Віза в Польщу для громадян Росії VisaMap

18.01.2016
Віза в Польщу для громадян Росії VisaMap громадян Росії

Віза в Польщу для громадян Росії – VisaMap

Віза в Польщу для громадян Росії

Потрібна віза Для в’їзду в країну потрібна віза. Більш детальну інформацію можна отримати найближчому консульстві цієї країни.

Громадянам Росії і СНД для відвідин Польщі потрібна віза. Польща входить до складу країн — учасниць шенгенської угоди. Особи, які мають у своєму паспорті діючі шенгенські візи, можуть безперешкодно в’їжджати на територію країни будь-яким транспортом.

Туристична віза

Для оформлення туристичної візи в Польщу необхідно надати наступні документи:

  • закордонний паспорт, термін дії якого складає не менше 3 місяців з моменту закінчення поїздки;
  • ксерокопію першої сторінки закордонного паспорта з особистими даними заявника;
  • анкету, заповнену і підписану особисто заявником. Анкета заповнюється на комп’ютері або «від руки» друкованими латинськими літерами. Необхідно відповісти на всі пункти анкети, у разі відсутності відповіді — у відповідній графі ставиться прочерк. Також можна заповнити анкету в режимі он-лайн безпосередньо на сайті МЗС Польщі. У цьому випадку заяві присвоюється унікальний номер, а вся інформація буде зашифрована в бар-коді;
  • 2 однакові кольорові фотографії 3,5 х 4,5 см, одна з яких приклеюється до анкети;
  • оригінал або факсовую копію і ксерокопію підтвердження броні та оплати готелю/хостелу (підтвердження, надіслані електронною поштою, не приймаються) на весь період перебування за підписом відповідальної особи і печаткою готелю/хостелу. У разі якщо тур був придбаний в турагенції, необхідно надати ваучер (оригінал або факс та його ксерокопію) польської фірми з печаткою та підписом відповідальної особи.
  • довідку з місця роботи, оформлену на бланку з реквізитами організації, з зазначенням посади, трудового стажу та розміру заробітної плати;
  • для приватних підприємців — копію свідоцтва про реєстрацію фізичної або юридичної особи, а також свідоцтво про постановку на облік в податковому органі (ІПН);
  • для студентів — довідку з місця навчання, а у разі поїздки в навчальний час — довідку про дозвіл відсутній на заняттях;
  • докази наявності достатніх коштів для здійснення поїздки з розрахунку 100 злотих на людину на добу (виписка з банківського рахунку, дорожні чеки, кредитні картки (з довідкою з банку про наявність коштів на картці);
  • оригінал і копію авіа і залізничних квитків в обидва кінці або підтвердження броні квитків. У разі поїздки на машині — оригінал та копію документа, що дає право користування наявним транспортним засобом, оригінал та копію міжнародних водійських прав;
  • оригінал і копію медстраховки, дійсною на всій території Шенгену і на весь термін поїздки. Сума страхового покриття повинна становити не менше 30 тисяч євро.

Приватний візит

У разі якщо планується приватний візит у Польщу, у консульський відділ необхідно надати той же набір документів, що і для туристичної візи, але замість ваучера (підтвердження броні готелю) до заяви необхідно додати оригінал та ксерокопію запрошення, зареєстрованого в Воеводском управлінні і завіреного нотаріально (у випадку, якщо приймаюча сторона — фізична особа). До запрошення необхідно прикласти копію першої сторінки паспорта особи, яка запрошує. У випадку, якщо запрошуюча сторона не являється громадянином Польщі, прикладається копія посвідки на проживання. У випадку, якщо запрошуюча сторона — юридична особа, потрібно оригінал або факсова копію запрошення (та його ксерокопія). У цьому випадку запрошення повинно бути виконано на фірмовому бланку організації, в воєводстві не завіряється.

