Без рубрики

Візи в Німеччину

13.12.2015
Візи в Німеччину шенгенську візу

Візи в Німеччину

Посольство Німеччини одне з найважчих для отримання будь-якого типу візи, також воно славиться своїми невиправданими вимоги до документів, якщо є можливість потрапити в туристичну поїздку через інше польстив то можливо треба так і зробити. Перед бронюванням готелів та купівлею авіаквитків, потрібно чітко розуміти, кому дадуть візу в Німеччину, а кому не дадуть . інакше втратите гроші і нерви, а головне-пропаде час відпустки.

Як відомо Німеччина підписала шенгенську законодавство і входить в число країн шенгенської зони, для в’їзду в країну громадянам України і Росії необхідно отримувати німецьку шенгенську візу.

Типи віз

Якщо Ваша мета туризм для в’їзду в країну необхідно отримувати візу категорії С, це категорії придатна для ділових поїздок, візитів до родичів і транзитного прямування через Німеччину.

Віза категорії D необхідна для тривалого перебування в Німеччині, вона ж і національна віза.

Заяви на візу можна подавати тільки особисто при цьому, не забувши забронювати дату співбесіди. Врахуйте, що часу на розгляд заяви на візу може зайняти до десяти робочих днів. У разі якщо вільних дат для співбесід немає, то посольство просить у Вас вибачення та розуміння, дата буде призначено на більш пізній термін, можливо, це зірве Ваші плани на довгоочікувану поїздку. Отримати дату співбесіди позачергово можна тільки в екстрених випадках, наприклад смерть рідної, хвороба або виїзд на термінове лікування і так далі

Список документів на візу в Німеччину

Для туристичної поїздки у Німеччину потрібно подати лист англійською або німецькою мовою про причини і цілі поїздки в Німеччину і всі дані про запланованому маршруті, мається на увазі з розбивкою по пунктах і по датам з інформацією про місця, рейсах транспорту і назвах готелів.

Анкета на шенгенську візу в Німеччину

Для отримання шенгенської візи у Німеччину необхідно подати анкету, до якої прикласти дві кольорові фотографії 3,5 х 4,5 см, які відповідають вимогам до фотографій. Анкета заповнюється за бажанням заявника німецькою, українською або російською мовою, за винятком імені та прізвища, які в точності переписуються з закордонного паспорта. На сайті посольства потрібно завантажити і заповнити потрібну саме для Вашої мети поїздки анкету, уважно вибирайте. Відповідно російським громадянам доведеться заповнювати анкету російською мовою, а українською на українському. Якщо на багатьох сайтах сказано, що до анкети ті потрібно докласти дві фотографії, то в перекладі на російську мову, це означає, що треба самому, краще всього будинку, вклеїти одну фотографію в спеціальне поле на візовій анкеті, а другу фотографію вкласти всередину не приклеюючи. Багато приходять з фотографіями, які навіть не розрізані, та шукають ножиці, які в посольстві можуть вважатися просто зброєю. До речі на сайті є і офіційний так сказати зразок заповнення візових анкет. Зверніть увагу на інструкцію щодо заповнення анкети в Німеччину.

закордонний Паспорт на шенгенську візу

Що стосується самого закордонного паспорта, то він повинен мати дві чисті сторінки для майбутніх віз і термін придатності від дня приїзду з планованого подорожі в Німеччину три місяці. До паспорта потрібно прикласти ксерокопію тільки першого розвороту, де вказані основні дані про туриста.

Крім того подається оригінал і ксерокопії не порожніх сторінок національного паспорту.

Гарантії для посольства

Заявник повинен підтвердити свою готовність повернутися додому з туристичної поїздки, для цього він повинен переконати посольство в тому, що він повернеться. Якщо посольство не впевнене в тому, що заявник повернеться на батьківщину, то воно має відмовити у видачі візи. Посольство складає прогноз на повернення, на який впливають такі фактори як сімейні корені, наприклад, залишається дружина, діти, утриманці та інше. Інші фактори: професійна зв’язок з батьківщиною, робоче місце або свій бізнес, економічна зв’язок, наприклад, здача квартири в оренду, володіння іншими великими матеріальними активами, в тому числі і автомобіль. Посольство дивиться на порушення, які були допущені під час попередніх поїздок в країни шенгенського законодавства. Якщо Ви запізнилися з виїздом за межі шенгенської зони або при наявності довгострокової візи перебували в країнах шенгенського договору понад 90 днів протягом півроку, то посольство не має права видавати Вам візу. Також потрібно переконати посольство, що Ви використовували попередню візу в основному для поїздки і перебування на території країни, посольство якої і видало минулої шенгенську візу. Якщо це не видно явно з прикордонних штампів в паспорті, то це необхідно довести з допомогою рахунків за проживання в готелях і транспортних квитків.

