільки отримати прекрасну освіту, подивитися країну під час канікул або свят, але і в особливих випадках, отримати безцінний досвід роботи. Отримавши достатні навички з візою F-1 можна перевестися з курсів Англійської мови в Університет або коледж, причому саме перевестися, а не вчинити заново, перевівши предмети зі свого Університету в Американські (читай статтю переклад предметів).

F-1 надає можливість паралельно підробляти у Вузі на період навчання, аж до отримання студентом диплома або посвідчення. Робота надається на неповний робочий день, щоб не заважати процесу отримання знань. Так само для студентів за спец запитом СІН дається можливість підробити за стінами Вузу на умовах не повного робочого тижня. Навчальна віза в США дає можливість студентам змінити ВУЗ на інший, який відповідає всім вимогам імміграційної служби і знаходиться на території штатів.

  1. Типи F візи — F1, F2, F3

Учень та його сім’я

Якщо студент хоче приїхати в США зі своєю родиною, або супроводжуючими особами є можливість оформити візи типу F-2 і F3, але такі візи не дають право працювати на території штатів.

Віза F-2 (dependent visas) призначена для дітей до 21 року і подружжя власників F-1.

Віза F-3 видається для громадян тих країн, які межують зі штатами, які змушені через навчання в США часто перетинати кордон. Так само ця віза оформляється супроводжуючим.

Термін

Термін дії візи F-1 становить не більше 12 місяців. Після закінчення терміну візи F-1, зазначеному в паспорті навчальний заклад подовжує статус автоматично. Тобто Якщо Ви приїхали на 3 або 6 місяців, поки Ви вчитеся навчальний заклад подовжує статус. Знаходження на території США здійснюється відповідно до статусу та форми I94 ставиться відмітка duration of status. Як студенту, імміграційна служба США надає 60 днів легального перебування на території держави після закінчення навчання. Абітурієнт може скористатися своїм правом і прибути на територію держави за 90 днів до реєстраційної дати за формою I-20, що дає можливість обстроиться на новому місці, акліматизуватися і познайомитися з новими для себе звичаями.

  1. Процес отримання Візи F1

Процедура отримання навчальної візи в США залежить від типу навчального закладу. Якщо в мовну школу вступити легко і просто, для Університету не так-то й просто. Що ж потрібно для отримання візи F-1:

  • Подати необхідні документи і бути зарахованим до ВНЗ, який схвалила Імміграційна служба США;
  • Заповнити свідоцтво про зарахування до обраного ВНЗ;
  • Володіти англійською мовою на належному рівні для закінчення навчання (програма Вузу може бути, як англійською мовою, так і рідною мовою абітурієнта);
  • Володіти достатньою сумою грошей для оплати за навчання;
  • На Батьківщині в абітурієнта повинно бути громадянство або ПМП;
  • Необхідно надати документи, що підтверджують «зв’язку в рідній» в країні, які будуть спонукати студента покинути штати після навчання (сім’я, освіта незакінчена, Батьківщина потребує, повістки з військкомату)))

Пакет документів, який потрібно подати абітурієнту:

  • Звернення за формою DS-160;
  • Резюме (DS-158);
  • Копію закордонного паспорта (піврічного терміну дії буде достатньо) хоча б з одного незаповненою сторінкою;
  • 2 фотографії за вимогами Імміграційної служби: фотокартки кольорові і виконані на світлому фоні, обличчя і голова нічим не прикрита. Головний убір може бути залишений тільки за релігійними переконаннями;
  • Документ, який дає зрозуміти, що студент має можливість оплачувати навчання, проживання та всі інші витрати (виписка з банку про достатню кількість грошей на рахунку);
  • Наявні дипломи та розшифровки стенограми;
  • Результати пройдених тестів (TOEFL, SAT, GRE або GMAT);

А також деякі особисті дані: ПІБ, дата народження, місце народження, громадянство, номер і назва шкільної програми.

