Туристична віза

21.01.2016
Туристична віза туристичної візи

Туристична віза. Особливості отримання та перелік необхідних документів

Вирушаючи за кордон з туристичним візитом, необхідно подбати про отримання туристичної візи. Вона видається на одного або на групу мандрівників при зверненні в консульство або до туристичного оператора, уповноваженому оформляти документи для майбутньої поїздки. Щоб отримати туристичну візу, необхідно мати на руках туристичний ваучер або підтвердження бронювання номера в готелі, де буде проживати під час туру. Туристична віза не дає права на працевлаштування, навчання або тривале перебування і зобов’язує покинути країну в точно встановлений термін.

Крім бронювання номера в готелі, обов’язковою умовою для отримання туристичної візи є оплата медичної страховки. Віза видається тим, хто набуває комплексний тур. Якщо ви бажаєте отримати візу і не плануєте відразу відправитися в подорож, вартість її оформлення можна уточнити в прайс-листі.

Перелік обов’язкових документів для оформлення туристичної візи

Якщо ви вирішили не займатися отриманням туристичної візи самостійно, а довірити оформлення необхідних документів фахівцям в області туристичних послуг, варто прислухатися до їхніх порад і виконувати рекомендації – в цьому випадку, ви гарантовано зможете уникнути відмови у видачі візи. Щоб уточнити необхідний перелік паперів для подорожі в різні країни світу і орієнтовні терміни їх розгляду, зверніться до відповідних розділів сайту.

Є кілька документів, обов’язкових для отримання візи в будь-яку з країн світу:

  • Діючий закордонний паспорт. Важливо, щоб в закордонному паспорті була ваша підпис, а термін його дії складав не менше 3,5 місяців після запланованої дати закінчення туру. При наявності старих закордонних паспортів, їх також необхідно додати до пакету документів.
  • Дві фотографії встановленого зразка, зроблені відносно недавно. Знімки повинні бути зроблені на світлому фоні, їх розмір — 3,5×4,5 див. Якщо якість фото залишає бажати кращого або спотворює ваш зовнішній вигляд, варто зробити нове фото.
  • Заповнена заявником анкета на отримання візи, в якій зазначено достовірні особисті дані.
  • Копія всіх сторінок загальногромадянського паспорта, зроблена на одній стороні стандартного аркуша. Важливо, щоб прізвище здобувача в загальногромадянському і закордонному паспорті була однаковою.
  • Довідка з місця основної роботи.
  • Фінансові гарантії вашій спроможності, тобто документи, що підтверджують наявність певної суми готівки або безготівкових коштів. Такими документами є банківські виписки, дійсні кредитні картки, копії тревел-чеків, гарантійні листи від родичів із зобов’язанням спонсорувати цю поїздку. Родинні відносини підтверджуються копіями відповідних документів, а фінансовий стан спонсорів – документами, що перераховані вище.У ролі спонсорів може виступати будь-близький родич, готовий надати довідку про свої доходи, сума яких достатня для оплати витрат під час майбутньої подорожі.
  • Поліс медичного страхування. Його наявність – обов’язкова умова для громадян РФ, що бажають отримати туристичну візу.

Поряд з перерахованими документами, консульства різних країн світу зазвичай вимагають надання додаткових паперів, відповідно до законодавства держави, представниками якого вони виступають.

Оформлення туристичної візи виправдано у випадку, якщо ви плануєте, гостьовий візит в країну, але хочете жити окремо від тих, кого відвідуєте. Це рішення економічно і вигідно для тих, хто вирушає за кордон вже не перший раз і здатний самостійно зайнятися питанням бронювання номера в готелі, не боїться можливих складнощів з приймаючою стороною в разі будь-яких проблем під час візиту. В іншому випадку, краще подбати про отримання гостьової візи.

Короткий опис статті: що таке туристична віза

Требуется бизнес виза. Заходите!

Туристична віза. Особливості отримання та перелік необхідних документів Вирушаючи за кордон з туристичним візитом, необхідно подбати про отримання туристичної візи. Вона видається на одного або на групу мандрівників при зверненні в консульство або до туристичного оператора, уповноваженому оформляти документи для майбутньої поїздки.

Туристична віза туристичної візи

Також ви можете прочитати