Без рубрики

Віза в Польщу.

01.02.2016

Потрібна віза в Польщу? Як оформити?

Віза в Польщу.
Iriska

З 15 жовтня 2014 р. набирають чинності зміни списку документів, необхідних громадянам України для самостійного оформлення шенгенської візи для поїздки в Польщу. Вимоги та перелік документів, які необхідно подати, будуть аналогічні тим, які висуваються при оформленні візи в будь-яку країну Шенгенської зони. Цими документи будуть:

— запрошення або документ, що підтверджує мету поїздки;

Справді, з 15 жовтня Польща ускладнює відкриття Шенгенських віз для громадян України. Тобто, може і не ускладнює, але однозначно збільшує необхідний для цього пакет документів.

Попередній автор написав про це досить поверхово і не зовсім вірно. Насправді ситуація виглядає так.

У випадку, коли ви маєте намір здійснити поїздку до Польщі за допомогою акредитованих туристичних агентств, там же і розкажуть про необхідні документи. Також агентства надають так звану «візову підтримку».

Я розповім, який пакет документів необхідний для індивідуальної (самостійної) подорожі. В тому числі й на своєму автомобілі.

1. Візова анкета. заповнена латинськими літерами (англійською, польською або українською мовою у транслітерації) і особисто підписана заявником. Анкета для неповнолітньої дитини (включаючи дітей, вписаних в паспорт батьків) заповнюється і підписується одним із батьків. Бланк анкети можна взяти прямо в візовому центрі (безкоштовно) або завантажити на офіційному сайті.

2. Дві кольорові фотографії. Вимоги теж специфічні (наприклад, 80% фотографії повинне займати обличчя тощо), але в фотосалонах ці особливості вже знають. Просто потрібно сказати, що фото на візу.

3. Закордонний паспорт. Паспорт не може бути продовженим, пошкодженим і повинен бути дійсним не менше 3-х місяців з дня закінчення запланованого вами виїзду з території країн Євросоюзу. Паспорт повинен мати дві чисті сторінки (для віз) і виданий не раніше, ніж 10 років тому. При подачі документів на візу для неповнолітньої дитини, вписаного в паспорт, необхідно ще дві додаткові чисті сторінки.

При наявності інших закордонних паспортів, їх необхідно також надавати.

Потрібні також копія першої сторінки паспорта, копії Шенгенських віз за останні 3 роки, національних віз за останні 5 років, а також копії всіх штампів про в’їзди/виїзди за цими візами. Це важливо – в кінці напишу чому.

4. Внутрішній (цивільний) паспорт – оригінал і копія всіх сторінок з відмітками. Паспорт вам відразу повертають, просто звірять дані в копіях з оригінальними.

5. Медичний страховий поліс. Він повинен відповідати цілому ряду вимог. Але особисто я не раджу на цьому сильно заморочуватися. У візових центрах завжди є представники страхових компаній, які на 100% знають весь перелік вимог. Їм можна довіритися. До того ж ці страхові компанії в якості доповнення страхують від «неотримання візи». Тобто, якщо ви отримуєте відмову у відкритті візи, то страхова повертає вам всі витрати (35 євро за візу та послуги візового центру).

Віза в Польщу.

Страховий поліс потрібно надати разом з копією, а також з оригіналом квитанції про оплату.

6. Документи, що підтверджують вид діяльності і наявність фінансових коштів в Україні .

а) для працівників підприємств. довідка з місця роботи, яка включає наступну інформацію: дата прийому на роботу, посада, виписка про заробітну плату за останні шість місяців, оклад, дані про те, що заявнику надається відпустка і після його повернення в Україну за ним зберігається його робоче місце. Довідка повинна бути на фірмовому бланку компанії, з печаткою та підписом. А також з іменем, прізвищем, посадою особи, яка її видавала і контактні дані організації (повна адреса і стаціонарний номер телефону). Довідка з місця роботи дійсна один місяць від дати її видачі.

б) для приватних підприємців. ліцензія чи свідоцтво (оригінал і копія). Копія свідоцтва/ліцензії повинна бути завірена печаткою українського державного органу (не пізніше, ніж місяць тому). Або остання податкова декларація, яка видана не пізніше, ніж три місяці тому.

