Віза в Таїланд

09.02.2016
Віза в Таїланд Оформлення візи

Все про візу в Тайланд

Увага! Ми намагаємося постійно відслідковувати будь-які зміни візового режиму і своєчасно вносити на дану сторінку найбільш достовірну інформацію. Однак ми не гарантуємо відповідність поданої інформації швидко мінливих візовим правилами окремих країн, відповідно, інформація на цій сторінці представлена для відомості.

З серпня 2014 року імміграційні правила Таїланду серйозно змінилися. Так, тепер практично повністю закриті всі можливості для визарана, тобто виїзду і повторного в’їзду в країну з метою продовження перебування. Тепер при повторному в’їзді прикордонна служба Тайланда відмовляє у в’їзді. Так само посилилося покарання за перевищення терміну перебування (оверстей). Тепер крім штрафу і можливості побувати в тайській в’язниці іноземцям загрожує заборона на в’їзд до 10 років.

У той же час, згідно двосторонньої міжурядової угоди між Росією і Таїландом, громадяни Росії мають право в’їжджати в країну без візи необмежену кількість разів. З цього приводу роз’яснення дав начальник імміграційного відомства Таїланду. Він прокоментував, що росіяни дійсно мають право багаторазового безвізового в’їзду, але при цьому вони повинні довести, що в’їжджають з чисто туристичними цілями, а не наміром нелегально працювати в країні. Такими доказами можуть служити зворотні квитки, бронювання готелю. Наявність розробленого маршруту подорожі. Однак, при наявності у вас в паспорті штампів про постійні виїзди-в’їздах протягом останнього часу вам майже напевно буде відмовлено у в’їзді в країну.

Громадяни Росії входять в число щасливчиків, яким дозволено безвізовий в’їзд в Тайланд терміном до 30 днів. При цьому безвізове перебування можна продовжити ще на 7 днів звернувшись в імміграційне бюро перебуваючи в країні. Для більш тривалого перебування можна спробувати отримати візу в консульстві в Росії або в будь-якій іншій країні.

Громадянам інших країн СНД пощастило менше. Для них передбачений тільки візовий в’їзд. Але візу можна отримати в консульстві, так і по прибуттю.

Детальніше про всі тонкощі візового режиму далі:

Важлива інформація про термін дії паспорта

При в’їзді в Таїланд раніше діяло правило, згідно з яким закордонний паспорт повинен бути дійсний не менше 6 місяців з моменту закінчення поїздки при безвізовий в’їзд. Починаючи з 2011 року в Інтернеті масово обговорюється інформація про те, що дані правила були змінені 01 травня 2011 року і обов’язковою умовою є лише дійсність вашого паспорта на час перебування в Таїланді.

На момент останньої редакції статті офіційної інформації з цього питання (на сайтах посольств) нами не виявлено. Тим не менш, на практиці, вже безліч туристів з Росії відвідали Тайланд з паспортами терміном дії не менше 6 місяців. Відгуків від туристів про те, що комусь відмовили в безвізовий в’їзд в зв’язку закінченням терміну дії паспорта з того моменту, нам не зустрічалося. Деякі непорозуміння можуть виникати при посадці пасажирів на рейси в Таїланд з Росії та інших країн. У разі, якщо з вами станеться щось подібне, порекомендуйте співробітникам авіакомпанії перевірити умови безвізового в’їзду громадян Росії в «Тиматике».

Безвізовий в’їзд для громадян Росії

Для громадян Росії, які прибувають в Таїланд з туристичними цілями на строк до 30 днів віза не потрібна. Досить заповнити міграційну карту на англ.мовою, отримати на паспортному контролі штамп у закордонний. паспорт, і ви можете залишатися в країні до 30 днів. Є, правда, ще одна умова: у вас повинен бути зворотний квиток з Тайланда в Росію або третю країну. Ця умова може перевірятися не тільки на паспортному контролі при в’їзді в Тайланд, але і в Росії при реєстрації на рейс. Але, на щастя, це питання досить легко вирішується за допомогою друкування бланка маршрут-квитанції електронного квитка (але наш ваш страх і ризик), який можна зробити самому, але краще все ж забронювати квиток, роздрукувати і скасувати бронь. Ще варіант, просто купити квиток з розпродажу в сусідню країну місцевими лоукостами, наприклад Airasia.

