Без рубрики

Відповіді на питання щодо отримання візи в Чехію

22.01.2016
Відповіді на питання щодо отримання візи в Чехію може бути

Який перерва може бути між короткостроковими візами в Чехію?

Ви можете подаватися на короткострокову візу знову, відразу після закінчення попередньої візи. Однак, треба бути готовим, що в консульстві можуть задати питання, чому Ви так часто подаетесь на короткострокові візи.

Добрий день! Треба для отримання туристичної візи в Чехію подавати документ про повну проплату готелю за всі дні проживання?

У посольстві було сказано, що вистачить і просто факсу, але є таке поняття, як «людський фактор» — в одних можуть попросити, в інших — немає. Вам вирішувати, чи давати факсокопії і в разі чого бути готовим надати оригінали, або відразу готувати оригінали

Привіт! Я подала документи на візу в Росії місяць тому, зараз чекаю відповіді. В інтернеті багато обговорень про те, що люди стали частіше отримувати відмови, ніж, наприклад, 2-3 роки тому. Тому хочу запитати, що мені робити, якщо я раптом отримаю відмову? Які заходи я можу взяти?

Якщо порівнювати статистику останніх років, то відмов стало більше. І, якщо раптом Ви отримали замість візи папір з відмовою, у Вас є кілька варинтов, як діяти далі.

1) Ви можете подати апеляцію на відмову у візі. Ви маєте на це повне право, тільки треба встигнути надіслати всі необхідні і правильно складені папери протягом 15 днів після отримання Вами паперового листа ч відмовою — такий строк встановлено чеським законодавством.

2) Ви можете зібрати і подати новий пакет документів на довгострокову візу. Цей метод користується найбільшою популярністю. Плюс цього варіанту очевидний, т. к. заново подаючи документи на візу, Ви можете врахувати попередні помилки, зміцнити свою позицію додатковими заходами.

Як бути у випадку, коли термін дії закордонного паспорта закінчується раніше, ніж віза, і потрібно поміняти паспорт?

Отримуючи новий паспорт, Ви залишаєте собі старий із візою, на ньому буде зроблена відмітка про непридатність (стандартно — прокол). За нього приїжджаєте в Чехію і вклеиваете візу в новий паспорт. Або обмінюєте паспорт в Празі в посольстві, після чого Вам вклеюють Вашу стару візу в новий паспорт у поліції ЧР у справах іноземців.

Яка страховка потрібна для чеської візи?

Для отримання чеської візи і в’їзду в Чехію кожен іноземець повинен оформити дорожнє медичне страхування із сумою покриття страхового випадку не менше 60.000 євро. В консульство Чехії надається копія Договору про страхування. Якщо страхова компанія є іноземною (зареєстрованої за межами Чехії), працівники консульства можуть вимагати Договір, перекладений на чеську мову. Страхування має бути не менш ніж на весь термін дії первинної чеської візи.

Для в’їзду до Чехії можна оформити як звичайну міжнародну страховку, так і чеську.

Чеська страховка:

a) Uniqa: Страховка, яка надає комплексне медичне страхування покриває екстрені випадки. Документи для оформлення: паспорт, дати передбачуваного приїзду, прописка (реєстрація) в Чехії.

b) VZP: Краща медична страхова компанія в Чехії (всі чехи обслуговуються за даним страховим полісом). Ви зможете оформити комерційний договір з цією страховою компанією тільки по приїзду до Чехії. Вартість оформлення при тому, що Ви будете оформлені як засновник компанії, від 1500 крон (68 євро) на місяць. В цю страховку входить повне покриття витрат, включаючи 90% покриття ліків.

Наш холдинг може оформити дані види страховок.

Повертає страхова компанія гроші за страховий поліс,куплений на 24 місяці вперед для продовження бізнес-візи?

Умови повернення грошей залежать від умов договору, укладеного з Вашою страховою компанією. Страхова компанія Uniqa повертає 80% вартості страховки. Якщо дана страховка почала свій період дії, утримується вартість кожного місяця.

А якщо віза закінчується раніше, ніж термін дії паспорта, але і дію закордонного паспорта вже підходить до кінця, і прийшов час отримувати нову візу?

Заповнюєте анкету на наступну візу за даними старого паспорта, а вже нову візу просіть вклеїти в новий.

Як отримати вид на проживання в Чехії?

найкращий та найзручніший спосіб отримання довгострокової візи в Чехію – це бізнес-імміграція. На підставі зареєстрованої фірми/ПП, Ви запитуєте візу відповідного типу — бізнес-візу по фірмі/НП. Це один з найбільш оптимальних способів перебувати на території Чехії, отримати право на роботу, вести свій бізнес.