Це одна з мит, яку треба сплатити для отримання віза F-1. В одному зі своїх відео я розповідав, як її платити — дивіться мій канал на Ютюбі. Сплатити SEVIS можна тут. Розшифровується SEVIS як Students and Exchange Visitors Information System. Створена для того, щоб не втратити студентів у величезній країні. Все дуже просто — переїхав на іншу адресу — заміни його в базі даних щоб мама потім не піднімати паніку в консульстві. І SEVIS також відноситься не тільки адресу, але і до зміни імені, зміни спеціальності, на яку Ви вчитеся, дозвіл на роботу і тд. Взагалі SEVIS непогана штука для того щоб відстежувати певної людини, яким це не потрібно, але він все одно платить 200 доларів SEVIS fee. Навчальну візу в США без SEVIS не видають.

  1. Віза F1 і статус F1 — різниця, сбивающая з пантелику.

Віза F-1 і статус F-1 мають серйозні відмінності, про які важливо знати всім. Віза F-1 є лише дозволом на перетин кордону держави. Як квиток у кіно — пройшов білетера і маєш право на перегляд певного фільму і тільки 1 раз. Це не означає що ти можеш прописатися в кінотеатрі дивитися всі фільми протягом року або займатися чим-небудь іншим в цьому кінотеатрі — грати в хованки або у війнушку.

Тут все просто — прийшов-побачив-побелил.

Той факт, що у візі написано, що візу дають на 6 місяців не означає що всі 6 місяців ви повинні там знаходитися. Візу можуть і анулювати, наприклад, за кримінальні подвиги.

Статус F – 1, як і всі інші статуси показує підстава, на якому Ви знаходитеся в США. Тобто скільки часу залишилося вчитися, якщо ми говоримо про візою F-1. Якщо віза F-1 дійсний ще 6 місяців, то і статус на 6 місяців. Але поки Ви не в’їхали на територію США, статусу немає. Після легального в’їзду на територію відбувається присвоєння статусу F1. Термін дії візи та термін дії статусу так ж поняття різні. Наприклад, учня виключили з Вузу і статус F-1 закінчився, відповідно. Отже, людина не цілком законно перебуває на території держави і потрібно шукати інші рішення проблеми або покинути країну. Інший приклад, коли іноземець в’їхав в США по туристичній візі, став студентом і оформив статус F-1, то незалежно від різниці візи і статусу перебування на території держави цілком законне. Виїхавши по туристичній візі на історичну батьківщину, повернутися так просто вже не вийде із-за різниці видів візи і статусу. Зворотний в’їзд може бути здійснений тільки після отримання візи, відповідного статусу. Це означає не треба виїжджати з США навіть якщо віза F-1 ще не минула, а то статус згорить і знову треба буде йти за візою. Тут все ДОПУСКАЮТЬ САМУ КРИТИЧНУ ПОМИЛКУ, а потім кусають лікті. Учні припускають, що якщо їм дали один раз візу і вони не прострочили свій статус, то другий раз теж дадуть без проблем. Але в консульстві США панує інша політика — один раз з’їздив і досить, як мовиться, хорошого помаленьку. «Культурний шок» після прибуття на Батьківщину змушує задуматися про буття географічного існування і 99% хочуть повернутися в штати, за візою F-1 або іншими шляхами. У консульстві це прекрасно знають, знали 50 і 100 років тому і в поті обличчя займаються тим, за що їм платять гроші-штампують відмови .

Короткий опис статті: бізнес віза Відмова сша по туристичній візі — розглянь альтернативний варіант «Віза f1″,»навчальна віза в США»,sevis,f1,h1b,i-20,i94,opt,ssn,toefl,work authorization,Англійська мова,Освіта США,робоча віза,Згідно з Батьківщиною

Требуется бизнес виза. Заходите!

Віза F1: навчальна віза в США F-1 Віза Що таке F віза, відмінності від інших віз — таємна альтернатива туристичній візі. Дуже багато претендентів візи в США вибирають найдешевший, і на жаль, самий відмовний варіант – туристическаягостеваябизнес віза.

Що таке F-1 Віза . Америка: Шлях до Успіху туристичній візі

Також ви можете прочитати