Як продовжити термін безвізового перебування в Тайланді

Увага! З серпня 2014 року імміграційні правила Таїланду серйозно змінилися. Тепер продовжити перебування з допомогою «Визарана» (виїзду і повторного в’їзду в країну з метою продовження перебування ще на 30 днів) на колишніх умовах неможливо. Повторний в’їзд тепер можливий, тільки якщо ви зможете довести, що в’їжджаєте в країну з чисто туристичними цілями, а не для нелегальної роботи.

Для того, щоб продовжити безвізове перебування ще на 30 днів, необхідно звернутися в Імміграційне бюро в Таїланді (вони є в Бангкоку і в багатьох великих містах країни) із заявою. Вартість продовження складає 1900 бат. Що важливо, заява розглядається тільки як туристичне продовження перебування. Якщо інспектора побачить, що ви працюєте в Тайланді, вони можуть відмовити в продовженні. В такому випадку вам доведеться покинути країну протягом семи днів після закінчення терміну безвізового перебування (тобто на 37-ий день). Для того, щоб підвищити шанси на продовження, рекомендується додавати до заяви зворотні авіаквитки, бронювання готелів, підтвердження наявності фінансових коштів для перебування в Таїланді ще 30 днів.

Увага! Тепер це недіюча інформація

Щоб продовжити термін безвізового перебування ще на 30 днів, ви можете виїхати і знову повернутися до Таїланду, або виїхати і оформити візу (все це – так званий «Визаран «).

Перший варіант – виїзд і відразу ж повернення з метою отримання нового безвізового перебування на 30 днів, вигідний тим, що вам не потрібно зв’язуватися з оформленням документів і платити консульські збори. Мінусом є те, що вам доведеться частіше мотатися за кордон, що також пов’язано з витратами. Офіційно, ніяких обмежень на кількість штампів, які ви можете таким чином отримати, немає, але після приблизно п’яти таких штампів прикордонники можуть почати шукати причини, щоб відмовити вам у черговому продовженні.

Іншим варіантом «визарана» є виїзд в одну з сусідніх країн для оформлення візи в Тайланд в консульстві. Справа в тому, що перебуваючи в Таїланді, ви не можете оформити візу, зате можете в будь-якій іншій країні в посольстві Тайланда. Тобто ви виїжджаєте, наприклад, у Малайзії, приходьте в консульський відділ посольства і оформляєте туристичну візу. Плюсом цього варіанту є те, що вам рідше доведеться мотатися в сусідню країну, оскільки віза робиться на більш тривалий термін (60 днів) і займатися цим ви зможете набагато довше. До того ж, ви зможете оформити ще більш довгострокові типи віз. Про оформлення візи в Тайланд в посольствах інших країн дивіться нижче .

Зазвичай за «визараном» виїжджають в одну з сусідніх з Тайландом країн, так як це набагато дешевше, ніж повертатися на батьківщину. Що добре, деякі з сусідніх країн так само можна в’їхати і перебувати там деякий час без візи. Найчастіше це Малайзія (безвізове перебування до 30 днів), Лаос (безвізове перебування до 15 днів), Камбоджа (віза по прибуттю в Камбоджі 20$ при перетині кордону), М’янма (колишня Бірма, віза по прибуттю від 30$), В’єтнам (з Таїланду тільки літаком, безвізове перебування до 15 днів).

Ви можете зробити «визаран» самостійно, просто купивши квитки на поїзд, автобус або літак в одну з цих країн, а можете придбати в туристичних агентствах на місці спеціальний тур, який так і називається – «Visa-run».

Ну, і ще один варіант продовжити безвізове перебування в Тайланді — звернутися в Імміграційне бюро (Immigration bureau), де можна продовжити перебування на 7 днів, але коштувати це буде 1900 бат. Таке продовження можна зробити тільки один раз при кожному в’їзді. Офіси Імміграційного бюро є на більшості популярних курортів Таїланду.

Віза в Таїланд для громадян РФ

Якщо ви плануєте пробути в Таїланді довше, ніж 30 днів, ви можете оформити один з типів віз в Тайланд в Росії (в посольстві в Москві) або в інших країнах. Причому, оформлення туристичної візи в сусідніх з Тайландом державах робиться набагато простіше і швидше, ніж в Росії.