Не піде від пильного погляду і життєві ситуації, які могли помінятися з моменту отримання попередньої шенгенської візи.

Для кожного заявника на шенгенську візу посольство перевіряє його дані на можливість правопорушень під час попередніх візитів в шенгенську зону. Інформація про правопорушення з боку іноземців заносяться в шенгенську інформаційну систему SIS і Центральний реєстр іноземців AZR. Якщо в цих записах наявна відмітка про заборону подальшого в’їзду, то посольство зобов’язана відмовити в шенгенській візі туристу.

Довідка з місця роботи

Німецьке посольство уважно розглядає фінансовий стан в’їжджає туриста, яке повинно говорити про міцні фінансові зв’язки з батьківщиною. Хоча головним документом тут є довідка з місця роботи, яку потрібно оформляти на фірмовому бланку підприємства з усіма реквізитами в шапці, вихідним номером і датою. У довідці вказується розмір зарплати, посада, час роботи на підприємстві, а також гарантія, що буде представлений відпустку на час поїздки зберігається робоче місце. В разі ділової поїздки вказується і те, що він їде саме у відрядження із зазначенням номера наказу.

Фінансові гарантії та виписки з рахунків

Пам’ятайте, що посольство рекомендує брати з собою в дорогу як мінімум суму з розрахунку сорок п’ять євро на добу на одну людину. Подаєте виписки з банку про рух на Вашому рахунку за останні три місяці, теж стосується і виписок з кредитних карток. У довідці повинні бути дані про рух грошових коштів, а не сума сухого залишку грошових коштів. Посольство вимагає і довідку з податкової інспекції про доходи. Відповідно дані в довідці з місця роботи повинні відповідати довідки з податкової.

Візовий збір на шенгенську візу відповідно до європейського законодавства коштує 60 євро, однак для України і Росії візовий збір складає 35 євро. Звільнені від сплати візового збору пенсіонери, молодь до 21 року, студенти і школярі.

Поліс медстраховки на шенгенську візу в Німеччину

Поліс медичного страхування повинен бути виданий від офіційно схваленої страхової компанії посольством Німеччини, страхові поліси від інших фірм не розглядаються. Поліс повинен бути з покриттям щонайменше тридцяти тисяч євро і включати в себе обов’язково транспортування на батьківщину в разі захворювання або смерті, витрати на невідкладну медичну допомогу або стаціонарне лікування на території всіх країн шенгенського законодавства. Приймаються з задоволенням і поліси від німецьких компаній, навіть якщо вони офіційно не схвалені. Врахуйте, що максимальна франшиза повинна бути 150 євро.

Для одноразового візиту необхідний поліс на дні перебування в Німеччині, в тому числі день виїзду плюс додаткові п’ятнадцять днів. В такому випадку посольство надасть візу на запитувана кількість днів, але в будь-який період, який позначений в дії страховки.

При багаторазовій візі подавати страховий поліс достатньо тільки на перший візит. Для наступних візитів необхідно оформляти окремий поліс, який потрібно показувати на митному контролі.

Підтвердження броні готелю

Подається підтвердження заброньованого місця проживання в Німеччині, це може бути роздруківка з Інтернет та факс — копія з підтвердженням, в якому повинні бути вказані координати гостинці, дані з ким можна зв’язатися, тип номера і дати проживання. Іноді замість броні достатньо даних з мети поїздки, про який ми писали вище.

Бронь на авіаквитки
Приватний візит
Мета поїздки

Посольство в обов’язковому порядку перевіряє відповідність деяких даних. Так, наприклад, перевіряється відповідність між заявленим терміном дії візи і часом, зазначеним у запрошенні. Перевіряється наявність родинних відносин та їх підтвердження. Наявність попередніх запрошень від одного і того ж особи в минулому. Документальне підтвердження необхідності лікування. Відповідність часу дії візи та часу надання відпустки. Перевірятися трудові відносини, наприклад журналіст або водій вантажівки.

Запрошення з Німеччини

Таке запрошення має бути написане громадянином Німеччини тільки німецькою мовою та у вільній формі. Вказуються всі дані запрошуючої сторони і запрошуваного, до запрошенням подається копія паспорта громадянина Німеччини чи довгострокова віза від цієї особи.

Поїздка студентів і школярів

Для учнів необхідно надати довідку від навчального закладу, в тому, що воно не проти поїздки, таку довідку не потрібно подавати, якщо поїздка проходить в дні літніх канікул. Подається оригінал та копія студентського та учнівського квитка. Також у цьому випадку поїдається довідка з місця роботи спонсора та заяву про те, що він оплачує всі витрати в подорожі, додається ксерокопія першої сторінки внутрішнього паспорта спонсора.