в) для осіб, які не працюють. довідка з банку про наявність фінансових засобів з переліком операцій (транзакцій) за останні 3 місяці. Довідка дійсна один місяць з дня її видачі. Або дорожні чеки (потрібно надати оригінал і копію з двох сторін і квитанцію про їх купівлю).

г) для пенсіонерів. оригінал і копія пенсійного посвідчення, а також виписка з Пенсійного Фонду про нарахування пенсії за останні шість місяців.

д) для учнів та студентів. довідка з навчального закладу, в якій зазначено період, коли учень/студент вільний від занять. Або інформація про те, що навчальний заклад не заперечує щодо відсутності учня/студента на період його подорожі.

е) у деяких випадках може знадобитися документ, який підтверджує право власності (на землю, будинок, автомобіль, інше майно) або остання податкова декларація (для осіб, які подорожують вперше).

7. Документ, що підтверджує наявність фінансових засобів для покриття витрат, пов’язаних з подорожжю по країнам зони Шенген :

Для підтвердження наявності власних фінансових коштів необхідно надати один з наступних документів:

а) довідка з банку про наявність фінансових засобів з переліком операцій за останні 3 місяці (дійсна один місяць з дня її видачі);

б) дорожні чеки (необхідно надати оригінал і копію з двох сторін, а також квитанцію про їх купівлю);

Спонсорування – нотаріально завірений лист-спонсорування (оригінал), а також довідка з банку про стан коштів на рахунку і виписка про рух коштів за останні три місяці спонсора. Спонсором може виступати тільки родич першої лінії.

8. Документи, які підтверджують головну мету поїздки .

а) Підтвердження бронювання готелю, що відповідає наступним вимогам:

– оригінал, факсова копія з вказаними реквізитами відправника (польський номер телефону та дата відправлення факсу) або електронне повідомлення з готелю (принт-скрін електронного листа + відскановане підтвердження);

– всі документи, що підтверджують резервацію готелів, можуть бути надані англійською, польською, українською або російською мовою;

– повинні містити інформацію про термін резервації, прізвища та імена, паспортні дані всіх подорожуючих осіб, адреса і телефон готелю, інформація про суму здійсненої оплати (яка повинна становити мінімум 50% у разі резервації в Польщі, в інших країнах Шенгену – 100%).

Віза в Польщу.

Важлива інформація: лист-підтвердження резервації готелю має бути надіслана безпосередньо з місця знаходження готелю/хостелу/кемпінгу. Підтвердження від третіх осіб або посередників не буде прийнято до розгляду.

б) Надрукований детальний щоденний план туристичної поїздки (також на кожному з перерахованих вище мов).

в) Бронювання квитків на транспорт. У разі поїздки власним транспортом необхідно надати технічний паспорт на автомобіль, водійське посвідчення міжнародного зразка і підписану письмову декларацію (чесно кажучи, не зрозумів яку – я нічого подібного не заповнював). У деяких випадках можуть зажадати надати оригінал дійсного міжнародного страхового поліса («Зелену Карту»).

Віза в Польщу.

9. Додатково для неповнолітніх осіб (до 18 років) необхідно надати:

а) оригінал та копію свідоцтва про народження;

б) у бронюванні готелю повинні бути зазначені дані про всіх подорожуючих осіб (включаючи дітей);

в) віза для неповнолітніх заявників віком до 16 років може вклеюватися у паспорт одного з батьків. Для тих, кому виповнилося 16 років повинні мати власний проїзний документ або паспорт.

Слід звернути увагу на те, що всі кошти, сплачені за візовий та сервісний збори, не повертаються.

У разі необхідності вас можуть попросити прийти в Консульство Республіки Польща в Україні для проходження співбесіди до того, як буде прийнято рішення щодо візи.

Також дипломатичні представництва зберігають за собою право вимагати додаткові документи.

Короткий опис статті: віза в польщу самостійно Польща, Віза

Требуется бизнес виза. Заходите!

Потрібна віза в Польщу? Як оформити? Iriska З 15 жовтня 2014 р. набирають чинності зміни списку документів, необхідних громадянам України для самостійного оформлення шенгенської візи для поїздки в Польщу.

Також ви можете прочитати