Існують наступні типи віз:

  • Транзитна віза
  • Туристична віза
  • Неімміграційна віза
  • Дипломатична віза / службова віза
  • Віза ввічливості

найоптимальніший варіант – оформити туристичну візу на перебування тривалістю 60 днів. Туристична віза може подовжаться вже на місці ще на 30 днів при зверненні до імміграційний офіс в Бангкоку за адресою Soi Suan Plu, South Sathorn Road, Bangkok 10120, Телефон 02-287-3101-10, (сайт http://immigration.go.th )

Зверніть увагу на те, що багато джерела в Інтернеті помилково вказують, що по туристичній візі можна перебувати в Тайланді 90 днів. Насправді це не так. 90 днів – це термін дії візи, тобто протягом 90 днів після видачі ви можете в’їхати в Тайланд, а після закінчення цього терміну віза стає недійсною. Теоретично можуть видаватися візи терміном дії 6 місяців, 1 рік і 3 роки, але на практиці такого не відбувається.

Оформлення туристичної візи в Тайланд в Росії

Здійснюється в посольстві Таїланду в Москві. Консульський збір за оформлення туристичної візи на 30 або 60 днів – 40 доларів США. Список документів досить значний, причому документи необхідно надавати з перекладом англійською мовою і завіряти нотаріально.

Пакет документів для туристичної візи в Таїланд*:

  • Паспорт або посвідчення особи з терміном дії не менше 6 місяців
  • Заповнена анкета на отримання візи
  • Фотокартка розміром 4х6 див.
  • Підтвердження про виїзд з Тайланду (зазвичай це квиток назад в Росію або третю країну, причому не бронь, а повністю оплачений)
  • Підтвердження фінансового стану (20,000 батів на одну людину і 40,000 батів на одну сім’ю)
  • Довідка з місця роботи
  • Лист з медичного закладу з Таїланду, медична карта, сертифікат (для відвідуючих Тайланд з медичними цілями)

* Крім цих документів працівники консульства можуть вимагати будь-які додаткові документи по мірі необхідності.

Вже на місці ви зможете продовжити своє перебування за туристичною візою, звернувшись в імміграційну службу, яка є на большиенстве популярних курортів країни. Зазвичай це дозволяється тільки в разі вагомих на те підстав, як, наприклад, хвороба.

Оформлення туристичної візи в Тайланд в інших державах

Набагато вигідніше, простіше і швидше можна оформити туристичну візу в Тайланд в інших державах. Тобто ви можете приїхати сюди без візи на 30 днів, а потім по закінченні строку вчинити «визаран» в одну з сусідніх держав і там оформити візу. Це можна зробити самостійно або скористатися організованим туром «Visa-run». Оформити туристичну візу в самій країні неможливо.

У більшості випадків у сусідніх з Тайландом державах потрібно лише надати паспорт терміном дії 6 місяців, фотографію і заповнену форму.

  • Вартість оформлення візи в посольстві в Малайзії (в Куала Лумпурі або на Пенанге в Джорджтауні ) – 110 ринггіт (валюта Малайзії ). Сайт посольства — http://www.mfa.go.th/
  • Вартість оформлення візи в посольстві в Лаосі (у В’єнтьяні) – 1000 бат (валюта Таїланду). Сайт посольства — http://vientiane.thaiembassy.org
  • Вартість оформлення візи в посольстві в Камбоджі (в Пномпені) – 40 доларів США. Сайт посольства — http://www.mfa.go.th/

Отримати інформацію про роботу посольств та умов видачі віз в інших державах ви можете, відвідавши сайт посольств, котрі можна знайти тут http://www.thaiembassy.org/

Віза в Таїланд для громадян СНД

Громадяни України, Казахстану, Естонії, Латвії, Литви поки не мають можливості безвізового перебування в Таїланді, але можуть отримати візу по прильоту (Visa on arrival) в аеропортах Бангкока. Утапао (Паттайя ), Пхукета і ін (список ). Віза оформляється строком на 15 днів, коштує 1000 Бат (близько 25$).

Для громадян інших країн СНД візу необхідно оформити заздалегідь в консульстві Таїланду.

Для оформлення візи по прильоту (для громадян України і Казахстану) необхідно знайти в аеропорту стійку Visa on arrival та надати наступні документи:

  • паспорт, термін дії якого не менше 6 місяців (відлік проводиться з дати зворотного вильоту);
  • фотографія, не більш ніж піврічної давності (3х4 або 4х6) без кутів, фотографія на дитину незалежно від того, вписаний в паспорт батьків або подорожує по своєму паспорту (моментальну фотографію можна зробити тут же – в аеропорту);
  • повністю оплачений зворотний квиток або квиток в третю країну в межах 15-ти днів після в’їзду;
  • фінансові кошти в еквіваленті не менше 10 000 бат на людину (старше 12 років) або 20 000 бат на сім’ю.
  • для неповнолітніх, які подорожують без супроводу батьків, необхідно мати свідоцтво про народження та довіреності від обох батьків;
  • 1000 бат (валюта Таїланду) (обмінний пункт знаходиться недалеко від стійок оформлення віз);
  • заповнена кожного міграційна картка (видається в літаку або виходить прямо в аеропорту, детальніше тут );
  • талон з номером для автоматизованої черги (апарат встановлено на торці стійок оформлення віз).

