Без рубрики

Як отримати візу в Польщу . Втурне

12.12.2015
Як отримати візу в Польщу . Втурне отримати візу

Як отримати візу в Польщу

Привіт. Сьогодні я б хотіла поділитися з вами про те, як отримати шенгенську візу до Польщі і що для цього необхідно.

Отримання візи.

Хотілося б почати з того, що отримати візу в Польщу ті так і важко. Головне знати основні правила, що необхідно робити і які документи необхідно подавати. Зовсім не потрібно платити гроші різним фірмам, які переконують вас, що тільки вони можуть допомогти вам з отриманням візи. Подати документи та отримати візу ви зможете самі і я вам розповім по-шагово як це зробити.

1. Дата подачі візи.

Більшість людей допускаю помилку, збираючи спочатку всі необхідні документи, а потім вибирати дату для подання документів. Так як Польща — це дуже популярна країна для туристів, то буває таке, що все зібрав, а вільної дати немає. З цього спочатку необхідно вибрати дату, а потім збирати документи. Для цього необхідно зайти на сайт консульства Польщі в Україні: http://www.kijow.msz.gov.pl/uk/p/kijow_ua_a_uk/

На сайті ви можете побачити всю інформацію про візи: представництва, що необхідно для подачі та адреси консульств.

2. Необхідні документи.

Переглянути документи, які необхідні для отримання візи ви зможете переглянути перейшовши за посиланням: http://www.kijow.msz.gov.pl/uk/p/kijow_ua_a_uk/konsulski_ta_wizowi/wizowa_info/schen_perelik/schen_perelik

Писати весь перелік документів, мені здається безглуздо, так як все це є на сайті. Так як документи залежать від типу візи.

  • Консульський збір для громадян України і Росії становить 35 євро або 70 євро якщо вам потрібно отримати візу швидко.
  • Якщо ви громадян іншої країни то консульський збір становить 60 євро.

4. Заповнення анкети.

І так розберемо кожний пункт під час заповнення анкети. Анкета на сайті виглядає ось так:

Пункти:

