Без рубрики

Студентська віза для навчання в Голландії

05.01.2016

Студентська віза для навчання в Голландії

Студентська віза для навчання в Голландії
Для в’їзду в Нідерланди і навчання в голландському внз абітурієнтів з-за меж Євросоюзу необхідно оформити студентську візу і дозвіл на проживання в країні.

З 1-го червня 2013-го року в силу вступили нові імміграційні правила (Modern Migration Policy), згідно з якими студенти можуть отримати необхідні документи через внз, до якого вони надійшли. Для подачі документів на візу внз повинен бути акредитований в голландській службу імміграції і натуралізації (IND). См. список навчальних закладів. отримали право на оформлення візи для студентів, що поступили в університет прикладних наук, академічний вишу або середню школу.

Процедура отримання візи та дозволи на проживання в Нідерландах (The Entry and Residence Procedure TEV ), яка здійснюється при посередництві університету, дозволяє студенту отримати:

  • студентську візу (regular provisional residence permit MVV ) — це штамп в паспорті, який ставиться в найближчому посольстві Голландії і дає право на в’їзд в країну,
  • дозвіл на проживання в Нідерландах (residence permit VVR ), яке студент повинен отримати в офісі IND або в своєму вузі, по прибуттю в Нідерланди. Це пластикова карта з особистою інформацією студента, що підтверджує законність його перебування в країні. З цією картою студент може вільно перетинати кордони Голландії і подорожувати країнами шенгенської зони.

Університет також може подати заяву на оформлення візи для родичів студента, проте в цьому випадку відповідальність за них лягає на самого студента.

Якщо студент не планує залишатися в Голландії довше 3-х місяців (наприклад, у разі проходження мовних курсів), йому буде достатньо оформити короткострокову (short stay VKV, або шенгенську візу в найближчому представництві Королівства Нідерланди. При подачі заяви на візу в якості причини поїздки можна вказати туризм або в розділі «other» написати «курси мови». Отримувати студентську візу і дозвіл на проживання в цьому випадку не потрібно.

По приїзді в Голландію студент зобов’язаний зареєструватися у муніципалітеті за місцем проживання і одержати особистий ідентифікаційний номер (Citizen’s Service Number В ), який необхідний для таких дій, як відкриття банківського рахунку або оформлення договору на користування телефонним зв’язком.

Терміни дії і вартість студентської візи

Студентська віза для навчання в Голландії
Дозвіл на проживання в Нідерландах видається на весь час навчання плюс 3 місяці, але не більше 5-ти років. У разі якщо тривалість програми перевищить цей термін, віза буде продовжено на 1 рік. Тим студентам, хто на момент вступу нових правил в силу вже мав оформлений вид на проживання, він буде продовжений на решту тривалість курсу.

Університет розпочинає процедуру отримання візи та дозволи на проживання після того, як студент офіційно надходить на освітню програму. Ця процедура зазвичай займає 2 тижні, хоча її тривалість у ряді випадків може становити до 3-х місяців. Вартість візи для нових студентів становить 300 євро, а при її продовженні — 150 євро.

Дозвіл на проживання в Нідерландах не прив’язане до конкретного університету, що дає можливість змінювати програму навчання без необхідності оформлення нової візи. Воно також дає право студентові працювати в Голландії, але не більше 10-ти годин на тиждень протягом навчального року або повний робочий день у літні місяці, з червня по серпень включно. У цьому випадку роботодавець повинен оформити для студента дозвіл на роботу в країні.

Жителям яких країн потрібно оформляти дозвіл на проживання

Процедуру отримання візи та дозволи на проживання в Голландії необхідно проходити всім закордонним студентам, якщо у них немає громадянства однієї з європейських країн, зокрема, країн Балтії.

Необхідні документи

Після зарахування студента на освітню програму університет запитує у студента документи, необхідні для отримання студентської візи і посвідки на проживання в Голландії. Зазвичай, список таких документів включає в себе:

  • копію першої сторінки закордонного паспорта з особистими студента (краще використовувати той же паспорт, що і при подачі заявки на вступ в університет),
  • доказ фінансової спроможності студента,
  • додаткові фотографії паспортного формату (35 х 45мм, див. вимоги IND .pdf),
  • доказ оплати вартості оформлення візи;
  • доказ наявності житла принаймні на один навчальний рік (10 місяців).

Довести фінансову спроможність можна, надавши наступні документи:

  • Лист з університету з підтвердженням отримання стипендії або гранти.
  • Виписку з банківського рахунку, що підтверджує наявність у вас коштів для оплати всіх витрат під час перебування в Нідерландах (10 тис. 250 євро).
  • Якщо навчання оплачують спонсори, наприклад, батьки, то виписка повинна бути надана з їх рахунку із зазначенням розміру фінансової допомоги та її тривалості.

Зверніть увагу, що виписка з банківського рахунку повинна бути надана на офіційному бланку банку. На ній повинні бути ваше повне ім’я, дата народження та номер банківського рахунку, а також адресу, телефонний номер банку та його друк. См. зразок виписки з банку (.pdf).

Приклади заповнення анкет на отримання візи MVV

До документів необхідно докласти анкету на отримання візи MVV (Admission and Residence MVV issue form) і т. н. форми про підтвердження благонадійності (Antecedents Certificate), заповнені англійською мовою. Крім того, громадянам РФ потрібно надати медичну довідку для виїжджаючих за кордон (форма 82/у), яку можна отримати в поліклініці за місцем реєстрації або в платних медичних центрах.

Нижче ви можете подивитися приклади, бланки та рекомендації щодо заповнення вищезазначених документів (натисніть на картинку, щоб збільшити).

Вимоги до студентів

Студентська віза для навчання в Голландії
Згідно з новими правилами, вищі навчальні заклади Нідерландів зобов’язані відслідковувати успішність студентів і в кінці кожного навчального року подавати звіт в службу імміграції країни. Для збереження візи студенти повинні щорічно виконувати як мінімум 50% навчального навантаження (30 європейських залікових балів ).

У разі виникнення проблем, які можуть перешкодити виконанню навчального плану, студенту варто негайно інформувати про них свого наставника або координатора. В цьому випадку всі обставини будуть записані в його особиста справа, що допоможе зберегти візу в кінці навчального року.

Приклад причин, які вважаються поважними:

  • серйозне захворювання,
  • виняткові сімейні обставини,
  • вагітність,
  • фізичні, сенсорні або функціональні розлади,
  • участь в організаційній діяльності університету.

Студентам також слід звернути увагу на те, що в деяких університетах Голландії можуть існувати свої нормативи для іноземних студентів. Наприклад, в Університеті Тілбург першокурсники бакалаврських програм повинні набирати не менше 70% залікових балів.

Вам подобається ця сторінка? Подобається Ні Спасибі за Ваш відгук! 93 18

Короткий опис статті: студентська віза в польщу Студентська віза (MVV) та дозвіл на проживання (VVR) в Нідерландах: терміни дії, необхідні документи, процедура отримання та приклади заповнення анкет.

Требуется виза в Польшу. Заходите!

Студентська віза для навчання в Голландії Для вїзду в Нідерланди і навчання в голландському внз абітурієнтів з-за меж Євросоюзу необхідно оформити студентську візу і дозвіл на проживання в країні.

Також ви можете прочитати