Без рубрики

Віза на Кіпр. Кіпр

28.02.2017
Віза на Кіпр. Кіпр Республіки Кіпр

Віза на Кіпр

Для поїздки на Кіпр для громадян України, Росії, інших країн СНД потрібна віза на Кіпр.

Для цього необхідно звернутися за відповідною консультацією до представництва Республіки Кіпр в Києві або Москви.

Громадяни мають дійсні шенгенські візи (типу С, одноразові, дворазові, багаторазові) і вже в’їхали на територію шенгенського простору, відповідно до умов надання виданих їм шенгенських віз мають право в’їзду та перебування на території Республіки Кіпр без національної візи протягом терміну, рівного залишковим терміном перебування, передбаченого виданої їм візою, але не більше терміну дії цієї візи.

Важливо! Власники одноразових Шенгенських віз категорії С повинні в’їжджати на територію Кіпру безпосередньо з території Шенгену.

В Республіці Кіпр існує досить жорстка система контролю за тим, щоб іноземні громадяни дотримувалися иммиграционно — візового режиму. При виявленні при в’їзді приводів для припущень того, що справжня мета в’їзду не відповідає інформації, повідомленої при отриманні візи, вірогідний відмова у в’їзді навіть при наявності візи.

Туристична віза на Кіпр

  1. закордонний паспорт, дійсний як мінімум 3 місяці з моменту закінчення візи. У паспорті повинна бути одна вільна сторінка для візи;
  2. заповнена та підписана заявником анкета: повинні бути подані особисто;
  3. недавня фотографія паспортного зразка, 3х4 см або 3,5х4,5 см (при подачі документів у Генеральне консульство Республіки Кіпр в Санкт-Петербурзі необхідно надати кольорову фотографію). Фотографію необхідно приклеїти до анкети;
  4. Попереднє бронювання готелю, отримане від менеджера готелю і підписом відповідального працівника;
  5. копія першої сторінки закордонного паспорта з даними туриста;
  6. Документи, які доводять, що заявник має достатню суму грошей для покриття витрат під час незалежного перебування на Кіпрі, такі як виписка з банку або дорожні чеки (Кредитні карти приймаються тільки в додаток до виписки з банку і разом з фінансовою випискою, що підтверджує кредитний ліміт, зробленої напередодні. Будь ласка, прийміть до відома, що готівка не приймаються в якості доказів.).
  7. для дітей необхідно додати ксерокопію свідоцтва про народження. У разі якщо дитина їде з одним дорослим або у супроводі третіх осіб, необхідно надати копію нотаріально завіреного дозволу на вивезення дитини від батька/батьків.

Вимоги до заповнення анкети

  • анкета заповнюється англійською мовою;
  • у п. 17 (Адреса проживання на Кіпрі) необхідно вказувати назву готелю, його повна адреса, номер телефону та факсу;
  • у п. 18 (Фінансові кошти під час перебування на Кіпрі) вказується сума, хоча б приблизно, якою буде розташовувати турист за час поїздки;
  • у п. 19 слід перерахувати всі документи (копії документів), що додаються туристом до анкети;
  • на дітей, вписаних в паспорт батьків і подорожують разом з ними, не заповнюється окрема анкета. В п. 16 анкети батька вказується ім’я, прізвище та дата народження дитини (дітей), а його (їх) фотографія приклеюється поруч з фото батька. В одну анкету можна вписати тільки двох дітей.

Гостьова віза на Кіпр

Ті ж документи, що і для туристичної візи, тільки замість ваучера або підтвердження бронювання готелю надається:

  • копія стандартного «Заяви про відповідальність за гостя» (Assumption of Responsibility to Host) від приватної особи, в якому зазначаються паспортні дані запрошуваного, строки перебування та місце його проживання на Кіпрі. Заява підписується особисто запрошує, при цьому його підпис повинен завірити нотаріус на Кіпрі або співробітник консульства Кіпру;
  • копія паспорта особи, яка запрошує (якщо він громадянин Республіки Кіпр) або копія посвідки на проживання або робочої (навчальної) візи.

Безвізовий порядок в’їзду в Республіку Кіпр застосовується для таких категорій громадян України:

  1. Власників дипломатичних паспортів;
  2. Громадян України, які виїжджають на Кіпр з метою працевлаштування за наявності:
    1. Оригіналу контракту на роботу, засвідченого у Міністерстві праці та соціального захисту Республіки Кіпр;
    2. Копії дозволу імміграційної служби Республіки Кіпр (оригінал повинен бути представлений роботодавцем в імміграційний офіс міжнародного аеропорту р. Ларнака);
  3. Громадяни України, які володіють об’єктами нерухомості або мають бізнес (є співзасновниками компанії) на Кіпрі при наявності відповідних документів;
  4. Громадяни України, які мають при собі оригінал офіційного дозволу на перебування на Кіпрі (т.н. «ріпк-slіp») і термін останнього перебування в Україні не перевищує 3 місяці;
  5. Громадяни України, які уклали шлюб з громадянами Кіпру і мають відповідний штамп компетентних органів Кіпру в закордонному паспорті громадянина України.

При виявленні порушень візового режиму чи правил працевлаштування до винних застосовуються санкції у вигляді депортації, а у ряді випадків-на підставі рішення суду також у вигляді штрафу або тюремного ув’язнення.

Для продовження візи необхідно, вже будучи на Кіпрі, звернутися в імміграційні служби за місцем проживання (Нікосія, Лімасол, Ларнака, Пафос). Продовження можливе лише на строк, що не перевищує термін дії виданої візи.

Короткий опис статті: віза на кіпр Віза на Кіпр — для цього необхідно звернутися за відповідною консультацією до представництва Республіки Кіпр в Києві. віза на Кіпр, віза, Кіпр

Требуется бизнес виза. Заходите!

Віза на Кіпр Для поїздки на Кіпр для громадян України, Росії, інших країн СНД потрібна віза на Кіпр. Для цього необхідно звернутися за відповідною консультацією до представництва Республіки Кіпр в Києві або Москви.

Віза на Кіпр. Кіпр Республіки Кіпр

Також ви можете прочитати