Громадяни Азербайджану і Туркменії оформляють візи в Таїланд в Анкарі, Вірменії — в Єревані. Громадяни країн СНД, які не названі вище, можуть отримати візи в Москві. Термін оформлення візи в Таїланд: 2 — 3 дня. Для громадян Таджикистану і Чеченської республіки строк розгляду документів для отримання візи 14 днів. Так само не забувайте, що можна оформити візу і в інших країнах, в яких є посольство Таїланду (див. тут ).

Віза на 2 місяці коштує $25 (при оформленні в посольстві в Москві).

Список аеропортів і прикордонних пунктів, в яких можливе оформлення візи в Тайланд по прибуттю:

  • Savvanabhumi International Airport. Bangkok
  • Chiangmai International Airport. Chiangmai
  • Phuket International Airport. Phuket
  • Hatyai International Airport. Songkla
  • U Tapao Airport. Rayong (для прибуття в Паттайю)
  • Mae Sai Immigration Checkpoint. Chiengrai
  • Chieng Saen Immigration Checkpoint. Chiengrai
  • Chieng Khong Immigration Checkpoint. Chiengrai
  • Betong Immigration Checkpoint. Yala
  • Sadoa Immigration Checkpoint. Songkla
  • Samui Immigration Checkpoint. Surat Thani
  • Sukhothai International Airport, Tak Immigration checkpoint

Порушення терміну безвізового перебування або строку дії візи (оверстей, stay over)

Якщо ви перевищите 30-ти денний безвізовий термін перебування або термін дії візи (так званий оверстей, overstay), при виїзді ви будете оштрафовані на суму в 500 бат за кожен день прострочення, але не більше 20 000 бат. У разі перевищення перебування на один день, наприклад, коли ваш термін перебування закінчується 10 числа а ви виїжджаєте 11, штраф не стягується.

За раніше діючими правилами, якщо ваша прострочення складе не більше 21 дня, то є шанс відбутися лише штрафом. Тепер же, якщо ви перевищите термін перебування за візою або безвізовий на строк 15 днів, ви будете притягнуті до відповідальності за порушення меж країни, а також нелегальне у ній проживання. А це означає, що у вас буде прекрасний шанс продовжити ваше перебування в Тайланді вже у в’язниці з подальшою депортацією. Якщо ви порушите це правило кілька разів, ви будете занесені в «чорний список» без можливості надалі відвідувати Таїланд.

Штраф сплачується при проходженні паспортного контролю при виїзді. Коли у вас буде виявлено перевищення, вас направлять на спеціальну стійку по оплаті штрафів, де процедура сплати займе не більше 5 хвилин. Штраф можна сплатити заздалегідь в Імміграційному бюро (Immigration bureau), які є на багатьох популярних туристичних курортах Таїланду .

Діти до 7 років не оплачують штраф за оверстей.

Посольство Таїланду в Росії
Посольство Королівства Таїланд в Москві

129090, Москва, Б. вулиця Спаська, будинок 9

телефон (495) 208-08-17, (495) 208-08-56, (495) 208-72-83

Консульство Королівства Таїланд в Санкт-Петербурзі

телефон (812) 325-6271

Посольство Російської Федерації в Таїланді

Короткий опис статті: віза в таїланд Віза в Таїланд: потрібна віза в Таїланд, безвізовий в’їзд, вимоги до терміну дії паспорта, штраф за оверстей, посольства і консульства

Требуется бизнес виза. Заходите!

Все про візу в Тайланд Увага! Ми намагаємося постійно відслідковувати будь-які зміни візового режиму і своєчасно вносити на дану сторінку найбільш достовірну інформацію. Однак ми не гарантуємо відповідність поданої інформації швидко мінливих візовим правилами окремих країн, відповідно, інформація на цій сторінці представлена для відомості.

Віза в Таїланд Оформлення візи

Також ви можете прочитати