Без рубрики

Студентська віза в Чехію

31.12.2015

Студентська віза в Чехію

Все більше студентів воліє здобувати освіту за кордоном – це відкриває для них перспективні можливості в майбутньому. Зокрема, вибирається Чехія, оскільки освіта в цій країні має ряд переваг: студенти можуть навчатися безкоштовно, отримуючи високий рівень знань, а отриманий диплом не потрібно підтверджувати в країнах Шенгену.

Однак для перебування за кордоном потрібна віза, тому багато студентів задаються питанням – як отримати студентську візу в Чехію?

Особливості отримання навчальної візи в Чехію

Якщо навчання триватиме понад 90 днів, то потрібно дозвільні документи на довготривале проживання. Отримання довгострокової візи для навчання є не таким тривалим і важким процесом, як інші види дозволу на перебування в країні. Студентська віза в Чехію надається особам, які навчаються в акредитованих чеських навчальних закладах та проходять курси чеської мови. Для отримання потрібно довести факт прийому до навчального закладу даної країни (підтвердження).

Видача довгострокових віз знаходиться у відомстві Міністерства внутрішніх справ Чехії. При цьому оформленням першої візи такого типу займається будь відповідне консульство, але продовжується вона лише в Чехії. Її період дії становить від трьох місяців до півроку. Протягом цього терміну студент може необмежену кількість разів в’їжджати в державу і залишати його межі.

Подаються документи і виходить віза самим студентом. Документи, перекладені державною мовою Чехії судовим перекладачем і завірені нотаріусом цієї країни, повинні подаватися не пізніше ніж через 180 днів після того, як вони отримані. Щоб прийняти остаточне рішення щодо надання візи, Міністерству внутрішніх справ Чехії потрібно 1-4 місяці. Буває так, що консульству можуть знадобитися додаткові документи або ж заявнику потрібно буде проходити ще одну співбесіду.

Студентська віза в Чехію

Студентська віза в Чехію

Необхіднідокументи на студентську візу в Чехію :

— повідомлення, що студент, зарахований до вищого чи среднеобразовательное установа Чехії;

— анкета для отримання візи;

— документ, що підтверджує надання місця для проживання в Чехії;

— довідка, що підтверджує відсутність судимостей за місцем проживання;

— довідка, що підтверджує відсутність судимостей у Чехії;

— річна медична страховка, оформлена в страхової компанії, яка пройшла атестацію Чеським консульством;

— закордонний паспорт та ксерокопія першої сторінки. Найменший період дії закордонного паспорта – 11 місяців з того часу, коли здійснюється подача документів;

— дві фотографії 3,5 на 4,5 см. При цьому на звороті обов’язково зазначаються особисті дані (ПІБ та дату народження);

— документ, який підтверджує фінансове забезпечення. Заявник повинен мати суму в 54 540 чеських крон – при оформленні візи на 6 місяців, суму 78 780 крон – при оформленні річної візи. При цьому неповнолітнім учням розмір забезпечення скорочено вдвічі;

— нотаріально засвідчений дозвіл батьків на виїзд з країни, якщо заявник є неповнолітнім.

При подачі документів проводиться оплата консульського збору, що складає 500-4 000 чеських крон. Сума визначається особливостями навчання і не підлягає поверненню у разі відмови.

По приїзду до Чехії кожному студенту слід не пізніше трьох днів пройти реєстрацію в місцевій поліції. Щоб продовжити візу для подальшого навчання, необхідно представити пакет документів, описаний вище. Але вони подаються вже у відповідні органи, що функціонують на території Чехії.

Професійна допомога при оформленні візи для навчання в Чехії – гарантія успіху

Якщо вам від 14 до 26 років, і ви бажаєте навчатися в престижних навчальних закладах Чехії, то вам потрібно студентська віза в Чехію. А Інститут Чеських Університетів допоможе вам у цьому:

· Надамо список актуальних документів, які необхідно подати в чеське посольство. Наочно покажемо, як повинні заповнюватися документи і ретельно перевіримо, чи правильно оформлені документи, отримані в державних установах

· Виконаємо переклад документів на чеську мову, що є обов’язковою умовою отримання навчальної візи до Чехії. Звичайно, ви можете зробити переклад документів за місцем перебування, але тоді ми не беремо на себе відповідальність за якість перекладу. У цьому випадку буде потрібно повторне переведення на території Чехії

· На перші 6 місяців нами надається медична страховка від Maxima. Слід враховувати, що обов’язковою умовою при оформленні візи є наявність страховки, придбаної в Чехії

· Проводимо консультацію зі студентом перед тим, як він буде проходити співбесіду в посольстві

· Реєструємо в системі VISAPOINT. Ми допоможемо записатися в чергу на подачу документів у посольство абсолютно безкоштовно

Слід розуміти, що Чеське посольство не зобов’язане видавати студентам візу – це своєрідна послуга. Головне – справити враження на співробітника посольства, проходячи співбесіду.

Ми допоможемо зібрати всі документи і правильно їх оформити, а від вас буде потрібно тільки продемонструвати повагу до країни і виключно позитивний настрій.

Коментарів (відгуків) Ні

Короткий опис статті: віза в чехію Студентська віза в Чехію надається особам, які навчаються в акредитованих чеських навчальних закладах та проходять курси чеської мови. Для отримання Студентська віза в Чехію

Требуется виза. Заходите!

Студентська віза в Чехію Все більше студентів воліє здобувати освіту за кордоном – це відкриває для них перспективні можливості в майбутньому. Зокрема, вибирається Чехія, оскільки освіта в цій країні має ряд переваг: студенти можуть навчатися безкоштовно, отримуючи високий рівень знань, а отриманий диплом не потрібно підтверджувати в країнах Шенгену.

Також ви можете прочитати