Також отримати ВНЖ в Чехії можна отримавши студентську візу. Цей спосіб ідеально підійде для молодих людей, охочих вчитися і працювати в Чехії. Студентська віза видається на підставі зарахування на проходження підготовчих курсів при Карловому Університеті до вступу в Вузи Чехії.

Третій спосіб підходить Вашим близьким — возз’єднання сім’ї — після того, як Ви отримаєте довгострокову візу. Возз’єднання сім’ї може бути заключним етапом імміграції в Чехію всієї родини.

Якщо я зараз оформлю візу в Чехію, то чи можу я тоді не відразу переїжджати?

Так, можете. Після отримання долсрочной візи в Чехію в чеському консульстві, Ви можете приїхати до Чехії на продовження візи за 3 місяці до закінчення візи.

чи Дає право перша чеська віза переміщатися по європейським країнам Шенгенської зони?

Так, дає. Можливість переміщення по країнах Шенгенської зони у Вас буде.

В даному випадку винятком є те, що далекі родичі особи, яка володіє приватною власністю в ЧР, не можуть здійснювати процедуру оформлення чеської візи подібним чином.

За новим законом, що діє з 01.01.2011. на території країни, що є місцем Вашого громадянства/проживання. Протягом 3-х місяців необхідно забрати готову візу в тому ж консульстві особисто (навіть якщо Ви перебували на території Чехії або іншої держави під час прийняття рішення).

За законом до 180 днів. Реальні терміни становлять від 2-х до 6-ти місяців, залежно від консульства різних країн.

Ви запитуєте продовження візи на 2 роки (на підставі фірми). При цьому важливо розуміти, що діяльність фірми/ПП повинна підтверджуватися документально.

відповідно До закону перебування іноземця в Чехії, ніякого мінімального терміну обов’язкового перебування на території ЧР немає. Але, треба враховувати, що при продовженні візи, МВС Чехії звертає увагу на іноземців, які перебувають у країні менше 3-х місяців за період дії візи.

Зараз у мене студентська віза. Хочу перевестися на заочну форму навчання, щоб мати можливість працювати. Продовжать мені візу?

Студентська віза видається на підставі денної(очної)форми навчання. В даному випадку Вам необхідно змінювати тип візи зі студентською на бізнес-візу. Для студентів ми рекомендуємо зареєструвати приватного підприємця на території Чехії. Такий тип візи дозволить Вам працевлаштуватися, або розвивати свою власну підприємницьку діяльність. І через 5 років отримати статус ПМЖ в Чехії.

Що треба зробити для реєстрації громадянина ЄС в поліції ЧР у справах іноземців?

Для громадян ЄС система отримання дозволу на довгострокове перебування в ЧР спрощена. Без дозволу можна перебувати в країні до 90 днів. Для перебування понад 90 днів необхідно надати:

— підстава для перебування (договір про директорства + виписка з Торгового реєстру / підтвердження про навчання у Вузі / дозвіл на перебування)

— комплексна мед. страховка

— прописка

Швидше за все, знадобиться особиста присутність.

При наявність судимості отримати бізнес-візу практично неможливо. Інша справа, що судимість, отримана умовно, може бути знята з засудженого через деякий період часу. В даному випадку, вичерпна інформація про наявність або відсутність судимості у Вас буде вказана в довідці про несудимість(судимості), яка видається ОВС.

Документи потрібно подавати до консульства Чехії в Узбекистані, р. Ташкент.

Для зміни мети перебування і права подачі документів на території Чехії Вам необхідно прожити на території Чеської Республіки 2 роки.

Для оформлення особової прописки у своїй нерухомості, власник повинен нотаріально завірити підпис на заповненому бланку «підтвердження про надання житла». З цим документом потрібно звернутися в поліцію у справах іноземців за місцем прописки до 30 днів від дня підписання підтвердження.

На відміну від візи на підставі купівлі нерухомості, бізнес віза:

— є підставою для возз’єднання родичів

— не обмежена певною кількістю днів перебування на території Шенгенської зони у році.

Короткий опис статті: віза в чехію Питання і відповіді за візою в Чехію, FAQ за візою в Чехію, ЧАВО за візою в Чехію

Требуется виза. Заходите!

Який перерва може бути між короткостроковими візами в Чехію? Ви можете подаватися на короткострокову візу знову, відразу після закінчення попередньої візи. Однак, треба бути готовим, що в консульстві можуть задати питання, чому Ви так часто подаетесь на короткострокові візи.

Відповіді на питання щодо отримання візи в Чехію може бути

Також ви можете прочитати