Віза в США. США

30.01.2016
Віза в США. США отримати візу

Віза в США

Як правило, громадянин іноземної держави, який бажає в’їхати в Сполучені Штати Америки (США), повинні спочатку отримати візу, або неімміграційну візу на тимчасове перебування, або імміграційну візу для постійного проживання. Неімміграційних віз США для осіб, які хочуть в’їхати в Сполучені Штати Америки з метою бізнесу (віза категорії В-1), туризм (категорія візи B-2), або комбінованих цілей (B-1 / B -2).

Віза в США категорії В (необхідні документи)

  • сплатити збір
  • діючий закордонний паспорт: Ваш паспорт повинен бути дійсний не менше шести місяців;
  • 1 цветнаяя фотографія (5 х 5 см) або 50% і 69% від загального висоту зображення від нижньої частини підборіддя до верхньої частини голови
  • заповнена анкета за формою DS-160 — обов’язково надавати через Інтернет. Кожен аплікант, включаючи дітей, подає окрему візову анкету DS-160. Посольство не приймає заповнені від руки або роздруковані анкети. Співбесіду без надання сторінки підтвердження анкети DS-160 не проводиться. Заповнити анкету DS-160 в онлайн-режимі можна ceac.state.gov/genniv/.
  • Квитанція про сплату збору за розгляд заявки на отримання неімміграційної візи в розмірі 160 дол. У разі видачі візи можливе стягнення додаткової «взаємного» збору в залежності від Вашого громадянства.
  • надати лист-підтвердження призначеної співбесіди зі штрих-кодом.

На співбесіду можна взяти будь-які документи підтверджують інформацію фінансової спроможності:

  • податкові платежі, наявність майна або частки участі в бізнесі, інших активів.
  • Відомості про маршрут поїздки та/або інші пояснення.
  • Лист від працедавця з зазначенням Вашої посади, заробітної плати, трудового стажу в цій організації будь-якого погодженого відпустки і цілі службової поїздки в США (за наявності).
  • Відомості про кримінальні арешти і судимості, а також про обвинувальних вироках незалежно від місця винесення.
  • Для студентів: справкп від роботодавця і розрахункові листки по заробітній платі за останні три місяці.
  • Для підприємців: документи, що підтверджують Вашу посаду в компанії і розмір заробітної плати.
  • для поїздки до родствиникам: Візьміть з собою ксерокопії документів, які підтверджують статус родича.
  • для туристів раніше в’їжджають в США: надайте документ, який підтверджує Ваш імміграційний або візовий статус.
  • для лікування: Медичний діагноз від місцевого лікаря, лист від лікаря або медичного закладу в США.

Кроки подачі заяви на отримання візи в США

  1. Сплатити збір для одержання візи в США.
  2. Заповніть анкету для отримання неімміграційної візи (форма DS-160)
  3. Запишіться на співбесіду на цій https://cgifederal.secure.force.com/?language=English&country=Ukraine. Надайте відомості про: номер закордонного паспорта; номер квитанції Райффайзен Банку про оплату збору; десятизначний (10-значний номер штрих-коду зі сторінки підтвердження анкети DS-160
  4. прийти на співбесіду в Посольство США в призначений день і час. При собі потрібно мати роздруковану копію листа-підтвердження призначеної співбесіди, сторінку підтвердження анкети DS-160, одну фотографію, закордонний паспорт, а також оригінал квитанції про сплату збору за розгляд заявки для отримання візи. Заявки приймаються тільки за наявності всіх зазначених документів описаних вище.

Вимоги співбесіди: молодше 13 років і старше 80 років в основному на інтер’ю не потрібні.

Вимоги до фотографій

  • розміри фотографії — 5х5 см;
  • особа повинна перебувати в центрі кадру, її розміри на знімку (від маківки до підборіддя) — 2,5-3,5 см; очі повинні знаходитися на рівні від 2,8 до 3,5 см від нижнього краю фотографії;
  • фотографії повинні бути кольоровими на білому або світлому фоні;
  • фотографії повинні мати всі заявники, включаючи дітей, вписаних в паспорт своїх батьків;
  • фотографії до анкет не приклеюються.

Термін дії віз категорії В — 1 рік. При необхідності можна отримати візу терміном дії 2 роки, однак цей момент залишається на розсуд консула.

Інші види віз в США

Робоча віза: оформлюється форма I-129S — можна скачати на www.uscis.gov/sites/default/files/files/form/i-129s.pdf

Студентська віза в США категорії F-1. Віза F-1 також потрібна в тих випадках, коли навчання займає більше 18 годин на тиждень.

Транзитні візи в США (категорії C)

Короткий опис статті: візи в сша Як правило, громадянин іноземної держави, який бажає в’їхати в Сполучені Штати Америки (США), повинні спочатку отримати візу, або неімміграційну візу на тимчасове перебування, або імміграційну візу для постійного проживання. Неімміграційних Віза, США

Требуется бизнес виза. Заходите!

Віза в США Як правило, громадянин іноземної держави, який бажає вїхати в Сполучені Штати Америки (США), повинні спочатку отримати візу, або неімміграційну візу на тимчасове перебування, або імміграційну візу для постійного проживання.

Віза в США. США отримати візу

Також ви можете прочитати