Запрошення повинно містити в собі наступну інформацію:

  • особисті дані, адреси і телефони запрошує, якщо це фізична особа, або назва організації, її адреса, телефони, посаду, ім’я та прізвище того, хто відповідає за організацію поїздки;
  • особисті дані запрошуваного і номер його паспорта;
  • цілі і терміни поїздки, адреса, за якою буде проживати заявник;
  • відомості про ступеня споріднення запрошеного і запрошує (якщо запрошуюча сторона — приватна особа). У разі, якщо сторони не перебувають у родинних відносинах, потрібне підтвердження того, де і коли сторони особисто зустрічалися раніше;
  • хто фінансує поїздку.

Транзитна віза

Транзитна віза не потрібна у випадку, якщо у громадян є дійсна віза або дозвіл на перебування, видані країнами-учасницями Шенгенської угоди, Кіпром і Ліхтенштейном. Це правило поширюється також на громадян України і Білорусії, які мають візи або дозволу на перебування, видані Великобританією і Ірландією (але тільки в транзитній зоні аеропорту).

Транзит через територію Республіки Польща не може перевищувати 5 днів і не повинен виходити за межі строку дії візи або дозволу на перебування відповідної держави. Слід мати на увазі, що під транзитом розуміється виключно найкоротший шлях до держави прямування.

Так само не потрібна транзитна віза пасажирам, які здійснюють пересадку на стикувальні рейси в аеропортах Республіки Польща протягом 24 годин з моменту прибуття. При цьому заборонено залишати контрольовану транзитну зону аеропорту. При собі необхідно мати документи, що підтверджують подальший політ протягом зазначеного часу, і візу в країну кінцевого проходження, якщо є така потреба.

У всіх випадках, не зазначених вище, транзитну візу необхідно оформляти наперед. Для цього необхідно надати наступні документи:

  • закордонний паспорт, термін дії якого складає не менше 3 місяців з моменту закінчення поїздки;
  • ксерокопію першої сторінки закордонного паспорта з особистими даними заявника;
  • анкету, заповнену і підписану особисто заявником. Анкета заповнюється на комп’ютері або «від руки» друкованими латинськими літерами. Необхідно відповісти на всі пункти анкети, у разі відсутності відповіді — у відповідній графі ставиться прочерк. Анкету необхідно роздруковувати з двох сторін аркуша формату А4; заповнювати її слід синьою або чорною кульковою ручкою. Анкети, заповнені кольоровими чорнилом, не розглядаються;
  • 2 однакові кольорові фотографії 3,5 х 4,5 см, одна з яких приклеюється до анкети;
  • візу в країну кінцевого проходження, якщо є така потреба;
  • копію авіа і залізничних квитків по всьому маршруту;
  • оригінал або факсовую копію і ксерокопію підтвердження броні та оплати готелю/хостелу (підтвердження, надіслані електронною поштою, не приймаються) на весь період перебування за підписом відповідальної особи і печаткою готелю/хостелу.

Вимоги до заповнення анкети он-лайн

Заяви он-лайн приймаються тільки за умови, що подача документів на візу здійснюється в консульському відділі посольства Польщі в Москві або в Генеральному консульстві Польщі в Калінінграді.

Перед заповненням візової заяви на сайті МЗС необхідно пройти реєстрацію. вибрати країну і місто, де будуть подаватися документи, дату подачі документів.

Анкета заповнюється польською, англійською або російською мовою — у цьому випадку тільки пункти 1,2,3,6 заповнюються латинськими літерами (прізвище та ім’я, як в закордонному паспорті). На заповнення анкети дається 30 хвилин. У разі перевищення цього ліміту часу система запропонує почати процедуру заново.

Після заповнення анкети можна внести зміни або необхідні правки. Далі слід роздрукувати анкету, включаючи 3-й лист з бар-кодом, у якому зашифрована інформація про заявника, та 4-ї — з даними про дату прийому в консульському відділі та унікальним номером заяви. Анкету необхідно підписати.

