Різне

Синайська віза в Шармі в 2015 році зразок заповнення для безкоштовного

18.01.2016

Безкоштовне відвідування Єгипту по синайській візі

Єгипет славиться своїм жарким кліматом і унікальними пам’ятками. Це досить велика країна з цікавою і дуже давньою історією, тому щорічно її відвідують безліч туристів. Відпочинок в цій країні у жителів колишнього пострадянського простору в 2015 році вважається найдешевшим і доступним, причому навіть для студентів. По одному з варіантів перебування у цій державі необхідна синайська віза.

Глиняний замок на горі Синай

Зміст матеріалу

Особливості синайській візи

Будь-який турист має можливість отримати синайську візу, але у неї є свої певні особливості:

  • Документ обмежує переміщення по Єгипту і видається на дуже короткий період;
  • Дійсна віза всього п’ятнадцять днів;
  • Користуватися таким дозволом можна в межах Шарм-ель-Шейха і невеликого містечка Таби. За цим документом можна спокійно побувати в населених пунктах Дахабі і Нурвейбу, монастирі Святої Катерини, а також на горі Мойсея в Ізраїлі і в стародавньому місті Віфлеємі;
  • Завдяки новим змінам у 2015 році синайський півострів став більш доступний для відвідування різних пам’яток. Так, можна вільно в’їжджати на територію заповідника Рас-Мохаммед, так як прикордонний пункт змінив своє місце розташування і тепер наявність синайського штампа дозволяє вільне пересування в межах всього південного півострова і деяких територій Йорданії та Ізраїлю;
  • На деякі місця є все ж свої обмеження. Дайверам синайська віза, отримана для в’їзду в Шарм Ель Шейх не дозволяє здійснити вихід на затонулий корабель в Тисельгорм. Також мандрівникам не дається можливості їздити в Олександрію, Каїр і Луксор. Щоб відвідати ці місця, необхідна звичайна віза.

Синайська віза в Шармі в 2015 році зразок заповнення для безкоштовного

Повернутися до змісту

Процедура оформлення та заповнення

Синайська віза в Єгипет оформляється відразу після прибуття в аеропорт. Отримати її можна при заповненні карти міграції. У 2015 році ціни на звичайні візи стануть вище, тому коштуватимуть вони не п’ятнадцять, а двадцять п’ять доларів, так як були внесені спеціальні поправки за питання туризму єгипетським урядом. Видається такого роду документ досить швидко і без особливих затримок і зволікань. Знаючи певні особливості, можна безкоштовно отримати візу в Єгипті .

При оформленні обов’язкової міграційної карти необхідно мати початкові знання англійської мови, тоді не виникне проблем з її заповненням.

У цій карті кожна графа написана двома мовами – одна на англійській, інша на арабському. Заповнити карту досить просто.

У першій довгою графі вписують прізвище, у другій – ім’я, в третій – дату народження. Всі імена та прізвища слід писати англійською мовою, також як в закордонному паспорті. Потім у наступній графі вказується національність, в окремому рядку номер паспорта, а в графі «адреса в Єгипті» необхідно вказати назву готелю.

Синайська віза в Шармі в 2015 році зразок заповнення для безкоштовного

Готель в Шарм-ель-Шейху

Заповнюючи картку для отримання безкоштовної візи, необхідно обов’язково вказати мета візиту – туризм. Якщо в подорож приймає участь неповнолітня дитина, то в графі №1 вказують ім’я, прізвище і дату народження дитини, вписаного в паспорт батьків. Якщо дітей кілька, то такі ж дані вказують у графі №2 на другу дитину. Якщо у дитини є свій закордонний паспорт, то на нього заповнюється окрема імміграційна картка.

Якщо у вас виникли питання стосовно того, як заповнити рядки міграційної картки, то можна звернутися до представників фірми. Вони можуть допомогти, надавши безкоштовну консультацію.

Сам процес оформлення візи достатньо простий.

Турист вносить необхідні дані в карту міграції, а на звороті обов’язково пише «Сінай онлі» (SINAI ONLY).

Ця карта здається не в стандартне віконце, де видаються звичайні візові документи, а представникам прикордонної служби. Прикордонникам треба показати свій закордонний паспорт, заповнену карту і обов’язково сказати: «only Sinai, please». Єгипетський службовець ставить штамп, та протягом визначеного строку можна продовжити свою подорож.

Синайська віза в Шармі в 2015 році зразок заповнення для безкоштовного

Карта Синайського півострова з курортами

Фраза «Онлі Синай віза» означає, що цей документ дає право туристу перебувати і переміщатися тільки в межах Синайського півострова, причому не більше двох тижнів. Цей варіант підходить тим, хто вибрав свій маршрут в межах Шарм-Ель-Шейха.