Поїздка непрацюючих пенсіонерів

Для пенсіонерів обов’язкове подання оригіналу та копії пенсійного посвідчення. Також у цьому випадку подається довідка з місця роботи спонсора та заяву про те, що він оплачує всі витрати в подорожі, додається ксерокопія першої сторінки внутрішнього паспорта спонсора.

Транзитна віза

Транзитна віза категорії З видається якщо турист буде знаходиться на території аеропорту в Німеччині більше дванадцяти годин або планує екскурсію по місту. Багато аеропорти в Німеччині мають свої години, коли трусить, може перебувати в транзитній зоні. Наприклад, аеропорт Дюссельдорфа працює з шостої ранку і до дев’ятої вечора, транзитна зона Гамбурга і Кельна відкрита з пів на п’яту ранку до пів на дванадцяту ночі. Знаходиться в транзитній зоні Мюнхена та Франкфурта-на-Майні можна весь час, там, на ніч нікого не виганяють. Так що враховуйте цю інформацію при плануванні подорожі. У разі якщо при перельоті транзит здійснюється в двох аеропортах Німеччини, то транзитна віза оформляється в будь-якому випадку.

Отже, на транзитну візу необхідно подавати всі вище перераховані документи, як і на звичайну туристичну візу, крім довідки з місця роботи подається віза в країну кінцевого проходження.

Поїздка з дітьми

Для неповнолітніх дітей необхідно подавати одну заповнену анкету, яка заповнюється на німецькою, англійською, російською або українською мовами, ім’я і прізвище пишуться англійською мовою, підписує батько або опікун. Подаються три фотокартки, як на паспорт, одну треба вставити попередньо в анкету. Подається копія і оригінал свідоцтва про народження, діти старше чотирнадцяти років надають оригінал і копію закордонного паспорта на загальних підставах.

Неповнолітні діти, які подорожують з одним з батьків, надають нотаріально заварені згоду та її копію на виїзд дитини від другого батька. Крім того подається нотаріально засвідчений переклад на це дозвіл. Подається ксерокопія внутрішнього паспорта батька, до щастя тільки першого розвороту. У разі якщо таку згоду неможливо надати подається довідка з міліції про те, що місце перебування чоловіка невідомо, посвідчення матері одиначки, свідоцтво про смерть.

Не забудьте докласти закордонний паспорт батьків або супроводжуючого, якщо там є діюча шенгенська віза та її копії.

Якщо дитина після шести річного віку вписаний закордонний паспорт батьків, то в цьому паспорті повинна бути вклеєна і його фотографія.

Проїзні документи для дітей молодше 16 років не подаються, якщо вони вписані в паспорт батьків і їдуть разом з ним. Діти, які досягли 16 років, додатково особисто підписують анкету, приходять на співбесіду особисто

Терміни оформлення віз у Німеччину

Туристичну візу оформляють до десяти робочих днів. У літній час краще подавати за тридцять днів до передбачуваної дати виїзду. Термінове оформлення можливо в триденний термін з подвійним візовим збором. Для отримання готової візи потрібно з’явитися самому і пред’явити талон, який був отриманий в момент приймання документів. Крім того паспорт з візою може отримати і довірена особа, у якого з собою ксерокопія першої сторінки паспорта заявника та довіреність від нього. Надається платна послуга доставки кур’єрською службою готових документів. Зверніть увагу, що продовжити візу З категорії один на території Німеччини неможливо, але це можна зробити з візою D категорії два.

В Німеччину можна в’їхати з паспортом термін дії якого вже закінчився, якщо в ньому є діюча віза.

Консульський збір

Консульський збір для України і Росії становить 35 євро, від сплати збору звільняються діти до шести років, інваліди та супроводжуючі їх особи, близькі родичі громадян Німеччини, а також взагалі Євросоюзу, учасники різних міжнародних програм, учні, які відправляються на стажування, а також при наявності німецької стипендії, однак на строк, що не перевищує 90 днів.

Консульства і візові центри Німеччини
Візовий центр посольства Німеччини в Москві:
Візовий відділ посольства Німеччини у Києві:

Короткий опис статті: віза в німеччину

Требуется виза в Польшу. Заходите!

Візи в Німеччину Посольство Німеччини одне з найважчих для отримання будь-якого типу візи, також воно славиться своїми невиправданими вимоги до документів, якщо є можливість потрапити в туристичну поїздку через інше польстив то можливо треба так і зробити.

Також ви можете прочитати