Особи, які проживають в Калінінграді, у разі заповнення анкети он-лайн звільняються від процедури попередньої реєстрації у візовому павільйоні Генерального консульства і можуть відразу подавати документи безпосередньо в консульстві. Прийом таких документів здійснюється в обраний заявником при заповненні анкети день, з 09.00 до 12.00.

Вимоги до фотографій

Додаються до заяви фотографії повинні відповідати наступним вимогам:

  • розмір фотографії 3,5 х 4,5 см;
  • чітке кольорове зображення на світлому однотонному (білому або світло-блакитному) тлі;
  • фотографія повинна бути зроблена не раніше ніж за 6 місяців до візиту в консульство;
  • фотографія повинна бути анфас, від верхньої частини голови до верхньої частини плечей, так щоб обличчя займало 70-80% знімка, повинна чітко показувати очі і обличчя з обох сторін;
  • на фотографії не повинно бути овалів, рамок і куточків, також не допускається ретушування зображення;
  • на фотографії заявник повинен бути зображений без сонцезахисних окулярів, капелюхів, хусток, за винятком випадків, коли це необхідно з релігійних міркувань. У разі якщо заявник має релігійний головний убір, то підборіддя, чоло і обидві щоки повинні бути чітко видно, на обличчі не повинно бути тіней від головного убору. Якщо заявник носить окуляри, то скла повинні бути незатемненными, оправа не повинна закривати жодної частини ока, не має бути будь-яких відблисків.

Поїздка з дітьми

У разі якщо планується поїздка з дітьми, до основного пакету документів необхідно додати дві фотографії дитини зазначеного зразка, копію свідоцтва про народження, довідку зі школи.

На дітей, які досягли 6 років і вписаних в паспорт батьків, в паспорт повинна бути вклеєна фотографія. Діти, які досягли 14 років, повинні мати власний закордонний паспорт.

Якщо дитина вписана у паспорт батьків, на нього не заповнюється окрема анкета, а одна з фотографій дитини приклеюється до анкети батьків. У цьому випадку поряд з прізвищем батьків ставиться позначення «+ 1Х» (цифра вказує на кількість дітей, вписаних в паспорт і здійснюють поїздку у строки дії цієї візи).

На дітей, що мають власний закордонний паспорт, надається повний пакет документів.

У разі якщо дитина подорожує у супроводі одного з батьків або третіх осіб, необхідно надати копію нотаріально завіреної довіреності на вивезення дитини від батька і копію паспорта довірителя. У разі якщо один з батьків помер або його місцезнаходження невідоме, необхідно надати відповідні документи: свідоцтво про смерть, довідку з міліції і т. п.

Порядок оформлення віз

Подати документи на візу можна особисто або через довірену особу (необхідна довіреність від власника паспорта), або через акредитоване в посольстві турагентство.

Для отримання візи в Москві необхідно зареєструватися в консульському відділі з 9.00 до 13.00 та отримати номерок. В призначений термін здійснити оплату та надати всі необхідні документи. Видача віз здійснюється по робочих днях з 15.30 до 16.15.

Мешканці Санкт — Петербурга і Ленінградської, Архангельської, Псковської, Мурманської, Новгородської, Вологодської областей і республік Комі і Карелія повинні звертатися за візою в Генеральне Консульство Польщі в Санкт — Петербурзі.

Мешканці Іркутської і Читинської області, республіки Бурятія і Тува, Красноярського краю, Агирско-Бурятський і Усть-Ординського Буряцкого Далекосхідного регіону РФ повинні звертатися за візою в Генеральне Консульство Польщі в Іркутську.

Жителі Калінінградської області повинні звертатися за візою в Генеральне Консульство Польщі в Калінінграді. Для призначення дня і часу подачі візового клопотання необхідно зареєструватися в павільйоні № 1 візового відділу, пред’явивши паспорт. У призначений час необхідно з’явиться у візовий відділ, сплатити збір і здати пакет документів. Призначення часу прийому здійснюється з понеділка по п’ятницю. з 08.30 до 13.00, подача документів — з 09.00 до 14.00, видача готових віз — з 15.00 до 16.30.