У Шармі є пам’ятки і свої особливості, які варті уваги туриста. На жаль, за межами Шарму синайська віза не дозволить відвідати деякі цікаві місця Каїра, Люксору або Йорданії і Ізраїлю. Недавно були введені кілька поправок, в результаті яких туристи отримали доступ по цій візі до затребуваним і часто відвідуваних місць. Але обмеження все-таки є. Тому якщо запланований маршрут, що виходить за рамки синайського штампа, краще оформити стандартну візу.

Де отримують Синайську візу

Зробити візу в Єгипет можна або в уповноважених посольствах своєї країни, або після прибуття в порт Асуана або Нувейби, а також в аеропортах Олександрії, Асьюта, Луксора, Каїра, Марса-Алам. Але не у всіх цих відомих місцях можна отримати синайську візу.

Безкоштовна віза даної категорії видається в аеропортах Таби, Офіру і Нувейби. Завдяки цьому документу вільно пересуватися можна практично по всьому Синаю. Це дуже зручно для туристів, які не збираються заглиблюватися на центральні території Єгипту і їх цілком влаштовує курортна зона синайського півострова. В аеропорту Хургади візи не видаються безкоштовно. після прибуття в Хургаду синайську візу купують за двадцять п’ять доларів. Бажаючим подивитися піраміди, оцінити краси і музеї Каїра краще відразу придбати стандартну візу.

Які ситуації можуть виникати при оформленні синайській візи

Безкоштовно синайська віза не має обмеження в сенсі національності. Будь відпочиваючий, завдяки Кемп-Девидскому угодою, прийнятою ще в 1978 році, має право на таку візу. Тому національність приїхав туриста абсолютно неважлива.

Синайська віза в Шармі в 2015 році зразок заповнення для безкоштовного

Коли порушені візові терміни

Якщо синайська віза прострочена, то туриста з цим документом теж чекає покарання, як і при недотриманні термінів із звичайної візою. При порушенні правил виїзду з Єгипту доведеться сплатити штраф у розмірі тридцяти доларів або ста п’ятдесяти семи єгипетських фунтів. Раніше це обійшлося б у сімнадцять доларів. Якщо туриста «зловили» в межах Єгипту з простроченими документами, то йому належить побувати три дні в тюрмі і пройти процес депортації на рідну землю, причому всі витрати повинен сплатити правопорушник.

Той, хто прострочив візу туристичного характеру, не може виїжджати з країни і з аеропорту Хургади і Шарм-ель-Шейха чартерними рейсами. Залишати держава дозволяється лише з столиці Єгипту — Каїра, причому спеціалізованими постійними.

Нюанси при оформленні візи

Синайська віза оформляється в основному без особливих труднощів. Уповноважений представник влади робить необхідні відмітки в закордонному паспорті, після цього його володар може спокійно їхати у свій готель. Звичайно, можуть бути невеликі затримки з-за інших туристів, але в цілому очікування не буває надто тривалим.

Синайська віза в Шармі в 2015 році зразок заповнення для безкоштовного

Зразок Єгипетської візи

До недавнього часу у туристів часто виникали ситуації, при яких поліцейські Єгипту, щоб отримати свій дохід від відпочиваючих, придумували різні відмовки для відмови у візі. Багато розуміли, що прикордонник таким чином натякає на невеликий хабар у розмірі від п’яти доларів. Така поведінка, природно, суперечить існуючим законам, так як безкоштовна віза повинна бути доступна всім бажаючим без будь-яких обмежень.

Якщо виникла непередбачена ситуація при отриманні синайській візи та правоохоронні органи посилаються на якісь поправки, накази або невідомі закони, які не дозволяють отримати безкоштовну візу, слід просити зустріч з вищим начальством і нагадувати їм про існування основного закону.

Своє право слід відстоювати до кінця, так як немає в Єгипті законів, які можуть обмежувати право на отримання візи якого-небудь виду нації або громадянам певної країни.

Єгипетська віза для дітей

Громадяни у віці до 18 років при відсутності власного закордонного документа повинні бути оформлені в закордонному паспорті одного з батьків. У таких паспортах повинні бути фотографії дітей; внесені всі необхідні дані, які завіряються печаткою у відповідних органах при оформленні документів. Такого роду паспорт не повинен мати ушкодженнями, якимись плямами або невідповідними записами.

Короткий опис статті: віза 2015 Як безкоштовно відвідати місто Шарм-Ель-Шейх у Єгипті в 2015 році по синайській візі, процедура її отримання і зразок заповнення анкети безкоштовно синайська віза Шарм-Ель-Шейх Єгипет 2015 отримати заповнити зразок

Требуется виза в Польшу. Заходите!

Також ви можете прочитати