Анкета для отримання візи в польщу

Тонкощі заповнення анкети для оформлення польської національної

29.12.2015

Порядок заповнення анкети для оформлення польської національної візи. Які існують тонкощі при заповненні і що краще вказувати в пунктах, пов’язаних з термінами, витратами і часом перебування у Польщі? Поради з форуму Валізу…

Тонкощі заповнення анкети для оформлення польської національної

Alexandross

Де знайти бланк анкети на оформлення національної польської візи? У польському консульстві я зміг взяти лише бланк на оформлення шенгенської візи. Як правильно заповнити бланк для отримання національної польської візи (робочої)? Також виникло ще кілька питань при заповненні.

• Якщо віза на 6 місяців, скільки днів вказувати в анкеті: 180, 181,182?

• Що краще писати в пункті «Кількість в’їздів» (одноразово або багаторазово)?

• Хто бере на себе витрати на час мого перебування за кордоном — фірма, яка запрошує?

• Потрібно вказувати прізвище роботодавця або тільки найменування фірми?

• Достатня двотижнева медична страховка для отримання робочої візи?

• чи Потрібно вказувати професію (вона повинна відповідати тій, яка вказана в заяві роботодавця)?

• Що вказувати в терміні про місце роботи, якщо подаєш документи на отримання робочої візи і в момент їх подачі офіційно не працюєш?

Всі візи тепер називаються шенгенськими. Там просто буде один з пунктів — «вид візи». Потрібно поставити галочку навпроти довготривала національна. В анкеті потрібно вказувати 180 днів, але рахувати від дати, яка мінімум за 2 тижні перед подачею.

Кількість виїздів краще вказувати багаторазове. Мало чи, може, Вам терміново треба буде з’їздити в Україну. Якщо немає листа від роботодавця, що він бере Вас на роботу, то Ви особисто за свої гроші оплачуєте витрати на час вашого перебування за кордоном. Потрібно вказати назву та адресу фірми, телефони.

Медичної страховки вистачить тижневої, але щоб вона вважалася від дати в’їзду. Не всі страхові підходять для Консулату. Професію обов’язково потрібно вказувати і вона повинна відповідати тій, яка вказана в заяві роботодавця.

Якщо подаєш документи на отримання робочої візи і в момент їх подачі офіційно не працюєш, то краще ставити прочерк в рядку про місце роботи.

Alexandross

В пункт анкети «Номер внутрішнього паспорта (факультативно)» потрібно вказати номер паспорта (не закордонного). А що значить факультативно? Тобто вказують ті, у кого він є?

Пункт 35. Хто бере на себе витрати на Вашу поїздку та перебування за кордоном. Якщо роботодавець вислав тільки зареєстрована заява про намір надати роботу, то потрібно вказувати, в цьому пункті «заявник»?

Пункт 36. Засоби існування під час Вашого перебування за кордоном:

• готівку,

• дорожні чеки,

• кредитні карти,

• страховий поліс.

тобто можна вказувати декілька підпунктів, наприклад — готівка, кредитні карти. Якщо є кредитні картки, то потрібно надавати в консульство витяг або довідку з банку про наявність коштів на кредитних картах?

Як аргументувати придбання медичної страховки на два тижні, якщо запитується віза на шість місяців? Можуть вимагати у польському консульстві придбання візи на весь термін її дії?

В пункт анкети «Номер внутрішнього паспорта (факультативно)» я бачив іншу напис — «при наявності». Просто потрібно вписати номер українського паспорта і зробити ксерокопію першої сторінки на всякий випадок. Якщо роботодавець вислав тільки зареєстрована заява про намір надати роботу, то в 35 пункті потрібно вказувати — «заявник».

У засобах існування під час Вашого перебування за кордоном можна вказувати хоч всі пункти. Довідка з банку не потрібна. Але взагалі я б не радив сильно багато писати, це ніхто не перевіряє (не в консульстві, ні на кордоні). Вкажіть готівку і страховий поліс, я думаючи, що цього цілком вистачить.

Аргументувати придбання медичної страховки на два тижні, якщо запитується віза на шість місяців дуже просто. Навіщо Вам платити 2 рази страховку, якщо по приїзду Ви укладаєте контракт на роботу і платите знову страховку (обов’язково). Якщо так скажіть, то вони зрозуміють, що Ви розбираєтеся в питанні, зазвичай таких людей — дуже мало.

Alexandross

Є питання по пункту 30 і пункт 31, дата в’їзду і дата виїзду відповідно. Якщо подаєш документи на довгострокову національну багаторазову візу — 180 днів, то який термін повинен бути між датою в’їзду та датою виїзду — 180 днів або до року? Робоча віза на 180 днів — це віза типу D8? Мито — 35 євро, сплачується в євро або гривнях?

6 місяців дорівнює 180 днів, більше часу можна в році працювати. Робоча віза на 180 днів — це віза типу D8. Там треба поставити галочку напроти пункту «довготермінова національна». Батько в Харкові платив євро в касу. У Львові, наприклад, не платиш взагалі в консульстві, оплачується все в банку і потрібно мати при відборі паспорта з візою (або відмовою).

Alexandross

Я знаю, більше 180 в році не можна працювати без дозволу. Але ж можна попрацювати три місяці, потім перерва і ще три місяці. Тобто, загалом, має бути шість місяців роботи. Тому й постало питання про термін дії виданої візи на шість місяців. Він може бути і більше шести місяців, але перебування в Польщі не повинно перевищувати цей термін. Наприклад, раніше я отримував візу на 15 днів, але термін її дії був півроку.

При подачі документів на робочу візу у польському консульстві вимагають надати медичну страховку на весь термін дії візи, тобто до 180 днів.

Необгрунтовано вимагають. Ви ж за запрошення на роботу їдете, значить, будете працювати, тобто оплачувати страховку теж із заробітної плати. Думаю, проблема в тому, що роботодавець не написав лист в консульство, що зобов’язується прийняти на роботу Вас відразу по приїзду на місце. Ми такий лист писали, і страховки на 5 днів усім працівникам вистачало для отримання віз.

Джерело: Форум сайту Валізу

Короткий опис статті: анкета для візи в польщу

Требуется виза в Польшу. Заходите!

Також ви можете прочитати