Без рубрики

Віза в Німеччину. Процедура отримання візи в Німеччину. World

10.12.2015

Віза в Німеччину

Німеччина була в першій п’ятірці країн, які підписали в 1985 році Шенгенську угоду. Громадянам пострадянського простору для відвідування країн Шенгенської зони потрібно оформлення візи. Приїхати в Німеччину можна, оформивши один з видів візових документів:

  • Шенгенська віза видається з початковим строком до 90 днів. Вона діє протягом року і дає право приїхати в країну один або кілька разів.
  • Національна німецька віза видається на термін 3 місяці, але за необхідності її можна продовжити в державному відомстві у справах іноземців.

Щоб отримати дозвіл на в’їзд, необхідно подати заявку на візу в дипломатичний орган Федеративної Республіки Німеччина (посольство або консульство), що є в країні Вашого проживання, та надати повний комплект документів. Перелік документів залежить від різновиду візи та мети поїздки в Німеччину.

В залежності від цілей відвідування розрізняються наступні види візових документів:

  • робоча (трудова) віза;
  • студентська віза;
  • бізнес віза;
  • туристична віза;
  • віза для оформлення шлюбу;
  • віза для приватних поїздок (лікування, покупок, возз’єднання сім’ї, відвідування родичів).

Робоча або трудова віза в Німеччину

Робоча віза надає громадянам іноземних держав право на працевлаштування в Німеччині. Це документ, який гарантує всі права і соціальні пільги нарівні з громадянами країни. Отримати таку візу набагато складніше, ніж яку-небудь ще. Німеччина суворо охороняє свій внутрішній ринок праці і надає роботу, перш за все, своїм громадянам або громадянам країн Євросоюзу.

Трудова віза може бути сезонна (видається на 6 місяців) або загальна (в середньому на 1 рік). При її оформленні обов’язково береться до уваги наявність власних претендентів на вакансії, для чого проводиться ретельна перевірка. Для отримання дозволу на трудову діяльність дуже важливо, щоб умови роботи та оплати праці іноземного працівника були не гірше, ніж німецького спеціаліста відповідної кваліфікації.

Подавати документи для візи можна тільки після отримання письмового запрошення від роботодавця. Термін оформлення робочої візи — 6 місяців. Після оформлення документів видається віза для одноразового в’їзду-на 90 днів, за які потрібно буде отримати вид на проживання.

Робоча віза надає дозвіл тільки на той вид діяльності, який вказаний при оформленні. Пропрацювавши 3 роки, можна змінити роботодавця, а після 5 років трудової діяльності за умови фінансової незалежності можна претендувати на отримання ПМЖ і німецького громадянства.

Студентська віза в Німеччину

Починати оформлення студентської візи потрібно після отримання запрошення на навчання з німецького вузу. Документи для візи мають подаватися в установленому порядку в дипломатичне представництво ФРН за мету проживання. Процес розгляду займає 1 місяць. Спочатку видається національна німецька віза абітурієнта на 3-х місячний термін. Після успішної здачі іспитів і зарахування така віза продовжується на 1 рік і стає студентської.

Після закінчення 3-х місяців перебування студент отримує вид на проживання, і згодом його потрібно продовжувати на кожен рік навчання. При цьому необхідно обов’язкове підтвердження фінансового забезпечення в розмірі € 659 в місяць. Сума близько € 8000 за рік навчання кожен раз вноситься вперед. Розмір суми досить часто змінюється і залежить від навчального закладу, тому всі нюанси необхідно уточнювати відразу, починаючи оформлення візи .

Студентська віза дає право влаштуватися на роботу, але кількість дозволених робочих годин в Німеччині суворо регламентується. Іноземним студентам дозволяється працювати 120 робочих днів у рік на повну ставку або 240 днів на півставки. Весь процес легалізації студентів чітко відпрацьований, а всі питання вирішуються в регіональному відділенні відомства у справах іноземних громадян того міста, де знаходиться місце навчання.

Бізнес віза в Німеччину

Отримати візу ділового характеру (бізнес візу) можуть підприємці, які мають свій бізнес або планують відкрити підприємство на території Німеччини. Така віза видається також інвесторам, які прийняли рішення вкладати кошти в німецьку економіку.

