Без рубрики

Як оформити візу в Англію самостійно? Список необхідних документів

09.01.2016

Оформлення візи в Англію самостійно

Як оформити візу в Англію самостійно? Список необхідних документів
Отримати візу Великобританію — завдання непросте, однак все-таки здійсненне. Все, що Вам потрібно для цього — запастися колосальної уважністю і терпінням.

Пам’ятайте: Ваша мета — переконати працівників імміграційної служби за засобом зібраних документів у Вашій благонадійності та необхідності отримати британську візу.

Тому зібраний пакет документів повинен бути повним, відсутність будь-якої офіційної папери розцінюється, як «неможливість її надати». Однак якщо Ви все зробите правильно, отримаєте британську візу без зайвих витрат, які були б, якщо б Ви звернулися в агентство.

З чого почати при самостійному оформленні візи в Англію?

Перший крок, з якого слід почати — відвідати веб-сайт посольства Великобританії. Цей сайт оснащений спеціальним сервісом — «Check if you need a UK visa». він складається з трьох полів:

  • Why do you want to come to the UK? — Мета Вашого візиту до Великобританії?
  • What passport do you hold? — Держателем паспорт якої держави Ви є?
  • Where do you currently live? — Де Ви проживаєте зараз?

За результатами Ваших відповідей даний сервіс повідомить Вам, потрібна Вам віза і яка, а також надасть посилання на анкету, тобто на сторінку реєстрації, яку необхідно обов’язково заповнити.

Однак перш, ніж реєструватися, врахуйте: на збір документів може піти багато часу, тому почати готувати їх необхідно заздалегідь.

Які існують види віз у Великобританію?

Для відвідування Великобританії існує кілька видів віз:

  • Туристична віза — необхідна, якщо Ви плануєте подорож до Великобританії;
  • Гостьова віза — потрібна, якщо Ви запрошені на візит до Великобританії з метою відвідування родичів/друзів/знайомих;
  • Навчальна віза — необхідна, якщо Ви поступили в британське навчальний заклад і плануєте навчатися там;
  • Транзитна віза — потрібна, якщо Ви летите в іншу країну через Великобританію, де не затримається довше 24 годин;
  • Бізнес-віза — необхідна при візиті до Великобританії з метою відвідування виставок, конференцій, ділових переговорів;
  • Робоча віза — для того, щоб Ви змогли працювати у Великобританії;
  • Віза нареченої або дружини — якщо Ваша поїздка до Великобританії має метою укладення шлюбу з громадянином Великобританії або, відповідно, для переїзду до чоловіка;
  • Віза для дитини — знадобиться, якщо Ви подорожуєте з неповнолітньою дитиною. Вона оформляється окремо від Вашої, але може вклеюватися у Ваш паспорт, якщо дитина ще не отримав свій паспорт.

А в нашій наступній статті читайте про те, які сувеніри краще привезти з Чехії.

Які необхідні документи для отримання візи в Великобританію?

Існує стандартний пакет документів, який вимагається для будь візи, в нього входять:

  • Фотографія для візи. розміром 3,5х4,5 (кольорова, не має на ній бути рамок, кутів або овалів);
  • Чинний і старий (або його нотаріально завірена копія) закордонний паспорт ;
  • Довідка форми 2-ПДФО (простіше кажучи, це звичайна довідка про доходи, яка включає інформацію про роботодавця: його найменування і реквізити; дані працівника; інформацію про соціальних та майнових податкових відрахувань із зазначенням кодів; загальна сума доходу із зазначенням відрахувань і утриманих податків);
  • Правильно заповнена анкета на візу ;
  • банківському рахунку за останні 3 місяці;
  • Копії документів про власність ;
  • Копія свідоцтва про шлюб;
  • Примірник копії свідоцтва про народження дітей (до досягнення ними 21 року);
  • Копія російського паспорта (а точніше, копія двох його сторінок: першої і тієї, де знаходиться прописка).

Але кожен окремий вид візи буде доповнюватися ще деякими документами:

Як оформити візу в Англію самостійно? Список необхідних документів
Для туристичної візи Вам ще потрібно так зване «доказ мети поїздки» — це може бути е-ваучер про підтвердження заброньованого номера в готелі або бронь туру до Великобританії.

Також на сайті посольства Сполученого Королівства Ви можете знайти подібну фразу: «Також можете надавати будь-які інші документи, що підтверджують мету Вашого туристичного візиту». Якщо у Вас є такі «будь-які інші документи», можете додавати без всяких коливань.

Для отримання гостьової візи необхідно лист-запрошення від особи, до якої Ви їсте. У листі запрошує повинен докладно і дуже переконливо описати мету Вашого візиту, тривалість перебування у Великобританії, причину, по якій Ви запрошені саме Ви.