  1. Surname (Family name) — в цьому пункті ми вказуємо прізвище, яка повинна бути написана точно також, як і в закордонному паспорті. Приклад: Popova
  2. Surname at birth (Former family name) — прізвище при народженні. Цей пункт ви заповнюєте в тому випадку, якщо ви змінювали прізвище. Приклад: Korolenko
  3. First name (Given name ) — ваше прізвище(як у закордонному паспорті). Приклад: Alona
  4. Date of birth — дата народження. В основному це day-month-year (день-місяць-рік) у цифровому форматі. Приклад:10-08-1985
  5. Place of birth — місце народження. Приклад: Kiev
  6. Country of birth — країна народження. Приклад: Ukraine
  7. Current nationality — національність( громадянство на даний момент). Якщо громадянство при народженні у вас інше — вказуємо його з позначкою Nationality at birth. Приклад: Ukraine
  8. Sex — Пол.Ставимо галочку або хрестик. Male — чоловіки, Female — жінки. Приклад Х Female
  9. Marital status — Сімейне положення. Ставимо хрестик або галочку навпроти потрібного пункту: Single — самотній, Married — одружений/одружена, Divorced — розлучені, Вдови(er) — вдівець/вдова. Приклад: Х Married
  10. In the case of minors — цей пункт заповнюється лише неповнолітніми. Потрібно написати прізвище, ім’я та громадянство особи, що має батьківські права або є офіційним опікуном. Якщо адреса цієї особи відрізняється від адреси заявника, його теж необхідно вказувати.
  11. National identify number -ідентифікаційний код. Приклад: 2307696876
  12. Type of travel document — необхідно вибрати тип документа, з яким ви будете подорожувати. Для неповнолітніх у цьому пункті потрібно відзначати Other і дописати Child’s travel document. Для дітей також Other з позначкою Mother’sFather’s passport. Приклад: Ordinary passport( закордонний паспорт)
  13. Number of travel document — вказуємо серію та номер закордонного паспорта. Приклад: ЕК1000017
  14. Date of issue — дата видачі закордонного паспорта. Приклад: Date of issue: AUG 10
  15. Valid until — дата закінчення дії закордонного паспорта. Зазначена нижче Date of issue. Приклад: Date of expiry: AUG 20
  16. Issued by — ким виданий закордонний паспорт.Приклад: Authority:7698
  17. Applicants home address and e-mail address — вказуєте ваш домашню адресу та адресу електронної пошти (останнє не обов’язково). Приклад: pr. Peremogy, 8, kv.22. Telephone number(s): 38(0X3)3X5-6X-7X
  18. Residence in a country other than the country of current nationality — громадяни України, які не мають подвійного громадянства, в цьому пункті ставлять галочку навпроти No. Приклад: Х No
  19. Current occupation — ваша професія на даний момент. Приміром, journalist, driver, doctor. Студенти ставлять student, приватні підприємці — self employed, офіційно безробітні — прочерк. Посада повинна збігатися з посадою зазначеної у довідці з місця роботи.Приклад: student
  20. Employer and employer’s address and telephone number. For students name and address of educational establishment — назва компанії-роботодавця, її адреса, контактний телефон. Студенти вказують назву навчального закладу, адреса і телефон деканату. Безробітні, природно, знову ставлять прочерк. Приклад: KHEY, st.Peremogi 23, (044)x43-65x-76
  21. Main purpose of the journey — привід для подорожі. Приклад: Х Tourism
  22. Member state(s) of destination — в цьому пункті потрібно вказати всі країни Шенгену, на території яких ви будете перебувати під час своєї подорожі. Це не означає, що треба писати «будемо пролітати над Польщею». Але якщо у вас буде стиковка, скажімо, у Катовіце, і фактично Польща буде країною транзиту — її теж необхідно вказувати.
  23. Member state of first entry — країна в’їзду на територію Шенгенської зони. Потрібно вказувати саме ту країну, де ви вперше будете перетинати кордон Шенгенської зони. Приклад: Polsha
  24. Number of entries requested — вказуємо кількість перетинів Шенгенської зони. Single entry — одноразова віза, Two entry — дворазова, Multiple entries — багаторазова.Приклад:Single entry
  25. Duration of intended stay or transit — підраховуєте і вказуєте загальна кількість днів у Шенгенській зоні. День в’їзду та виїзду вважається окремо. Якщо ви будете в Кракові 18 листопада о 15:00, а полетите назад в Київ 20 листопада о 00:30 — це фактично буде вважатися три дні. Приклад: 3 days
  26. Schengen visa issued during the past three years — вказуємо всі шенгенські візи, які ви отримували протягом останніх трьох років. Якщо вони були, ставите галочку напроти Yes і пишете країну і дати дії візи. Якщо у вас не було віз ставимо галочку біля No. Якщо у вас були візи: Portugal, from 10-05-2010 to 25-05-2010Spain, from 24-03-2011 to 24-05-2011.
  • Fingerprints collected previously for the purpose of applying for a Schengen visa — тут у вас цікавляться, чи здавали ви відбитки пальців для отримання шенгенської візи раніше? Приклад: Yes
  • Entry permit for the final country of destination, where applicable — цей пункт заповнюють ті, кому потрібна транзитна віза. Для нашого випадку він неактуальний, ставите прочерк.
  • Intended date of arrival in the Schengen area — запланована дата в’їзду на територію Шенгенської зони. Приклад: July 10
  • Intended date of departure from the Schengen area — запланована дата виїзду з території Шенгенської зони. Приклад: July 25
  • Surname and first name of the inviting person in the Member State. If not applicable, name of hotels or temporary accommodations in the Member State — ім’я та прізвище людини, яка вас запрошує. У випадку туристичної візи сюди вносите назва готелю (хостелу, орендованої квартири). Приклад: Kracov, hotel.
  • Name and address of inviting companyorganisation — назву компанії, яка запрошує заявника. До туристичній візі цей пункт не має відношення — ставимо прочерки у всіх графах.
  • Cost of traveling and living during the applicant’s stay is covered — яким чином ви будете покривати витрати на свою подорож. Вам необхідно вибрати один з пунктів: покриваєте витрати самостійно (by the applicant himself/herself) або витрати покриває спонсор (by a sponsor). Так як в нашому випадку це туристична віза ми вибираємо перший пункт. Після цього необхідно вибрати, що це за кошти.
    • — саѕ? (готівку) — ставите галочку в будь-якому випадку, оскільки готівка у вас повинні бути апріорі.
    • — traveller’s cheques — якщо ви купили дорожні чеки, ставите галочку напроти цього пункту (але не забудьте подати копії чеків в пакеті документів).
    • — credit card — ставите галочку, якщо у вас є кредитна картка, якою ви плануєте розплачуватися за кордоном.
    • — pre-paid accommodation — якщо ви заздалегідь сплатили ваш готель або апартаменти (навіть частково) і маєте підтвердження цього, ставите галочку.
    • — pre-paid transport — якщо у вашому пакеті документів подані викуплені авіа, ж/д квитки, ставите галочку.
    • Приклад:by the applicant herself. Я вибираю всі пункти.
  • Personal data of the family member who is an EU, EEA or citizen CH — до туристичної візи цей пункт не має відношення, ставимо прочерк.
  • Famila relationship with an EU, EEA or citizen CH — те ж саме, що і пункт №34.
  • Place and date — місто, де була заповнена анкета і дата. Приміром, Kiev 25-09-2013
  • Signature — ваша підпис. За дитину розписується батько або опікун.
  • Короткий опис статті: отримати візу в польщу Привіт. Сьогодні я б хотіла поділитися з вами про те, як отримати шенгенську візу до Польщі і що для цього необхідно. Отримання візи. Хотілося б н віза в польщу, візи, Польща, україна, шенген, шенгенська віза, Польща, Країни

    Требуется виза в Польшу. Заходите!

    Як отримати візу в Польщу Привіт. Сьогодні я б хотіла поділитися з вами про те, як отримати шенгенську візу до Польщі і що для цього необхідно. Отримання візи. Хотілося б почати з того, що отримати візу в Польщу ті так і важко.

    Як отримати візу в Польщу . Втурне отримати візу

    Також ви можете прочитати