Терміни оформлення віз

Офіційний термін оформлення візи — від 7-10 робочих днів. Також існує можливість оформлення віз в терміновому порядку (протягом 3 робочих днів) за наявності підтвердних терміновість документів: квитків на поїзд або літак.

Термін дії віз

Строк дії короткострокової візи в Польщу становить 6 місяців з моменту отримання, період перебування в країні — до 3 місяців (залежно від терміну, зазначеного в запрошенні). Довгострокова віза дозволяє перебувати в країні до 1 року.

Консульський збір

Консульський збір за короткострокові шенгенські візи категорій В і С, а також транзитну візу аеропорту становить 35 євро для громадян Росії, України, Молдови. Для громадян Білорусі та інших країн СНД — 60 євро. Оформлення віз в терміновому порядку — 70 євро для громадян Росії та України, 65 євро — для громадян Молдови, 90 євро — для громадян інших країн СНД.

Збір за оформлення національної візи категорії D для громадян Росії та Молдови становить 60 євро, для громадян України — 35 євро, для громадян Білорусі — 20 євро.

Консульський збір не стягується з таких категорій громадян:

  • осіб віком до 6 років та старше 70 років;
  • інвалідів I і II груп, дітей-інвалідів та супроводжуючих їх осіб;
  • громадян Росії, які постійно проживають у Калінінградській області (факт проживання повинен бути підтверджений реєстрацією або пропискою).

Додаткові умови в’їзду

При в’їзді в Польщу потрібні докази наявності грошових коштів, достатніх для проживання в країні. Крім того, для в’їзду на територію Польщі необхідно мати міжнародний медичний поліс, оригінал запрошення або підтвердження гаранта про покритті їм витрат на надання медичної допомоги. У разі відсутності цих документів необхідно мати при собі наступну суму з розрахунку на кожен день перебування в Польщі: для осіб старше 16 років — 100 злотих (але не менше 500 злотих) або рівнозначну суму в іншій валюті, а для осіб до 16 років – 50 злотих (але не менше 300 злотих) або рівнозначну суму в іншій валюті. Члени організованих тургруп, учасники молодіжних таборів, спортивних змагань, а також особи, наступні в санаторно-курортні установи, повинні мати при собі суму в розмірі 20 злотих на кожен день перебування (але не менше 100 злотих). Особам без медичного поліса додатково необхідно мати при собі не менше 300 злотих або еквівалентну суму в іншій валюті на кожен день перебування в Польщі.

Для підтвердження наявності коштів, необхідних для в’їзду, перебування або виїзду з території Польщі, на вимогу співробітника прикордонної служби пред’являються: польська або іноземна готівкова валюта, тревел-чеки або кредитні картки, довідка про наявності платіжних коштів у банку, що має філії в Польщі (має бути видана не пізніше ніж за 1 місяць перед перетином кордону). У разі відсутності таких коштів або документів у в’їзді до Польщі буде відмовлено.

Кому не потрібна віза в Польщу?

Право безвізового в’їзду в Польщу мають громадяни країн Європейського союзу, США, Канади, Ізраїлю, Румунії, Болгарії, Австралії і деяких інших. Більш детальна інформація на сайті МЗС Польщі .

Документи для скачування

Короткий опис статті: термінова віза в польщу

Віза в Польщу для громадян Росії citizens: Для в’їзду в країну потрібна віза. Більш детальну інформацію можна отримати найближчому консульстві цієї країни.

Требуется виза в Польшу. Заходите!

Віза в Польщу для громадян Росії – VisaMap Віза в Польщу для громадян Росії Потрібна віза Для вїзду в країну потрібна віза. Більш детальну інформацію можна отримати найближчому консульстві цієї країни.

Також ви можете прочитати