Від того, як докладно все описано, залежить те, Ви отримаєте візу чи ні.

Необхідний також документ, що підтверджує особу, яка запрошує: це може бути копія першої сторінки паспорта, якщо запрошуюча особа є громадянином Сполученого королівства, копія посвідки на проживання або копія першої сторінки паспорта та виданої британської візи, якщо запрошує знаходиться за візою в Великобританії.

Зверніть увагу: якщо Ви їдете в гості до подруги, дочки, сестри і т. д. але запрошення буде оформляти її чоловік, необхідні копії і запрошує, і вашої подруги/дочки/сестри. Те ж стосується випадків, коли Вас запрошує дружина одного/сина/брата.

Якщо запрошує буде ще й оплачувати Вашу поїздку, необхідно спонсорський лист. де буде зазначено, що запрошує дійсно готовий платити за Ваш візит, і особисті дані: рід занять і заробітну плату. Також до спонсорського листа повинні бути додані:

  • докладні виписки з банківського рахунку за останні півроку;
  • відомості про зарплату;
  • копії особового рахунку з житлово-будівельного товариства, сертифіката на право власності або договору про оренду житла.

Як оформити візу в Англію самостійно? Список необхідних документів
Спонсорський лист-запрошення завіряти не потрібно, вони пишуться на ім’я посольства Великобританії у Вашій країні у вільній формі, за винятком того випадку, коли Вас запрошує кровний родич.

В такому випадку запрошуючий заповнює бланк SU07 Sponsorship Зобов’язання Form ), це те ж спонсорський лист, тільки строго структурований, і в обов’язковому порядку завіряє його.

Для отримання бізнес-візи має бути запрошення від британської запрошує Вас компанії з докладним описом мети Вашого візиту, часу перебування в Сполученому королівстві. Якщо компанія буде оплачувати Вашу поїздку, вона повинна зазначити цей факт у листі.

Також радимо прочитати наш огляд головних визначних пам’яток Флоренції.

Для отримання робочої візи необхідні наступні документи:

  • Оригінал дозволу на роботу від Міністерства Внутрішніх Справ Великобританії, лист висококваліфікованого спеціаліста та копії даних документів;
  • Підтвердження про те, яке житло Вам буде надано у Великобританії;
  • Докази кваліфікації для виконання Вами даної роботи, це можуть бути професійні дипломи і сертифікати;
  • Рекомендації від попередніх роботодавців.

Для отримання візи нареченої або дружини також необхідні:

  • Свідоцтва про народження: Ваше, Вашого майбутнього чоловіка/мужа, Ваших дітей
  • Документ, що підтверджує Ваш майбутній чоловік/чоловік проживає у Великобританії. Це може бути копія його паспорта, свідоцтво про реєстрацію;
  • Оригінал свідоцтва про шлюб (якщо Ви вже одружені). Якщо Ваш майбутній чоловік/чоловік раніше перебував у шлюбі — копія свідоцтва про розлучення або свідоцтво про смерть попередньої подружжя;
  • Документ, що підтверджує те, що Ваш майбутній чоловік/чоловік працює і квитанції про його зарплату;
  • Документи, що підтверджують наявність житлової площі для Вашої родини
  • Підтвердження того, що Ви перебуваєте у стосунках. це може бути що завгодно: листи, спільні фотографії, роздруківки про телефонних розмовах.

Як бачите, нічого надприродного в самостійному оформленні та отриманні візи в Англію немає, єдина вимога — це точність і детальність. Зберіть все, що потрібно, з максимальною ретельністю, і віза Вам гарантована!

Поділіться з друзями! Розкажіть про цю публікацію свої друзям в улюбленій соціальній мережі за допомогою кнопок на панелі зліва. Спасибі!

Короткий опис статті: віза в польщу самостійно Часто самостійне отримання візи в Англію (Великобританію) є надзвичайно складним процесом, результат якого невідомий. Однак отже це насправді? Може, все-таки можливо отримати британську візу самостійно? Віза в Англію самостійно, оформлення візи в Англію самостійно, отримати візу в Англію самостійно, туристична віза в Англію самостійно, отримання візи в Англію самостійно

Требуется виза в Польшу. Заходите!

Оформлення візи в Англію самостійно Отримати візу Великобританію — завдання непросте, однак все-таки здійсненне. Все, що Вам потрібно для цього — запастися колосальної уважністю і терпінням. Памятайте: Ваша мета — переконати працівників імміграційної служби за засобом зібраних документів у Вашій благонадійності та необхідності отримати британську візу.

Також ви можете прочитати