Оформлення візи подібного типу відбувається тоді, коли мета в’їзду в країну — це бізнес заходи, ділові переговори, зустрічі з партнерами, заключення контрактів. Підтвердити мету поїздки можна, надавши письмове запрошення німецької сторони або витяг з торгового реєстру, що засвідчує факт засновництва або співзасновництва спільної фірми.

Бізнес віза ставиться категорії загальної шенгенської візи, вона обмежує терміни перебування і не дає можливості працювати в країні. Така віза може видаватися на термін від декількох днів до 1 року і залежить від мети майбутньої поїздки. По суті, вона являє собою мультивізу, що дозволяє багаторазовий в’їзд у всі держави Шенгену протягом встановленого терміну.

Перший раз бізнес віза видається на 3 місяці з дозволеним перебуванням в країні до 30 днів. Друга віза — на півроку з терміном перебування 90 днів, а потім вона може видаватися на 2, 3 і 5 років. Подати заявку на візу. враховуючи швидкі терміни оформлення (5-7 робочих днів), перед самою поїздкою.

Туристична віза в Німеччину

Туристична віза видається для відвідування Німеччини, підставою для якого служать цілі участі в культурних та інших заходах, знайомство з визначними пам’ятками країни, відпочинок в туристичних центрах. Така віза видається на чітко визначений термін, що не перевищує зазвичай 45 днів. У виняткових випадках при наданні максимального пакета документів, що обґрунтовують мету візиту, можна отримати візу терміном на 1 рік з неодноразовим відвідуванням (мультивізу).

В цілях туризму можна оформити як національну, так і шенгенську візу. Краще все ж шенгенська, яка дає право в’їзду на територію всіх країн, що підписали угоду. Якщо під час поїздки планується побувати в декількох країнах, то час перебування в Німеччині має бути більш тривалим, ніж в кожній іншій країні.

Оформлення візи здійснюється при отриманні запрошення німецької сторони. Якщо такого запрошення немає, то можна оформити візу в будь-яку іншу країну Шенгену, а вже з неї в’їжджати до Німеччини. За правилами туристична віза оформлюється в ту країну, яка вважається основною метою поїздки. Обов’язковою вимогою для того, щоб подати заявку на візу туриста, є підтвердження повної оплати готелю на весь термін візиту або купівля туру.

Документи для візи в Німеччину

Подати заявку на візу дозволяється тільки після отримання запрошення німецької сторони. Стандартний пакет документів включає в себе:

  1. Заяву на оформлення візи, складений німецькою мовою для отримання національної візи і російською або німецькою мовою — для шенгенської візи.
  2. закордонний Паспорт, виданий не пізніше 10 років тому, який буде дійсний мінімум 90 днів після закінчення поїздки.
  3. Внутрішній паспорт.
  4. Дві актуальні кольорові фотографії 3,5 х 4,5.
  5. Підтвердження наявності грошових коштів (виписка з рахунку в банку або картки Visa за минулі 3 місяці).
  6. Візова анкета на німецькій і російській мовах з фотографією.
  7. Підтвердження відповідальності за надання неправдивих відомостей.
  8. Документальна гарантія повернення на батьківщину.
  9. Довідка з місця роботи (навчання).
  10. Медичний страховий поліс на весь термін з покриттям € 30000.
  11. Квитанція про бронюванні та оплаті готелю, ксерокопії квитків або фінансове поручництво громадянина Німеччини.
  12. Оплата візового збору (€ 35 за курсом).

Для одержання кожного виду потрібні свої документи для візи. і в кожному окремому випадку крім основного набору необхідно надавати додаткові підтвердження своїх відносин із запрошуючою стороною. Вимоги до документів періодично оновлюються і змінюються, тому, починаючи оформлення візи. їх потрібно обов’язково уточнювати.

Процес одержання можна пройти самостійно, а можна з допомогою спеціалізованих фірм і організацій — державних і комерційних візових центрів. В цьому випадку потрібно тільки зібрати документи і прийти на співбесіду.

Короткий опис статті: бізнес віза в німеччину Як отримати візу в Німеччину. Типи і види віз. Оформлення робочої, студентської, бізнес або туристичної візи в Німеччину. Які документи потрібні для відкриття візи в Німеччину.

Требуется бизнес виза. Заходите!

Віза в Німеччину Німеччина була в першій пятірці країн, які підписали в 1985 році Шенгенську угоду. Громадянам пострадянського простору для відвідування країн Шенгенської зони потрібно оформлення візи.

Також ви можете прочитати